Cel mai mare website de aplicatii piratate pentru iOS s-ar putea inchide impreuna cu Installous

  Installous a fost aplicatia pentru iOS care permitea oricui sa pirateze aproape orice exista in App Store, ea functiona cu ajutorul unui website dedicat si avea o comunitate care o sustinea, insa totul ar putea deveni istorie. Mesajul din poza de mai sus a fost publicat de catre echipa care dezvolta aplicatia Installous si sustinea website-ul in care sunt publicate link-uri catre aplicatiile piratate din App Store, iar din el se intelege ca doar forumul comunitatii este inchis.

  Desi website-ul inca functioneaza, unii dintre voi au raportat probleme in utilizarea Installous-ului si probabil in urmatoarele saptamani el va deveni inutil. Desi in mesaj se spune ca forumul in care activau membrii Hackulous e va inchide, exista sanse mari ca dupa el sa fie inchis si website-ul cu aplicatii, iar Installous-ul va deveni ineficient din acel moment. Avand in vedere popularitatea acestei aplicatii si a website-ului adiacent, posibila lor inchidere va convinge multi utilizatori sa paraseasca platforma iOS.

UPDATE: Toate serviciile legate de Installous au fost inchise.

133 COMENTARII

  1. Mi-a mers bine pana acum 30 de minute. Apoi: installous Outdated.

    Varianta este appcake dar ca parere personala: nu se compara cu installous.

  2. Adio aplicatii piratate, jailbreak-ul in momentul de fata pare istorie …. de acum vom trai intr-o lume mai buna …..:)
    Ps. Sarbatori fericite Tuturor

  3. Cei care inteleg platforma o sa ramana, dintre cei care pirateaza, o parte o sa prefere iOS-ul, o parte o sa fure in continuare pe alte platforme sau de pe alte website-uri, dar cu aceeasi platforma. Eu ma astept ca multi sa se laude ca pleaca, ca iOS-ul e de rahat, bla bla, dar inchiderea Installous-ului n-are treaba cu asta.

  4. Doar sa nu dispara cydia. Cu installous-ul e ok. Oricum pentru amatorii de installous mai exista care e destul de bun. Deci nu s-a terminat inca cu pirateria

  5. O veste mai proasta nici ca se putea. Installous spune ca aplicația e outdatata si in cydia, source-ul pare închis. E clar, s-a închis :((. Nu susțin pirateria, dar pana cand Apple nu va face un sistem ce sa permită testarea aplicatiilor, Installous era singura soluție. Ar putea sa la lase baza de date cu aplicațiile pe internet, si poate o alta comunitate se va ocupa sa o întrețina. Pana la urma hackulous nu prea tinea decat o baza de date cu descrierile aplicatiilor, câteva imagini si linkuri de descărcare de pe diverse site-uri…

  6. Raman stupefiat cand vad cati utilizatori de iPhone pirateaza aplicatii. Deci dai o caruta de bani pe telefon si te zgarcesti la 1-2-5 dolari pt o aplicatie ? E mai mult decat penibil.

    Imi doresc ca tuturor celor care piratati si folositi aplicatii piratate sa vi se fure telefoanele si sa ramaneti cu buza in vant. Pentru ca exact asta meritati! Developerii isi bat capul si muncesc ca sa va dea aplicatii care oricum sunt vandute la un pret de nimic si chiar si asa le furati munca ?

  7. Daca folosesti numai aplicatii piratate cu siguranta vei face parte dintre cei care vor schimba iOS cu Android, atat timp cat se mai poate pirata si pe Android!
    Inca astept JB unTh pt iOS6 si asta doar pentru tweeks si customizare!

  8. În sfârșit, se scapă de toți fripturiștii care nu-și permit să plătească 3-4 lei pentru o aplicație și care cred că singurul scop al JB-ului este să poată instala aplicații piratate. Drum bun și roboțelul verde să vă lumineze calea.

  9. Update: am cumparat aplicații de 130 de dolari din AppStore, dar asta doar dupa ce le-am testat.

    By the way, am reusit sa intru de pe iPad si sa accesez lista cu aplicații: opresti wi-fi, intri in aplicatie, aștepti puțin, pornesti wi-fi si gata.

