iPhone 5 jailbreak pentru iOS 6.0.2 exista, ar urma sa fie lansat abia impreuna cu iOS 6.1

  Recenta agitatie cauzata de catre Pod2G zilele acestea l-a convins pe Planetbeing, unul dintre hackerii implicati in dezvoltarea solutiilor de jailbreak, sa confirme faptul ca iOS 6.0.2 a fost untethered jailbroken. Desi hackerul are un untethered jailbreak pentru iPhone 5 pe acea versiune a iOS, el nu este deocamdata pregatit pentru lansare si aceasta ar fi, conform lui, ilogica. El spune ca iOS 6.1 urmeaza sa fie lansat in viitorul apropiat, iar lansarea unei solutii de jailbreak acum ar duce la distrugerea catorva exploit-uri importante si exista sanse mari ca solutia de jailbreak sa apara abia impreuna cu iOS 6.1, adica probabil undeva prin martie.

Yeah, I’m not really sure what all the doom and gloom is about. The fact is, I have an untethered iOS 6.0.2 JB running on my iPhone 5 right now. The reasons it’s not released are because 1. releasing it would burn an exploit we want to save for ourselves so we can always get in to look at new firmware and help JB in the future, 2. iOS 6.1 is coming very soon and will likely break a small part of it anyway, there’s no point in sacrificing the many bugs it won’t break. Anyway, where there are 4+ bugs (that it took to get this to work), there’s gotta be one or two more so while jailbreaking is getting harder, reports of its death are highly exaggerated.

  Pe scurt, aceeasi poveste cu timpul de dezvoltare lung si asteptarea dupa o noua versiune a iOS. Desi argumentele lor sunt cat se poate de logice, Apple poate bloca intr-o saptamana o solutie de jailbreak pentru iOS 6.1, deci s-ar putea sa ne trezim rapid in exact aceeasi situatie dupa lansarea ei, insa pana una alta trebuie foarte multa rabdare.

42 COMENTARII

  1. V R A J E L I ieftine de la niste asazisi hackeri de doi bani ! De ce nu a postat nimeni pe youtoube sau in alta parte o dovada ca poate reboota telefonul fara semiuntether instalat ? din cauza ca nu exista solutie si o tot lalaie pana o sa apara iOS7…

  2. Ianuarie februarie = luni moarte la capitolul vanzari. Apple va da drumu la jb pt mentinerea vanzarilor . Oare nu e dubios ca a picat installous iar acu apare jb? Intreb si eu…

  3. @Cipa: Eu cred ca Installous-ul le gaurea celor de la Apple buzunarele deoarece nu mai cumpara lumea aplicatii, deci cred ca asta era problema lor, sa scape de Installous nu de jailbreak.
    Eu unul oricum fac jailbreak pentru tweak-urile din Cydia, aplicatiile daca ma intereseaza le cumpar.
    Sa speram ca acest zvon e adevarat, deci sa tin minte sa nu fac update la 6.1 cu toate ca acest 6.0.2 mananca bateria ca nebunu.

  4. Super mie in martie imi expira contractul cu ce de la orange si cred ca il mai prelungesc pe 2 ani si iau si jucaria..poate o pot jailbreakui:)

  5. eu personal m-am saturat sa astept. am asteptat iphone 5 care farra jail nu imi satisface deloc nevoile. si nu pentru aplicatii ci pentru partea de tweek. protejarea asta obsesiva ma constrange. nenumaratele aplicatii care nici pana la data asta nu au rezolvat problema rezolutiei ca sa ma pot bucura intradevar de acest ecran mai mare, autonomia extrem de scazuta fata de modelul anterior si prezentarea asaziselo 200 de inovatii care multe din ele sunt praf in ochima face sa ma despart de acest ios imbatranit dupa 3 ani in care am folosit iphone.
    e ca si cum as fi fan Dacia, am studiat indelung si oferta pe care acum nici ca am bagat-o in seama si am constatatcu stupoare ca din anumite puncte de vedere depaseste ios.
    asadar aceste lungi asteptari de 6 luni infinite nu cred ca se mai justifica pentru mine oricat de fan apple as fi.

