Aproape 300 de milioane de iDevice-uri ruleaza iOS 6, Apple rezolva in IOS 6.1 problema Smart App Bannerelor

  Lansarea iOS 6.1 ne-a adus si un comunicat de presa din partea Apple, compania mentionand in el cateva dintre realizarile anului 2012 si nu numai. Apple sustine ca aproape 300 de milioane de iDevice-uri au instalat in momentul de fata iOS 6, cifra crescand cu 100 de milioane de utilizator in doar 5 luni de zile. Avand in vedere ca putin peste 500 de milioane de iDevice-uri au fost vandute din 2007 si pana in prezent de catre Apple, peste 60% dintre ele ruleaza iOS 6, si au incarcat 9 miliarde de poze in sistemul Photostream al iCloud.

“iOS 6 is the world’s most advanced mobile operating system, and with nearly 300 million iPhone, iPad and iPod touch devices on iOS 6 in just five months, it may be the most popular new version of an OS in history,” said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing.

  Lasand la o parte popularitatea iOS 6, va spun ca in iOS 6.1 Apple a rezolvat problema care cauza activarea automata a functiei Javascript in momentul intampinarii unui Smart App Banner in Safari. Aceste Smart App Bannere atentioneaza utilizatorii ca un website are o aplicatie in App Store, iar functia Javascript nu ramanea dezactivata in Safari in momentul in care browserul afisa un astfel de banner. Apple a fost atentionata in legatura cu existenta problemei, iar in iOS 6.1 a rezolvat-o, asa ca functia Javascript nu se va activa automat cand intalniti un Smart App Banner.

Description: If a user disabled JavaScript in Safari Preferences, visiting a site which displayed a Smart App Banner would re-enable JavaScript without warning the user. This issue was addressed by not enabling JavaScript when visiting a site with a Smart App Banner.