  10. aplicatii de 3,4 dolari… poate ati uitat ca sunt aplicatii de zeci de dolari, igo de exemplu cine da 60,70 de dolari pt o aplicatie prea putini

  11. @Calin sa ne traiesti,multumesc de pont,acum imi iau toate aplicatiile care am si de care nu am nevoie ca nu se stie pe parcurs:)

  12. faza cu opritul wifi, pornit installous, repornit wifi, merge!
    on-topic: sunt curios cati din cei care au idevice-ul JB nu au installous instalat. Si cati din cei cu installous instalat nu l-au folosit?
    Ce mai, e o lovitura mare…

  13. Nici mie nu mi se pare scump 3-4 lei hai sa zicem maxim 50 lei pentru o aplicatie:) insa pe mine ma deranjeaza unele lipsuri din iOS gen o scurtatura pentru activatea/dezactivarea wi-fi 3g, s.m.d..

  14. au dat corectitudinea in ei ma..daca se ofera ceva gratis la coltul strazii rpd se strang cat ai clipi 432432 de persoane …daca ai posibilitatea sa iei gratis dc sa dai bani?voi pe aia ii vaitati? stati linistiti ca au ei bani…cine-i de vina ca unii au si altii au mai putin?cine a adus tara asta in starea asta?daca-mi permit un iphone nu inseamna ca arunc cu sutele de euro asa pe aplicatii ca imi permit iphone …se poate lua gratis ,luam gratis …pai noi nu platim unde trebuie amenzi samd si vreti sa dau bani la developeri pe aplicatii ,ce aveti ma v-ati dilit? o sa dau bani cand nu se mai poate atunci da..va las pe voi avutilor..

  15. Ce e drept aplicațile trebuiesc cumparate dar si dezvoltatori ar trebui să creeze modalități de testare ale aplicaților pt că din 2-3 poze nu ai ce să înțelegi . Să pună variante de testare de de măcar 3-5 zile de testare si dacă îți place aplicatia o cumperi dacă nu , nu o cumperi dar nici să dai bani pe ea si să realizezi că de fapt e o pacăleală . Așa suntem noi români am fost învățați să avem obligații nu si drepturi .

  16. wait … da nu hackulos e cel mai mare sit … cel mai mare sit e up and running; si nu e nici un dezastru daca ala merge si installous nu; sync prin itunes cu ipa-uri date jos manual FTW!

  17. Am ajuns să renunț la aplicații piratate și la JB când am vazut pe iDevice.ro că jocul Real Racing 2 era la preț redus, aproximativ 3,5 RON. Și de atunci am cumpărat aplicații. Vă pot spune că este o altă senzație când cumperi aplicațiile, ele reprezintă ceva mai mult pentru mine decât cele piratate.

    Iar ca fapt divers, am facut JB la iOS 6, ca test de funcționalitate (am iPod Touch 4G) și chiar nu prea ai la ce folosi JB. Pentru câteva funcționalități în plus chiar nu merită… Și i-am făcut din nou restaurare și am luat datele din BackUp.

    iOS-ul este prea genial pentru a-l distruge cu JB… Am și eu tweak-urile preferate, dar după 6 luni de folosire a iOS-ul în stare originală nu mai am nevoie de JB.

    Am uitat să menționez de câte ori am fost nevoit să fac Reestore cauzate de crash-urile provocate de JB, nu mai vorbesc de datele pierdute…

    Muzica… O iau de pe CD-urile pe care le cumpăr sau folosin un convertor YouTube… Filmele… De pe internet!

    Cam asta e! Acum pot avea orice iDevice oricât de nou ar fi pentru că îl pot exploata la maximum!

  18. noroc ca mai sunt si alte variante … nu la fel de bune ce e drept dar mai e appcake …. sper macar asta sa mai mearga … daca nu jale .. renunt la iphone si iau S3… ca nus tampit sa dau bani pe aplicatii … fie ele si 0,01 centi

  19. Eu chair am bucur ca se duce installousul,de când a apărut iOS 6,nu am mai piratat nimic,jailbreak mi-am mai făcut din când in când pentru un anume tweak,ultima data am făcut jb pentru auxo dar acum stau cu Iosul normal,jb-ul scade din viteza si din stabilitate,iar aplicatiile,cumpărati-le mă chitrelor,developeri se chinuie sa le facă cât mai bune iar voi nu știți decât sa le furati,probabil o sa-mi răspundă acum multă lume furioasă si îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva.

  20. Eu am piratat la maxim de când mă știu , si voi face asta in continuare , am acum iOS 6 fără jb , merge mult mai bine telefonul , insa nu pot sa am gratis toate aplicațiile , nasol .

