Iata povestea celor doua nou exploit-uri descoperite pentru jailbreak-ul iOS 6

  Saptamana trecuta Pod2G s-a laudat pe Twitter ca a descoperit, impreuna cu planetbeing, doua noi vulnerabilitatin iOS 6. Din pacate am aflat atunci ca aceste vulnerabilitati, desi bune, nu sunt suficiente pentru a permite hackerilor sa lanseze solutia de untethered jailbreak pentru iOS 6. Motivul? Hackerii inca nu au reusit sa gaseasca o a doua serie de vulnerabilitati pentru codul initial de injectare a jailbreak-ului. Ei au o serie de vulnerabilitati pentru aceasta procedura, insa au nevoie de duplicate pentru ca nu doresc sa le ofere celor de la Apple sansa de a le inchide pe cele originale.

pod2g discovered a vulnerability and told me about it and I tried to integrate it into my existing jailbreak code to replace one of the ones we don’t want to burn. I discovered I couldn’t get his to work due to some miscommunication, but in the process of trying to get his to work, I discovered a new vulnerability for doing the same thing. I did get THAT one to work and it’s now integrated with the rest. Unfortunately, as pod2g says, neither bug has to do with initial code injection, which we currently don’t have a duplicate/backup vulnerability for at all.

  Practic hackerii vor sa aiba doua solutii complete de jailbreak si vor lansa doar una dintre cele, cealalta urmand a fi utilizata in viitor pentru a descoperi alte vulnerabilitati in iOS.

12 COMENTARII

  1. In traducere libera ce ne spun baietii mai sus e ca au un exploit functional si mai au nevoie de unul cu care sa poata definitiva jb-ul… parerea mea sincera e ca pana acum n-au avut nimik degeaba se lauda cu un super bug pe care vor sa il pastreze …e de stiut ca si inginerii apple lucreaza la repararea bug-urilor si de multe ori de la o versiune la alta acestea dispar inexplicabil …

  2. @zaone ..am inteles din prima ce ai spus in articol …eu vroiam sa-mi exprim neîncrederea fata de ce declara @planetbeing … Citesc ce se scrie pe twitter si pe irc si pana acum au fost foarte putine informatii despre exploituri noi.

  3. @Chatagra: Practic ei se caca pe tot. Au stat cateva luni fara sa faca nimic, acum au reluat activitatea si au gasit doua vulnerabilitati. Se tot freaca cu jailbreakcon-ul si alte mizerii de evenimente la care n-o sa mai mearga nimeni.

  4. @Alex nu ai jailbreak pe 6.0.1 si nu poti instala cookie pentru restore de sam si nici nu poti copia fisierele salvate pentru ca nu ai acces la sistem, deci NU!