#weWantAnOpenIOS – initiativa prin care hackerii incearca sa convinga Apple sa “deschida” iOS-ul

  Acum cateva ore v-am spus ca Pod2g spera ca in anul 2013 Apple sa ofere posibilitatea de a personaliza iOS-ul prin tweak-uri si mod-uri fara a face jailbreak. Hackerul incearca acum sa isi aduca dorinta la indeplinire cu ajutorul Twitter-ului si hashtag-ului #weWantAnOpenIOS, el incurajand posesorii de iDevice-uri sa il ajute sa convinga Apple ca dorinta sa merita indeplinita. Pod2g sper ca acest hastag sa ajunga in topul celor mai utilizate(trending topics) hashtag-uri ale Twitter-ului si daca utilizatorii il sustin, atunci acest lucru s-ar putea intampla.

  Din punctul meu de vedere, initiativa lui pare o masura disperata in lipsa posibilitatii de a dezvolta o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 6 si de a o lansa public acum. Sunt sigur ca Apple nu va fi prea interesata de dorintele noastre si avand in vedere ca doar 10% dintre iDevice-uri sunt jailbroken, e greu de crezut ca metode de genul acesta ar putea avea drept rezultat “deschiderea” iOS-ului.

12 COMENTARII

  1. Deschiderea iOS nu se va intampla niciodata, pt ca Apple ar pierde controlul si sistemul de operare si-ar dezvalui slabicunile. Toata lumea vede cum un simplu tweak, incetineste sistemul, scade stabilitatea si consuma resurse.
    iOS nu e in stare de prea multe, in forma sa originala.

  2. Pai dacă nu pot dezvolta o soluție de jailbreak se roaga la Divinitate/Apple pentru o minune. Oricum la cât de sigur a devenit iOS 6 cred si eu ca au înnebunit muncind la jailbreak-ul ăla.

  3. Solutia aleasa nu este legata de untethered ci de faptul ca installous si apptrakr au picat astfel acum Apple numai are de ce sa se teama asupra piratarii si astfel comunitatea jailbreakerilor “poate” va fi recunoscuta de Apple si vor permite dezvoltatorilor de tweakuri sa le poata introduce in iOS fara a mai fi nevoie de jailbreak. Cu siguranta Apple va spune NU la acest lucru, dar nu se stie niciodata ce se poate intampla!
    Ramane doar sa asteptam !

  4. Daca am face o comparatie intre RIM si iOS ar trebui ca si cei din urma sa recurga la o schimbare de abordare, deci sa “deschida” sistemul. Dar, tinand cont ca vanzarile cresc si market share-ul este in crestere cu siguranta nu vor aborda strategia de a fi “open”. Mai degraba, fac propuneri de joburi hackerilor pt a opri cateva actiuni de jailbreak (cum s’a intamplat last week).

  5. De cand a disparut Geohot de pe scena toate solutiile de jailbreak au fost temporare nimeni ne mai fiind in stare sa faca un dump de bootrom daramite sa il mai si exploateze ceea ce ma face sa cred ca apple e implicata direct in jb-urile mai noi . Eu unu fac un pariu ca va aparea un jb la scurt timp dupa aparitia ios 6.1 …ramane sa vedem

  6. ma baieti ma…nu credeti ca cei de la apple au fost cam ”smecheri” blocand de fiecare data solutiile de jb? eu cred k ii lasa sa scoata un nou update de ios si dupa aceea vin cu jb …