  21. Voi astia piratatilor platiti nu furati. Daca ati fi voi in locul celor care dezvolta aplicatii? Mentalitate de romani frustrati. Avem o tara frumoasa pacat ca este locuita. Rusine sa va fie. Voi astia piratatilor ati fi toata ziua cu ochiul pe contul vostru sa verificati cati vau cumparat aplicatiile(daca erati dezvoltatori). Sunteti penibili

  22. Am peste 500 de aplicatii descarcate din app store toate fiind cu pret intre 1- 10 euro mai mult sau mai putin, si toate astea cu rabdare si pe gratis. Sunt aplicatii specifice ce le folosesc si care te anunta ce aplicatii sunt gratis pt o zi sau mai mult. Si nu imi lipseste nimic. Nu mai folosesc jailbreak pt ca nu e iesit, iar de l-as face ar fi pt zephyr. Cat despre apliatii cracuite o singura aplicatie m- ar interesa, asa cum a zis si cineva mai sus: igo.

  23. daca se duce trb cu jailbreak iphone= cel mai idiot telefon=))) apple nu cred ca ar dori asta sper;))) eu imi voi vinde daca e cu siguranta iphone;) daca se intampla sa se duca totul 😉 sper sa nu dar dupa cum e asa se pare;)

  24. fara jailbreack si aplicatii moca … renunt la iphone … va fi un telefon stupid care nu e bun de nimic … si asa are destule lipsuri … in special bluetooth …. asta ma dispera …. nu toata lumea are iphone … si in mod sigur in curand o sa trec pe s3… e si ecran mai mare te poti uita mai bn la filme …

  25. iphone-ul a devenit celebru fara jailbreak…si inca este foarte popular…nu exista om pe planeta asta sa nu stie ce este un iphone….si va ramane la fel de popular si fara…si jailbreak-ul o sa tot dispara, o sa apara si tot asa…dar cert este ca iphone-ul tot timpul va fi un smartphone premium si o sa il cumpere lumea

  26. Of of … mai mai … cea mai buna veste pe anul asta care trece … sa nu mai vad toti taranii cu iPhone … chiar va rog sa va cumparati plasticaraie ieftina
    Cunoscatorii vor sti sa aprecieze un produs sau o aplicatie

    PS … in aproape 6 ani de cand am iPhone am aplicatii de cateva sute de euro si nu imi pare rau nici o secunda pe banii dati

    Ma unge pe suflet ca nu o sa mai vad toti cocalarii la colt de strada cu iPhone, bineinteles si pe aici … ii invit pe 🙂

  27. Oamenii care “sparg” aplicatiile nu se duc nicaieri. Probabil ca vom gasi aplicatiile in continuare pe torrenti – singurul lucru care il vom pierde este accesul la ele de pe telefon. Daca avem jailbreak putem folosi utilitare pentru descarcarea aplicatiilor “sparte” din Dropbox/Skydrive/GoogleDrive/etc in folderul de instalare din Installous.

  28. Da ! Recunosc nu am dat 1 leu pe nici o aplicatie sau joc si il am full aproape (32 gb) daca se poate moca de ce nu. Am crackuit aproape toate jocurile de pe fb unde si acolo iti cere bani sa te joci si legat de crashuri dupa ce faci jb… Eu nu am patit asa ceva in 3 ani deci eu nu dau bani si nu o sa dau bani pentru aplicatii sau jocuri nici pe pc sau tel 🙂 La multi ani !

  29. pai era de asteptat… sincer aveau probleme mari cu unele downloaduri, lumea incepe sa inteleaga ca nimeni nu va creea jocuri noi daca nu se investeste in asta si singurul lucru bun pe care il facusera a fost implementarea torrentului in install0us

  30. KlaudiNhO fii u mandru si puneti maru pe frunte … eu consider ca iphone fara jb e varza … si nu vreau sa dau bani pe niste jocuri aplicatii … dar asta nu inseamna ca tre sa jignesti pe cnv … nu am atacat pe nimeni … si ideea e ca vreau un telefon care sa stie sa faca multe fara bani … nu tin la sigla cu maru … si nu lam luat ca vezi doame e apple … pe cei despre care ai zis u o sa ii vezi in continuare ca mai mult decat sa vb la telu cu maru pe el nu stiu … ei lau luat ptr firma ca se poarta … si eu consider ca daca nu mai e jb sau aplicatii moka sa renunt la el ca nu ma incalzeste maru …

  31. Cele mai importante la iPhone zic eu sunt tweak-urile care te lasa sa modifici ce doresti, aplicatiile le cumperi pana la urma, daca dispare Cydia cred si eu ca multi o sa renunte !

  32. Am incercat sa deschid installous azi si am fost intampinat de mesajul “Outdated Version” dupa care se inchide aplicatia.

