Apple intentioneaza sa deschida un centru de cercetare si dezvoltare in Beijing

  La inceputul acestui an Tim Cook a vizitat China si a discutat cu oficiali de rang inalt despre diverse probleme ce au legatura cu Apple, iar acum aflam ca un nou centrul= de cercetare si dezvoltare ar urma sa fie deschis in Beijing. Tim Cook s-ar fi intalnit pe 8 ianuarie cu Wang Anshun, primarul Beijing-ului, iar in cadrul discutiilor care au avut loc, CEO-ul companiei Apple ar fi afirmat ca un centrul de dezvoltare si cercetare urmeaza sa fie deschis in curand acolo.

– At a meeting with Beijing’s acting mayor Wang Anshun on January 8, Apple CEO Tim Cook said the company plans to set up an R&D center in Beijing, an unnamed insider source told Tencent Tech today. 

– Cook also noted that Apple will move a certain amount of its servers for App Store and iTunes to China in order to improve the downloading speed for users in China.

  In afara acestui centru de R&D, Apple intentioneaza sa deschida si unul ori mai multe centre de date care vor avea rolul de a imbunatati accensul chinezilor la iTunes Store si magazinele adiacente. Apple intentioneaza sa deschida inca 25 de magazine in China in viitorii ani, planurile companiei pentru piata chineza fiind extrem de indraznete. Apple are extrem de mult interes ca in China sa deschida cat mai multe magazine si sa aiba inclusiv un centru R&D, asa ca zvonul pare plauzibil deocamdata.