Iata la ce riscuri te expui cand instalezi aplicatii piratate fara jailbreak folosind anumite sistem

  La sfarsitul anului trecut Installous-ul a fost inchis impreuna cu website-ul prin intermediul caruia milioane de posesori de iDevice-uri descarcau aplicatii piratate. In urma sa au inceput sa fie promovate programele care permit instalarea aplicatiilor piratate chiar si fara a face jailbreak, unele necesitand utilizarea unui cont de dezvoltator pentru a face aceasta procedura, insa altele implicand o simpla instalare a aplicatiilor folosind un program pentru Windows.

  Din pacate extrem de multi utilizatori nu stiu la ce pericole se expun in momentul in care utilizeaza programele pentru Windows ce permit instalarea acestor aplicatii si este bine sa fiti vigilenti. In programele de acest gen se pot ascunde o sumedenie de programe de tip troian, keylogger sau orice alt tip de spyware. Cu ajutorul acestui gen de exploit-uri, un hacker va poate afla parolele la orice conturi web, va poate fura banii de pe card, va poate prelua informatii din calculatoare si nu numai.

  Stiu ca tentatia de a descarca gratuit aplicatii piratate este mare, insa trebuie sa stiti ca in momentul in care faceti acest lucru va asumati riscul de a pierde conturile Facebook, Twitter, Yahoo, Skype, etc, sau chiar banii din contul cardului. Recomandarea mea este sa nu utilizati programe pentru Windows care va permit sa instalati aplicatii piratate deoarece ele nu sunt sigure si unele programe antivirus ar putea fi pacalite de catre hackeri.

34 COMENTARII

  1. La fel de periculos este cand stau in casa,in orice moment conducta de gaze poate exploda,daca ies afara,un nebun ma poate pandi sa ma omoare,in masina,chiar daca nu fac eu un accident,poate sa intre unul neatent in mine.In orice moment poate incepe un razboi nuclear,o invazie extraterestra,o boala necrutatoare care ne poate transforma pe toti in zombie,sau poate nu….

  2. Eu folosesc un program ptr ipad 4 ios 6.0.1 , zeusmos se numeste.. Dar aplicatiile importante pe care le folosesc zilnic le-am cumparat.

  3. Faptul ca se pot instala aplicatii piratate fara jailbreak reprezinta deja o spargere a sitemului de securitate al Apple. Ele reprezinta doar poarta de intrare pt malware, care functioneaza pe iOS ca si pe orice alt sistem de operare. Daca Apple si majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii pot colecta date din device, de ce nu ar putea sa o faca orice malware ?
    Ca virusii obtin mai greu permisii in iOS sau OSX este un fapt, dar de aici pana la imunitate e un drum lung.
    Deci imunitatea este doar un mit pe care ar fi bine sa nu va bazati, mai ales ca in ultimii ani, sistemele de operare Apple s-au dovedit cel mai usor de hack-uit. Asta datorita Apple care a propagat idea de imunitate si probabil au crezut-o si ei – fiind incapababili sa rezolve rapid gaurile de securitate sau sa imbunatateasca securitatea sistemelor.

  4. Eu am instalat aplicatii fara jailbreak pe ipad 4 merg perfect
    Chair nu ma intereseaza daca imi fura contul de facebook sau twitter

  5. Eu am folosit un asemnea program, si mi-am pus fifa 13 pe iphone. Am antivirus cu licenta, si nu mi-a gasit nimic, si m-am uitat si in procese( task manager) si sunt doar cele obisnuite.

    Deci tind sa cred ca programul care l-am folosit eu nu are nimica, nu le-am incercat pe altele..