  33. Oricum, aplicatii vor mai fi. Dar nu de pe Installous. Eu imi scoteam jocuri de pe diferite site-uri de pe PC si le pun via iTunes 😉

  34. Am instalat si eu aplicatii piratate pentru ca puteam face rost de ele, simplu. Insa nu lipsa jailbreak-ului sau aplicatiilor crack-uite m-a facut sa renunt la iOS…ci faptul ca e un sistem mult prea inchis si plictisitor (ruleaza fluent, adevarat, insa terminalele Android de top se misca excelent). Macar pe Android ai zeci de ROM-uri, launcher-e, teme, lockscreen-uri, widget-uri etc. Si se gasesc foarte multe aplicatii gratuite, de foarte buna calitate. Sincer, piratam mult mai multe aplicatii pentru iOS decat pentru Android. Iar pentru cei care is atat de corecti…chiar aveti toate aplicatiile si tweak-urile platite? Muzica, filmele si programele din PC is platite? Sistemul de operare de pe PC? Si da, e normal sa platesti pentru munca altora…insa produsele piratate se gasesc mult prea usor si multi prefera sa cheltuiasca bani pe ceva cu adevarat necesar. Daca pirateria dispare, evident ca lumea va plati pentru ca nu ar exista alternativa. Pana atunci insa, utilizatorii is liberi sa isi exploateze terminalele cum vor. Pirateria e problema developer-ilor, a companiilor precum Apple sau a institutiilor competente.

  35. Din comentarii vad ca sunt unii care se plang si altii care se dau rotunzi …ca sa-i fac fericiti pe toti va zic sa cautati vShare, folositi google cu incredere …
    Inca odata Sarbatori fericite.

  36. Uni sunt disperati de jb doar pt aplicatii moca eu il aveam doar pt niste tweek-uri pt ca tot ce am avut nevoie am cumparat,bn tot in afara de muzica asa ca eu zic pt fani apple pirati sa treaca la un samsung galaxy mini 7 sau la un galaxy note 10 si etc

  37. Cei care regreta de închiderea unei porțite către furt sau Piraterie habar nu au câte persoane lucrează pt dezvoltarea unei aplicati sau unui joc. Nu are rost sa ne miram dece România nu este așa de importantă pt. Apple si pt mulți alți. In Europa la lansarea unui joc fie el Playstation sau altceva lumea sta la cozi ca sa poată cumpara jocul respectiv la noi…..

  38. Se mai pot descarca aplicații din installous inchideti wifi accesati installous după care iar dați drumul la wifi si veți vedea ca merge

  39. @alex andrei (comment #52) -ce vrajeala ai in tine:))) sant sigur ca dupa ce le testai in installous le mai si cumparai din appstore

  40. @Ionut… Punte-ti un semn de intrebare!!! Ce salarii au aia din stainatate?:)) Nu ma refer la aplicatii, ca alea sunt 4lei-20lei 😀 Ma refer la un joc pt o consola 😛 Cand ai 1000-1500 euro salar poti sa dai 50 de euro pe un joc! Cand ai 250-300 (in cazul unui roman) nu iti prea permiti!
    Daca ar fi sa facaa un raport pe salariul minim pe economie si un joc sa coste 2-5% din salar atunci nu cred ca s-ar mai parata atat de multe jocuri!!!

  41. Ionut ”in europa” lumea nu e amarata ca noi romanii…pai politicienii astia si-au batut joc de tara asta in ultimu’ hal si tu te astepti dc se tot fura ? pai fii serios suntem vai mama noastra daca unii au bani de la parinti sa-si cumpere iphone-uri si aplicatii ,altii stiu cat de greu se face banul in ziua de azi si nu-i convine sa dea pe aplicatii..ma rog fiecare cu politica lui ..cumparati voi oricum astia care se dau in vant pe aici n-au mai mult de 13-16 ani,sugaci..sa vedem cat o sa mai sugeti de la parinti ..habar nu aveti cum e viata …e doar inceputul . :-h

  42. Pai mai,dacă romanii sunt săraci si vai de ei fata de cei din Europa,ce le mai trebuie iPhone?Toata lumea acuma are iPhone,pai mah,dacă ai iPhone,automat ai si bani de aplicații.Nu zic acum sa plătim absolut tot ca nici eu nu am Windows autentic sau plătesc fiecare joc ,dar cred ca putem sa plătim măcar o aplicații din app store de 4-5 euro,cât despre muzica din iTunes care o transferam pe ideviceuri,Apple știe ca toată lumea face chestia asta si cred ca ar fi oprit-o dacă ar fi vrut.