  6. Enervant este faptul ca astept jb pt 3-4 aplicatii si pun pariu ca sunt multi in situatia mea, de pe 2.11.2012 de cand am intrat in posesia unui 5 am cumparat aplicatii de aprox 100 de euro si am plati oricat pe o aplicatie gen sbsettings, kill background, activator!!!

    Oare nu este mai simplu sa scoata Apple aceste aplicatii daca sunt atat de folosite, ma indoiesc ca este cineva care a avut macar 1 data jb si nu a instalat macar 1 din aceste 3 aplicatii!

  7. parerea mea e ca apple greseste cu amanarea asta ….spun apple pentru ca nimic nu ma poate convinge ca nu ei controleaza chestia asta…
    eu de exemplu in tot acest timp am putut testa atat android cat si win si mi-au placut mult din toate punctele de vedere.
    momentan nu o sa trec pe win pentru ca magazinu lor inca este in crestere si deocamdata mai astept dar sigur voi trece sau macar voi lua un dispozitiv cu win8 pe el dupa ce vor rezolva problema pentru ca in rest e super………
    la android dupa cateva ore de “butonare” m-am obijnuit cu el si chiar a devenit prietenos dupa numai cateva ore de testare……..degeaba comenteaza unii pe aici ca nu e bun si ca sacadeaza sau crapa sau chestii deastea pentru ca am facut cu el tot ce puteam face cu ios-ul si surpriza s-a miscat impecabil deci asta ma face sa cred ca unii vorbesc doar de dragu de a arunca zvonuri si pe lanaga asta am observat ca wifi-ul gasea retele pe care pe care nu le vedeam niciodata si surpriza m-am si putut folosi de ele fara probleme , deci una peste alta este super si android si asta fara sa mai iau in calcul ca nu trebuie sa astept dupa mofturile lu unu sau altu sa scoata jb ca sa-mi pot crapa ios-ul sa pot simtii si eu ca intradevar am cumparat ceva si e al meu si nu tot al lor si ca pot face ce vreau eu si nu ce vor ei……….

    ps: sunt fan apple si am de la ei destule idevice-uri dar din pacate ce se intampla in ultima perioada pe la ei ma lasa rece si ma indeparteaza , cu toate astea am sa pun undeva idevice-urile si nu am sa le dau cum imi propusesem cu ceva timp in urma si le tin in speranta unei reveniri , pana atunci am sa ma bucur de alta platforma si de alte device-uri pentru ca sunt destul de bune ………..

  8. Apple trebuie sa faca ceva in a accepta JB fara posibilitatea de soft piratat,Samsung vine tare din spate si desi sunt fan convins Apple trebuie sa recunosc ca S4 care urmeaza sa fie lansat este belea. Vezi clip pe youtube cu viitorul S4 prezentat de un site rusesc.

  9. multa lume a folosit cateva nu doar unul din tweek-urile din cydia. asta inseamna sa iti personaliEzi telefonul. altfel ajungem cu 10 ani in urma cand lumea isi lua nokia 3310 ca il tine bateria si e Nokia. asa incepe sa se intample acuma cu iphone. toata lumea il vrea, il are toate sunt la fel neavand posibilitatea sa ii dai o personalitate. aplicatiile din appstore limiteZa posibilitateade personalizare foarte mult din pacate.

  10. Multi ar spune ca Android este la fel pentru toate telefoanele dar nu este chiar asa. Android-ul este modificat pentru fiecare tip de telefon si fiecare producator aduce inovatii in felul lui. Plusul Android-ului este ca esti liber sa-l modifici/folosesti cum vrei si cum te tine telefonul. Ce mai are interesant sunt live wallpapers (cu live wallpaper activat bateria ma tinea 3-4 zile la fel cat ma tine 4S cu wallpaper static) si widgets (in main screen sau notification center) unde activezi cu usurinta diverse functii (unde in iOS trebuie sa te pierzi in meniuri). Am iubit Android-ul (custom ROMs, partitii personalizate, poti edita intr-un simplu fisier functia fiecarui buton al telefonului) dar recunosc ca iOS-ul este superior ca stabilitate. Cand era lumea mai draga imi repornea telefonul, se bloca, aveam laguri si freezuri (stock rom – 480 MB sau custom – 180 MB, indiferent). In iOS mai patesc sa iasa din aplicatii doar pe iPad 2 5.1.1 JB. Pe 4S 6.0.1 este foarte stabil.

