iPhone 5, iPad Mini si iPad 4 ar putea functiona pe retelele 4G LTE din Romania incepand cu saptamana viitoare

  In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q1 2013, Tim Cook a anuntat ca incepand de saptamana viitoare, 36 de tari vor intra in lista locatiilor in care iPhone-urile si tablete iPad sunt compatibile cu retelele 4G LTE. iPhone 5, iPad Mini si iPad 4 sunt singurele iDevice-uri ce au modem-uri capabile sa se conecteze la aceste retele din afara SUA, iar printr-un Carrier Bundle Update Apple poate include compatibilitatea cu retelele operatorilor din cele 36 de tari.

  V-am spus anul trecut ca in Romania iDevice-urile au nevoie de acest update pentru a functiona pe retelele operatorilor, desi deocamdata totul este neoficial pentru tara noastra, exista posibilitatea ca de saptamana viitoare sa puteti folosi iDevice-urile cu aceste retele. Tim Cook a mentionat doar cateva dintre tarile in care acest update urmeaza sa fie lansat, Romania nu s-a aflat printre ele, insa amintirea lor nu s-a facut in baza unei reguli stricte, deci orice este posibil. Din pacate o cartela 4G este inutila pentru iPhone 5 in Romania, deoarece nu aveti posibilitatea de a utiliza serviciile voce, insa pe tabletele iPad veti putea naviga pe internet fara probleme.

  In testele mele, reteaua 4G LTE a celor de la Orange este capabila sa atinga viteze de pana la 28 Mbps download si 10 Mbps upload in Bucuresti, deci singura diferenta notabila fata de reteaua HSDPA 3G+ este pe partea de upload.