  43. imi desfac o bere pentru asta 🙂 and just enjoy the show, macar de ar termina odata si cu JB si ar investi mai mult efort in iOS, si sa nu se mai prosteasca cu “200+” shity features, ci sa puna osul la treaba, chiar nu mai are cine scrie 3 linii de cod care sa aduca noutati la apple-ul ala?

  44. Fear ai dreptate dar când dai pe un aparat cel puțin 300€ (inseana ca nu castigi 700ron/luna) nu cred ca este așa de mult sa plătești o app de 1-5€ pe care o poți folosi pe toate iDevice-utile. Nu discutam aici de “sugarii”. Munca trebuie apreciata indiferent tipul ei.

  45. Sincer sa fiu cu/sau fara Installous tot acolo suntem.Mai mult ingreuneaza sistemul de operare,descarcari de pe tot felul de linkuri fantoma.Recunosc ca am folosit Installous doar pentru iGo si Navigon in rest cu contul de pe SUA si RO imi luam ce imi trebuie.Muzica o puneam de pe PC prin iTunes.Cu ocazia asta @Zaone ne va da mai multe reedem coduri pentru aplicatii si jocuri+concursuri.Daca pana acum pentru un concurs erau inscrisi in jur de 400-500 de participantii,acum sa nu ne mire faptul ca vor fi in jur de 1000 sau peste.Nu ma afecteaza personal cu nimic in momentul de fata,stiind ca cydia este inca in “viata” si pot beneficia de tweakuri si unlock.Sarbatori fericite si un an nou cat mai bun!!!

  46. Voi astia care sariti in sus, ca VAI DOAMNE GATA DACA SE DUCE INSTALOUS EU RENUNT LA Iphone! Si imi iau S3! LUATI FRATE PORCARIA AIA DE SAMSUNG, SI GATA! EXACT GRESEALA ASTA AM FACUT.O SI EU ACUM 3 LUNI SI AM DAT UN 4S PE NOTE…Cea mai prostie, care am puteam sa o fac in viata mea! Am renuntat la un telefon GENIAL, si am trecut la un plastic ! Prima saptamana a fost ok, chiar din contra ziceam uite ce afacere am facut ! A mai trecut o saptamana, si a inceput sa imi dea errori si sa nu se mai aprinda ecranul. Am fost cu el la o verificare si am fost uimit sa aflu ca trebuie sa ii schimb hardul si ecranul! Am schimbat hard-ul si ecranul pentru asta a mai trebuit sa scot din buzunar inca 600 ron. Nu am mai rezistat cu samsung-ul si de 1 saptamana, pot sa spun ca sunt mandrul posesor al unui iPhone 5 =). Stiu ca a fost off-topic si acum in legatura cu topicul am aplicatii pe tableta si cumparate si ,,hack-uite,, si nu sunt mandru de asta.Dar daca o sa se inchida installous ASTA E ! Pentru 2-3 euro nu o sa mor acum ! Dar de asta E ROMANUL !

  47. Eu cred ca majoritatea celor care se dau rotunzi si spun ca le pare bine ca se închid aceste oportunitati sunt doar niște SUGAI care au totul de la părinții lor, nu muncesc pentru banii care ii au !!! (am zis majoritatea, cei care muncesc si își permit sa nu pirateze bravo lor !!!)

  48. Parerea mea ca nici jailbreak nu o sa mai apara foarte curand sau poate deloc. Motivul? Cel putin 70% din utilizatorii care au JB folosesc aplicatii crackuite. Deci nu mai este interes pentru un jailbreak. Doar pentru tweak-uri si teme…nu se mai merita atata munca din partea celor care dezvoltau JB.

  49. Baieti, nu mor cai cand vor caini, stati linistiti, moare un site se naste altul, ce dracu nu va recunosc….hmmm! 😀

  50. Incredibil cata lume pirateaza aplicatii :))
    In viata mea nu am instalat aplicatii piratate, never ever… Nici nu o sa fac vreodata asta.
    Cei care spun acum ca daca dispare Instalaous pleasa de pe iOS, eu le spun: “Drum bun!” Plecati, si nu va mai vaicariti atata…
    Gasiti un ecosistem foarte bun la Android, Microsoft vine din spate, este loc pentru toata lumea.
    Totusi, aceiasi copii urla mereu ca “plasticarii nu au bani de iphone”, sau ca “urla foamea in Androizi”, etc… :))
    Copii, puneti mana pe carte, terminati liceul, angajati-va sa va castigati singuri banii, si cumparati-va un smartphone pentru buzunarul vostru, asa incat sa nu mai spuneti ca piratati aplicatii de 1-5 euro. Este total jenant sa te dai cocos cu banul pe tine, si sa te plangi ca nu ai 0.99 centi pentru o aplicatie din App Store.