  11. eu am patit pe iphone4, ios511 cu jb sa mi se restarteZe din senin si nu aveam mare smecherii pe el, nu foloseam teme sau alte chestii cu care am avut experiente urate. si la android depinde de cat tragi de el. la 1gb ram,quad core trebui sa lucrezi din greu a sa ai freeze.
    pe ios 601, iphone 5 nu am patit sa se restarteze dar avut momente cand a inghetat si asta poate ca e prea incarcat.am versiune de 64 si mai am doar 10gb liberi.

  12. Ce de oameni cu nevoi pe aici 🙂 Am vazut persoane cu iPad-uri si iPhone-uri care faceau treburi mult mai complexe decat cum fac majoritatea pe aici care se joaca angry birds si stau pe facebook si vad ca aceei oameni stateau bine mersi fara JB.

  13. Din ce vad eu , articolul asta suna aiurea,total diferit de ce scrie ala in engleza.Ala se referea clar la exploitul ce il stie toata lumea ca exista si il tin deoparte ca sa poata exploata pe viitor IOS-ul si ziceau clar ca nu il vor lansa niciodata.De cand a aparut IOS 6 se stia ca poate fi jb cu exploitul respectiv,doar ca ala e un exploit ce nu va fi facut public niciodata,asadar treaba cu jb e in acelasi stagiu in care era si la lansarea ios 6…se poate face cu exploitul respectiv care nu va fi facut public niciodata :))

  14. @Hybrid daca taceai filozof ramaneai …..ma bucura faptul caai vazu tmulti oameni cu ipad-uri si iphone-uri si sper ca intro buna zi sa ajungi sa iti cumperi si tu pana atunci te poti uita in liniste la oamenii aia idevice-uri!

  15. @Mihai Aham…nu vreau sa ma laud dar am iMac 2012 , Macbook pro , iPad 4 , iPhone 5 ,Apple TV,Airport extreme so yeah ma … pe cei ca tine care au un amarat de iPhone.

  16. Scuze pentru off topic.va intreb daca ati mai patit careva asa ceva.
    Touchscreenul a luat-o razna din senin.
    In special in coltul din stanga jos.nici nu lipesc degetul de ecran si se porneste.Pana mai devreme nici nu am putut scrie tastelele (e,s,x )nici nu se apasau.Dupa numeroase restarturi vad ca merge acuma nu stiu pana cand.
    Este iphone 4 jaillbreack si a mers struna de cand l-am cumparat.ios 5.1.1.

  17. Vreau sa apara ca ma cam mananca palma sa fac update la 6.0.1 la ip4s dar am descoperit de curand movie box ( aplicatie cydia cu ajutorul careia poti sa veZi filme si seriale cu caru)si mi-i se pare genial!

  18. @Mihai – El doar spunea ca sunt foarte multi ca se plang parca s-ar sfarsi lumea ca nu exista inca solutie de JailBreak pentru iOS 6. Poate el chiar are un iDevice ,dar nu face pe fanaticul. Eu am un iPhone 5 luat acum 3 zile de la Cosmote si pot sa spun , totusi , ca viata cu iPhone fara Jailbreak este putin mai grea , fiind invatat cu iPhone 4 iOS 4.3.3 cu SBSettings si alte tweak-uri , dar nici in halul acela sa ma plang. Tac si inghit.
    @all – Vreti JailBreak ? Luati-va un iDevice cu o versiune mai veche de iOS si gata !