  6. Ati vazut prea multe filme fratilor, astia nu sunt in stare sa faca un jailbreak si vrei sa spui ca sunt in stare sa iti fure identitatea?
    Exista hacker capabili de asa ceva, dar in nici un caz nu ar face asa cv unei persoane de rand, ci unei pers in care sunt siguri ca vor da de cv gros, si nu se baga ei sa rupa sistemele iOS, cond sunt atate milione de conturi bancare pline de bani…
    Iar un dispozitiv fara jb este invulnerabil, si nici o aplicate instalata nu are acces la root, si mai ales la kernel…
    Sunt de acord ca pot avea virusi, dar virusi intr un sistem unix este egal cu 0,
    Fara acordul sistemului (si a administratorului) nu poate face nimik.
    Ar fi multe de spus, dar ma lungesc prea mult si nu are rost, eu ma incred in sistemul de siguranta al celor de la apple… Multi nu stiu, dar si so-urile della apple au antivirus, dar el este incorporat in kernel…

  7. @zaone zice in articol sa aveti grija la programele de Windows cu care instalati aplicatii piratate si nu la applicatii in sine . Cat despre cei care folosesc aceste metode trebuie sa stie ca aplicatiile respective folosesc pentru autentificare certificate de developer sau certificate de volume licensing … aceste certificate putand fi blocate de Apple oricand .

  8. @ iXtreme – te rog nu mai continua. Aici se vorbeste despre programe instalalte pe calculator ca sa intelegi, nu pe telefon si in principiu pe un calculator cu sistemul de operare de la microsoft adica WIndows, nu se vorbeste despre mac-uri, iphoane si ios.
    Ca sa stiti si voi, hackeri nu se ocupa cu infiltrarea de stealere in anumite programe, de acea treaba se ocupa acei zisi crackeri care se ocupa cu spargerea parolelor…prin furt si alte cele. Si nu va ganditi la crackeri ca la niste mari oameni…pot fi pustani de 15 ani care au luat de pe un forum de hack un creator de stealere si usor l-a implementat intr-un program…a facut un host, a pus programul pe youtube sau mai stiu eu unde si doar asteapta sa ii vina conturi si parole… astea sunt copilarii. Daca nu sunteti siguri de un program, il puteti scana foarte usor pe virustotal.

  9. Èši se pot fura din telefon date confidenÈ›iale,imagini,mesaje,parole,etc si fără sa ai jailbreak si chiar si fără sa-È›i instalezi aplicaÈ›ii piratate….e un risc pe care fiecare ni-l asumam atunci când ne cumpărăm astfel de telefoane. Cine crede ca dacă are un antivirus instalat,e protejat,se insala.

  10. La ce preturi au terminalele de la Apple ar putea ca toate aplicatiile sa le dea mocca. Daca nu s-ar mai platii atat brandul ci doar device-ul atunci te-ar mai trage inima sa le cumperi aplicatiile. Asa ca regula va trebui sa stea astfel : “atata timp cat americanii (condusi de stiti voi cine cu nume de E) au un suflet scarbos asa trebuie sa le intoarca moneda si utilizatorii device-urilor lor “

  11. Stau si ma intreb ce ma minuneaza mai tare, faptul ca zaone deschide cutia pandorei, sau ca permite astfel de discutii aici?
    Aaaaa, da…. E cam tot aia: hai sa incurajam, mascat, pirateria. BRAVO!

  12. In primul rand, articolul in sine. Scopul lui este care? Eradicarea pirateriei, nu. Doar incurajarea ta sa se faca cu fereala si , Doamne fereste, NU pe windows.

    Recomandarea mea este sa nu utilizati programe pentru Windows care va permit sa instalati aplicatii piratate deoarece ele nu sunt sigure si unele programe antivirus ar putea fi pacalite de catre hackeri. Adica pe macos, piratati linistiti, e sigur.

    In rest, permisivitatea unor posturi in care mai ca nu se dau mura-in-gura solutii de piratare, vezi postul 3.

    Cat priveste cutiia pandorei, vezi postul 14

    Degeaba te ascunzi dupa deget, atata timp cat ai avut grija sa subliniezi windows in articol.

  13. @Adrian: Well, poti carcoti cum vrei. Daca spuneam de Windows si OS X, spuneai ca incurajez piratarea direct din iOS, indiferent cum o dadeam gaseai tu ceva de comentat aiurea la articol. Am spus in nenumarate randuri ca sunt anti piraterie, de aia nu las link-uri catre website-uri care fac asta, dar cand vrei sa vorbesti pe cineva de rau, o faci indiferent cum, right?