    Fugiti de la iOS, ca m-as bucura, sa nu mai aiba toti pushtanii iphone, plin de aplicatii piratate.
    Drum bun!

  51. Sa lasam IPOCRIZIA deoparte cu replici de genul ‘aplicatii de 5 – 10 $”. Nu cred ca aveti doar 5 aplicatii platite pe telefon. Eu cu aplicatii crackuite probabil sar de 100 Euro ca valoare (GPS, jocuri, etc)

  52. ce tot bazaiti atat.. exista alternative pentru cei care folosesc aplicatii piratate , e lenea mare sa mai adaugati o sursa? (singura aplicatie piratata care am folosito este navigon )

  53. @Cristian – Anul acesta am cumparat aplicatii de fix 142 $ ! Toti $$$ facuti cu cateva aplicatii! Doar daca nu vrei nu poti face $ 😉

  54. @Ion Foarte bine punctat ! Multi o sa se mute acum pe Android , mai mult ca sigur. Am folosit Android si nu prea are securitate , iar in Google Play sunt aplicatii virusate . Frumos este ca Samsung si nu numai schimba interfata foarte des la telefoane si le iese chiar bine. Daca te plictisesti cumva de acea interfata o poti schimba cu un Launcher. Android-ul mi se pare un sistem foarte bun si totusi cred va o sa prinda iOS . Imi pare rau ca Apple nu a schimbat niciodata interfata din iOS. Ambele sisteme de operare sunt foarte bune , iar cei care ne ameninta pe aici ca isi cumpara Android … Distractie placuta cu Android !

  55. Multi bogatasi si frustrati pe aici… Toti aveti sute de euro sa dati pe aplicatii, la toti va place iOS ORICE s-ar intapla… Sa va spun sincer am avut 4 iPhone-uri in viata mea… 3GSnever, i4 blocat, i4 pe orange, si acum 4s never. Mi-au placut dintotdeauna simplitatea lor, iOS-ul ce nu trebuia resetat din luna in luna cum era la xperia arc sau galaxy s2. Dar sa fim seriosi, trebuie sa recunoasteti ca Apple se duce de rapa, nu mai scot nimic nou. Daca anul trecut 4s se mai lupta pt smartul anului, anul asta i5 abia daca prinde podiumul. Se duce si jailbreak-ul dupa cum vedeti, lumea incepe sa abandoneze iOS-ul. Si daca asta credeti ca-l va face un ecosistem mai exclusivist…va inselati !

  56. Nu pot sa nu ma bag anumite comentari unii le fac ca sa nu se plictiseasca . scurt si la obiect incetati cu genu de atitudine ca de ce nu se cumpara si tot se pirateaza , sunt multe lucruri pe care cei de la apple nu le fac si cum omu este curios produce , modifica si asmd. atunci normal ca un consumator vreau sa-mi fac telefonu cum imi doresc nu cum vor cei de la apple si de aici pleaca tot,legat de cel ce a spus ca ne permitem sa luam iphone de 700 euro dar nu cumparam aplicatii , aici ai un strop de adevar (dar oare cati si-au cumparat iphone pe bune?).

  57. Eu cred ca multi dintre cei care pirateaza aplicatiile nu au varsta legala pentru a detine un card bancar, ergo nu pot cumpara aplicatii din appstore :))

  58. Lumea se împarte în doua, plătitori sau nu de aplicații, posesori de mașini și posesori de trotinete, utilizatori de Iphone sau Android, balcaniști și occidentali, șamd. Toate bune și frumoase însă am doua observații, limba romana devine facultativa și furtul nu dispare de pe aceste meleaguri! Nimic nou! Cu o excepție, n-as pune în mana unui copil un smartphone de 500-700 de euro, pentru ca e greu de deosebit cine e mai smart 😉

  59. Mda, foarte interesant cum au sarit toti ca raman fara aplicatii. Unul zicea ca sunt in situatia asta din cauza ca ai nostri bravi politicieni fura, dar ei fac fix acelasi lucru si isi invata si copii sa fure…deci care e viitorul Romaniei? Conform statisticilor piratarea e undeva pe la 83%, deci Romania are >90% de hoti(ca sunt destule firme cu aplicatii licentiate) care trebuie sa fie si fuduli cu iPhone.
    Unul se plange ca salariul in RO e de 300e dar el umbla cu un telefon de 700e in buzunar si apoi se compara cu cei din alte tari unde salariul e de cateva ori mai mare. Adica vrem sa fim precum cei din Germania cu BMW/AUDI/Mertz/etc si IPhone dar apoi ne plangem ca nu avem bani de benzina/aplicatii…
    Vorba aia romaneasca “Cum iti asterni asa dormi” sau mai bine ” Te intinzi cat iti permite patura”