  19. Eu cred ca apple o sa piarda foarte multi useri din prea multa disperare de a fi unici,cn are nevoie de jb nu e vb ca vrea piraterie si vrea sa ii dea viata iphonelui nu doar sa fie un 3310 care e nokia si atat cum spunea si cineva mai sus.
    Parerea mea sa dea drumul la jb ca noi toti sa ne putem folosi idevice-urile la adevarata lor valoare

  20. nu inteleg de unde atata mega disperare cu jailbreakul p..ii. iese cand iese si gata. daca nu va convine ideea de a avea un idevice bun,atunci mutati-va pe alt OS. eu personal pot pune jocuri de pe diferite siteuri via itunes…fara a mai folosi jailbreakul,care oricum ma enerveaza pentru ca tre sa am grija sa nu se duca bateria. in acest moment a fost rebootat si desi am cydia pe el,nu ii refac bootarea tethered.

  21. @Claudiu – Doar crezi ? Sigur o sa piarda MULTI clienti din cauza asta. Dar adevarul e ca daca dai 700 – 1000 Euro pe un iDevice (iPhone 5 sau iPad 4 cu 4G) nu este posibil sa nu ai bani sa dai si pe aplicatii … Cum este si cu masiniile… Dai cateva zeci daca nu sute de mii de euro pe o masina , dar nu ai bani sa o ingrijesti .

  22. Am un iPhone 4. Un prieten a incercat sa-i puna jailbreak pt ios 6, insa nu stia ca e doar tethered si ca mie imi trebuie untehered, asa ca l-a pus si acum nu mai imi merge telefonul, imi spune ca trebuie sa am SIM original, ceea ce nu am.. Solutia care este? Sa imi pun ios 6 fara jailbreak, desigur, sa astept pt varianta untethered sau sa rezolv problema cu cei de la Apple, facandu-mi telefonul neverlocked? Chiar am nevoie de el, am toate nr de telefon si o groaza de date acolo.. Ce pot face?

  23. AM UN IPHONE 5 CU 6.0.1
    SE POATE FACE JAILBRAKE?
    LA 4 AM REUSIT SA FAC DAR PT 5 VAD CA MULTI SPUN MULTE IDEI.
    CINE MA POATE AJUTA CU UN SFAT ASTEPT UN MAIL PE
    MULTUMESC

  24. Tare…dupa ce am citit comenturile de pe aici , cam toti ar trebui sa stea vreo 2 saptamani pe un iPhone 2 si apoi sa comenteze si doi … orice jail a iesit dupa eventualul ios deoarece hackmanii se gandesc sa foloseasca “gaura” si in urmatorul ios daca nu e acoperita . “Gaura cea mare” nu o s-o foloseasca (aia e’ pentru “testare” etc si descoperirea altor..prietenii stiu de ce ! :D).
    P.S. Pentru aia de nu stiu sa scrie 2 linii de programare si comenteaza … Stati jos 2 ! …si nu mai comentati aiurea

  25. 27. Hybrid
    Posted January 5, 2013 at 8:23 PM

    @Mihai Aham…nu vreau sa ma laud dar am iMac 2012 , Macbook pro , iPad 4 , iPhone 5 ,Apple TV,Airport extreme so yeah ma … pe cei ca tine care au un amarat de iPhone.

    Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2013/01/05/iphone-5-jailbreak-pentru-ios-6-0-2-exista-ar-urma-sa-fie-lansat-abia-impreuna-cu-ios-6-1/#ixzz2IurPVBrv
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

    am si eu o p..a de 30. dar cui draq io pasa daca nu o arat. jur…gasesc asa multi idioti pe netul asta. ba idiotule crezi ca ii pasa cuiva ce ai tu. oamenilor le pasa de ce au ei si li se rupe de tine. se vede ca esti Romanul ala prost,idiot si laudaros. aici se vorbea cu totul despre alceva si nu toate produsele apple. sti parca te si vad in mana cu un nokia 1100 si lasi cumenturi aiurea pe net. oricum daca ai asa ceva iti spun ca mi se falfaie de ce ai tu. eu am si eu cateva produse dar nu ma laud ca idioti. Doamne ia prostia de pe lume.