  14. Recunosc ca am incercat si eu unul dintre aceste programe dar dupa aceasta experienta recomand sa nu mai descarcati..eu le-am sters pentru ca nu ma mai lasa sa fac sync la ipod…cred ca maine ii fac un restore sa fiu sigur

  15. Nu ma asteptam sa deschizi “cutia Pandorei” ,cum a spus cineva mai sus..Te-am inteles ..oamenii intra aici sa vada stiri despre jailbreak, si nu ne poti “dezvaluii” ca mai sunt si alte cai de a pune aplicatii, Folosesc programul de 4 zile si am pus cam 20 de aplicatii pe iphone4 cu ios 6 si 10 pe iphone 5. Aplicatiile se pot instala de pe net direct pe telefon sau cu aplicatia lor. In afara de contul de itunes nu au ce sa-ti “fure” pt ca dupa ce programul lor ti-a citit iphone-ul tu poti sterge acel program din windows si instala foarrte bine toate aplicatiile wireless.Chestia cu sincronizarea nu are treaba cu aplicatiile puse cu programul ala.Nici macar nu le vede daca nu le salvezi tu cu itools si le pui in librarie .
    Ca o paranteza: nu inteleg jalea astea cu jailbrealk-ul, cine si-l doreste il poate instala tether ,cine nu poate astepta sau folosi 5.1.1. Ios 6 nu are nimic special

  16. Adi te rog spune-mi si mie ce program este acela am nevoie doar de Quick office pentru Ipad si pretul mi se pare cam mariel. Mersi!

  17. Sal vad multe discuții despre installous sau cum sa descarcati aplicații. Pe mine unu nu ma interesează aplicatile din appstore sunt multe niște porcarii care nu merita banii. Cel mai mult ma interesează tweak-uri din cydia ale da eu de ex am 2 tel 4s unu iOS 6 6.0.1 si unu 5 5.1.1 pe care am cydia si merge ok pe celălalt nu il folosesc deloc daca nu apare jalibreak. Ce vreau sa spun este ca sunt sigur ca pt mulți nu applicatile contează si tweak-uri contează ca nu le gasesti in appstore ca eu le-as cumpara dar nu sunt de accea contează jalibreak.

  18. Pt. Marius – lasa-mi o adresa de mail. Pt. Lucia sterge-ti contul de mail din telefon, reseteaza(tinand apasat cele doua butoane:power si meniu) si seteaza-ti casuta de mail din nou.

  19. @all – O simpla curiozitate am, in nici un caz din carcoteala, pur si simplu curiozitate: facand jb si folosind tweeks din cydia (si repouri cu cracked tweeks) sau luand app din install0us – nu te expuneai la exact aceleasi riscuri ? Thx

  20. Ce sa zic ce sa-mi ia eu de ex nu țin ceva important pe calc sau daca îmi ia prola la Facebook sau mesenger ce sa facă cu ele îmi fac altul pe card de cumpărături nu pun mai mult de 100 euro daca ii ia nu e o problema. Dar eu de ex cumpăr daca îmi place ceva din appstore , chestia este ca nu prea am ce sa iau mai mult din cydia. Si eu de ex la calc am protecție împotriva la keylogger si pt virusi la fel așa ca nu îmi fac problema. Dar recunosc ca se poate orice așa si cu tel la fel de ex si la iphone in momentul cind ai deschis Internetul poate deja sa-ti ia datele tale fara ca tu sa știi așa ca ce e cu Windows ce e cu tel tot aia este. In general asta se întâmpla acolo la serverece dețin multe conturi. Sau daca suntem si noi niște vedete atunci ai ocazia sa te lase fara cont. Deci in concluzie se poate orice si indiferent pe ce system. Dar mai puțin la cineva simplu adică la omul de rând. Asta a fost părerea mea.