  60. Piratarea aplicatiilor (si/sau jocurilor) este efectiv furt calificat si pentru asa ceva nu exista scuza. Este ca si cum ai baga mana in buzunarul cuiva (in cazul de fata al dezvoltatorilor). Ma bucura sincer ca Jailbreakul pentru iOS 6 se tot amana si ca incep usor usor sa se inchida portitele pentru hoti, chiar daca se deschid permanent altele. Ma distreaza sa vad chinul si disperarea unora cand vad ca le este din ce in ce mai greu sa fure. Personal, eu si familia detinem 3 calculatoare (laptopuri, dintre care 2 MacBook), 3 iphoane, 4 ipad-uri, si pot sustine cu mandrie ca pe nici unul din aceste device-uri (inclusiv Xbox) nu exista nici o aplicatie sau joc piratat (inclusiv sisteme de operare, MsOffice, multe jocuri, iGo, Navigon si multe multe altele). Acest lucru este generator de un respect de sine greu de inteles pentru infractori. M-au costat toate aplicatiile pentru toate cateva sute bune de euro, peste 1000 probabil, nu am calculat, dar atunci cand doar pe un telefon dai 500-700 euro, nu mi se pare mare pretul platit. Si apropo, muncesc pentru bani. Pentru unii insa este mult mai usor sa fure ceea ce nu ti se cuvine. Urmaresc forumul de ceva vreme si mi se pare absolut strigator la cer faptul ca unii dupa ce ca efectiv fura, se mai si lauda cu asta (unii sustin ca si daca ar fi 1 cent aplicatia, tot nu ar cumpara). Asta e. Tipic romanesc.

  61. Bai nu mai ziceti acum ca voi cumparati aplicatiile.au sarit toti de fund in sus aqm k nu mai e installous.va dati cinstiti.degeaba ai idevice dak nu ai jailbreak.sa il personalizezi si sa poti instala aplicatii free.dupa razboi,multi videji se arata.

  62. Grigore, nu pune la inima, sunt juniori, la ei totul pleaca de la verbul a fura, la scoala, in viata, intre prieteni, samd. Intreaba-i de bac, de prietenii adevarati, de ultima carte citita, de o expeditie pe munte, de o partida de fotbal intre blocuri, samd. O sa-ti sara in gat, pentru ca ecositemul lor are alte valori, ce se vor vedea curand cand ajungem iar o tara de ordinul 3! Pacat! Si nu facem noi aici critica sau educatie, insa sunt satul de furt, oricare ar fi el!

  63. Din cauza ca aplicatiile erau hostate pe servere cu slow speed, eu unul nu prea foloseam installous. In schimb, luam aplicatiile de pe torrent si cu iFile le inseram in folderul Install0us si le instalam direct de-acolo. Banuiesc ca aceasta metoda va functiona in continuare si va deveni principalul mod de instalare al aplicatiilor piratate.

  64. E bizar sa vad ca inca mai este confundat jailbreak cu furtul, chiar si de catre cei care pat mai luminati, mai trecuti prin lume..
    Nu am instalat nimic furat pe iphone-ul meu cu jailbreak, sunt multe aplicatii gratuite, tweak-uri gratis si daca nu, oricum pretul unei aplicatii este intre 3 lei si 15 lei, foarte rar se ajunge in jur de 25-30.. chiar nu cred ca e o suma prea mare nici macar pentru pustanii de liceu care traiesc din banii parintilor…ca nu cumperi mai mult de 2-3 aplicatii/luna…
    Am cateva luate din cydia fara de care iphone-ul acum mi s-ar parea enervant, incomod..
    Jailbreak-ul mi se pare doar o forma de exprimare a libertatii, o lupta impotriva limitarilor, nu o posibilitate de a fura inca o aplicatie.

  65. Nu este confundat jailbreak-ul cu furtul, doar ca unii fac jailbreak numai pentru a putea fura (citeste posturile de la inceput si vei vedea ca unii se si mandresc cu asta). Pe de alta parte, daca nu ma insel, in EULA se specifica ilegalitatea modificarii softului proprietar Apple (nu stiu daca mai este valabil asta, in USA stiu ca jailbreakul nu este ilegal). Si cand cumperi un produs cam esti obligat sa respecti conditiile impuse de producator. Cine vrea “libertate” poate alege Android.

  66. descarcati de pe apptrack aplicatia , puneti telefonul in mod avion cu ifile transferati aplicatia in installaous download de acolo instalati si voala merge!

  67. @Grigore – cand ai spus ca detii “3 iphoane” ai descris perfect ce tip de persoana esti. restul textului tau, lung si inutil de altfel, nu acopera dorinta ta de lauda si atat.

  68. @Daniel Ristea: daca citeai mai atent, ai fi observat ca e vorba de intreaga familie. Cand esti insurat si ai copii mari, e normal totusi sa ai mai multe iDevice-uri pe acelasi Apple ID, pentru a nu risipii banii cumparand aceeasi aplicatie de mai multe ori de pe conturi diferite. Rostul textului meu (prea lung poate pentru capacitatea ta de perceptie) a fost altul, nu acela de a ma lauda. Am vrut doar sa demonstrez ca poti fi si corect, nu numai hot. Si inchei aici, cu promisiunea ferma de a nu mai raspunde provocarilor viitoare.

  69. Ristea, sigur ai dorit sa spui a-ti lauda, ca dorinta ta de lauda, ca sa te citez, suna cam a perfecțiunea limbii romane 😀 Cat despre Iphone, spune tu ce alegi, iphoane sau iphonuri, telefoane sau telefonuri? 😀

  70. Ce atata furaciune?Ai Jb,esti in stare sa il pui sau sa platesti pe cineva sa-l puna ,beneficiezi de libertatea pe care nu o ai din softul original.Ca la masina,vine stock si tu o modifici.Daca te duce capul sa nu bagi bani pt niste jocuri sau aplicatii celor de apple esti baiat destept!Si in cydia sunt aplicatii pe care le si platesti.Oricum un sfarsit trebuia sa aiba Installous ptc a fost cel mai bun in materie de hack.Hackulous,este server-ul,denumirea de la hack,dar pana la a fura…asa ne-am duce dracului toti,la programe ai licente platite?exemplu:windows,office,antivirus,etc.Jocuriile la fel.In intreaga lume se folosesc piraterii in materie de programe,hackuri,etc.A mai precizat cineva aici,de ce sa nu imi personalizez cum doresc device-ul si sa fiu limitat in termenii si conditiile lor.Ai bani nu ai ce face plateste frate appicatiile,sau nu ai posibilitatea de Jb asta-i partea a2-a.In concluzie,pararea mea este ca au fost platiti de catre cei de la apple sa dispara installous si baza lor hackulo.us.Intotdeauna va existata varianta de hack.

  71. Daca toti am fi perfecti ar fi o treaba… Da uite k nu se poate, eu am strans cu greu bani de telefon si am ales iphone nu pentru installous ci pentru calitatea telefonului, pentru k m-am saturat de virusi de blocaje si pentru k e singuru telefon cu care nu am ajuns la reparat dupa ce l-am scapat din mana, cu piratatu… Hai sa fim seriosi nu cred k asta e marea problema a romaniei cum insinueaza unii… Imi pare rau sa vad comentarii cocalaresti k vai plastice si pusti si k se bucura nustiu care k nu mai vede telefoane la nustiu cine in mana… Fiecare alege sa fie cine este eu prefer sa crack-uiesc o aplicatie si sa nu arunc hartii pe jos sau sa dau mita pentru nustiu ce beneficiu care oricum am dreptul sa il am, este sau nu este corect sa instalezi aplicatii piratate… Ai bani de telefon sau nu… Schimbi telefonu sau nu… Prea multe spuse pe aici doar de fantezia de a te baga in seama, mie personal imi pare rau de installous,dar asta e… Hai sa fim rezonabili si sa nu acuzam p nimeni k nu ne incalzeste cu nimic

  72. cei care spuneti ca luati virusi de pe android cred ca sunteti noobi. am tableta nexus 7 de 3 luni am luat ceva joculete de pe playstore, iar tableta merge perfect.

  73. Pentru a combate ipocrizia celor care sustin ca vor JB pentru tweaks and shit si nu pentru install0us, ar trebui oferit cydia contra sumei modice de 5 usd

  74. Am si eu o intrebare. Cum mai pot face backup la aplicatiile luate cu Installous in iTunes daca am “Sync with iTunes” in Installous OFF si nu mai pot intra sa ii dau ON. Exista alta metoda de a activa AppSync ? Am incercat sa iau un Installous mai vechi si sa ii dau ON dar in iTunes cand dau Sync apar doar aplicatiile de pe Appstore.