iOS 6.1 genereaza probleme pentru functionalitatea Wi-Fi a iDevice-urilor, unii au folosit uscatoare de par pentru a le rezolva

  iOS 6.1 a fost lansat seara trecuta de catre Apple si se pare ca unii utilizatori au intampinat probleme in a utiliza retelele Wi-Fi dupa instalarea sa pe iDevice-uri. Pe forumurile de discutii ale Apple exista multe thread-uri in care sunt explicate diverse probleme ale functionalitatii Wi-Fi, cea mai grava dintre ele rezumandu-se la imposibilitatea de a mai activa/dezactiva posibilitatea de a conecta iDevice-ul la retelele Wi-Fi. Pentru a rezolva aceasta problema utilizatorii au incercat sa reseteze setarile de retea din Settings>General>Reset, au incercat sa faca restore fara a folosi un backup, insa unii ceva mai disperati au folosit uscatoare de par pentru a incalzi chip-ul Wi-Fi si problema a fost rezolvata.

  Desi pare ciudat, solutia cu uscatorul de par a functionat pentru multi si poate fi incercata ca o ultima metoda disperata de a rezolva problema unui terminal ce nu poate fi dus in garantie. Din pacate pe iPhone 5 am intampinat probleme cu mentinerea unei conexiuni Wi-Fi activa dupa update-ul la iOS 6.1, si numai un restore fara a repune un backup mi-a rezolvat problema. Daca nu puteti folosi conectivitatea Wi-Fi a iDevice-ului vostru dupa update-ul la iOS 6.1, atunci in acest articol aveti explicate cateva metode de a o rezolva.

80 COMENTARII

  1. “Din pacate pe iPhone 5 am intampinat probleme cu mentinerea unei conexiuni Wi-Fi activa dupa update-ul la iOS 6.1”
    @zaone, eu patesc asa doar cu wifi-ul de la munca. Il conectez iar dupa lockscreen trebuie conectat din nou, nu mentine, dar acasa sau in localurile prin care am mai umblat nu mi s-a intamplat.

    Problema asta am intampinat-o si inainte de 6.1 tot cu wifi de la servici. Mi se intampla imediat ce faceam update/restore la telefon, dupa cateva zile, insa, telefonul “invata” sa se conecteze singur, cand intram in raza wirelesului.

  2. Bine ca nu mi-am facut nici eu update, am zis ca fac doar cand apare jb, ca am zis ca poate cine stie, o fi nevoie de vreun proces gen fara backup, iphone-ul sa fie gol cand faci jb etc si am zis ca mai bine astept pana apare sa nu fiu nevoit cumva sa mai fac o data restore.

    Dar asa, cu problema asta si cu JB untethered pe iPhone 5 6.0.2, nu o sa fac update.

  3. si eu am facut aseara update la 6.1 si pana acum nu am avut probleme, nici cu wi-fi, nici cu altceva. am un iphone 4 neverlocked.

  4. Nu are nene nicio treaba, am ipad 3, aseara am facut update , merge wi-fi de rupe. Parca tot sistemul, mi se pare ca merge ceva mai rapid. Sunt super multumit de ultimul update, nu are nicio treaba wi-fi-ul….sta tableta conectata 24 din 24 la wi-fi si merge fara probleme.

  5. iPhone 3GS neverlocked, am avut 6.0.1 pana aseara, a mers super ok, mai mult de atat nu cred ca exista sa mearga Wi-Fi, azi-noapte i-am facut update la 6.1 cu iTunes si m-am bagat la somn, azi toata ziua am avut probleme cu Wi-Fi, imi vede reteaua cu 2 linii dar cand dau sa ma connectez la ea imi spune: “Imposibil de connectat la retea” si nu numai odata, nu vreau sa exagerez dar azi mi-a facut asa mai bine de 40 de ori, nu inteleg dc nu am avut probleme deloc pe 6.0.1 si am problema asta pe 6.1 acelasi router si parola.

  6. Am i5 ,6.1, am facut update prin itunes si restore backup. Absolut nici o problema , ori nu am butonat eu telefonul la fel de mult , ori ma tine mai mult bateria ….

  7. Am iphone 5 neverlocked si nu am avut vreodata problemele intampinate de cand cu update-urile, in schimb prietena mea, care are acelasi telefon ca si mine a intampinat probleme cu wifiul si nici macar nu are 6.1. Sunt in dubii..e posibil sa se agraveze situatia nu?

  8. Absolut nici-o problema la Iphone 4s. Chiar pot sa zic ca am autonomie mai buna a bateriei. Adica stau cu wifi activ si 3g toata ziua? Vb la telefon destul de mult si inaibte ajungeam acasa cu vreo 10%. Acum undeva la 25% am acum.

  9. Update-ul la 6.1 nu are nici o legatura cu wi-fi. Eu am avut probleme inca de la 5.1.1 (iPhone 4S), altii au inceput sa aiba probleme doar de la IOS 6. Se pare ca e o problema mixta hardware/software.

    Din pacate nu exista nici un raspuns oficial din partea Apple, eu cel putin am trimis telefonul in service ca este inca in garantie.

  10. Putin off topic dar … incepand cu 6.0.1, de cate ori incerc sa ajung in sectiunea “Purchased” pe iPhone, se inchide AppStore dupa cateva secunde.
    A mai patit cineva ???

  11. Nu mai bine rezolva Apple problemele astea? Chiar si prin a vinde ideviceuri la pachet cu uscatoare de par? Un nou brevet de inregistrat. 2 in 1.:)

  12. Am facut update la iOS 6.1 (pe iPhone 4) cu iluzia ca toatea vor fi roz si duminica va veni ziua cea mare, “za great untethered jailbreak”, dar ce sa vezi dupa update la 6.1 imi spune ca e “Unable to join the network “. Imi puteti da vreo solutie (exceptand forced restart sau reset network settings — been there, done that). In caz ca vrea cineva sa ma ajute>> adrianoprea@icloud.com

  13. La fel si la mine iPhone 4s funcționează foarte bn, dar i-am făcut upgrade,si funcționează mai bn decât pe 6.0.1 unde îmi dădea destule probleme de genul ca îmi întârzia radpunsul la Facebook skype si chiar îmi apărea mesajul sim invalid in ultimul timp. In ultimul timp iOS-ul da prea multe erori

  14. Ma mira faptul ca la unii merge bine si altii au probleme , cu toate ca sunt aceleasi terminale . Poate nu se ,,pupa,, bine cu diverse aplicatii .

  15. Incercati , daca apar probleme faceti downgrade. Nu toate terminalele au probleme.
    Totusi nu uitati, se simte lipsa lui Steve Jobs!!!

  16. Eu am avut o alta problema înainte de update, tot la 2 zile nu ma puteam conecta la rețeaua de wireless , trebuia sa resetez modemul( in timp ce Pc- ul mergea fără probleme conectat la același modem) pana acum nu am avut probleme cu noul iOS . Știe cineva care poate fi problema, sau sa fie de la mine?

  17. in legatura cu wifi-ul, schimbati routerul sau faceti update. Am avut aceeasi problema si am descoperit ca routerul mentinea conexiunea ca fiind activa dar cand deschideam telefonul se incerca o niua reconectare pe acelasi MAC intrand in conflict. Eu am rezolvat cu update la router 😀

  18. @George. Vezi ca o fi ele destepte iDeviceurile insa nu se pricep sa se conecteze doar la etajul de jos al frecventelor wifi adica B si G, la N nici sa nu te gandesti, de obicei N-ul sau banda de 5.137mhz pana la 5.386mhz se foloseste pentru retransmiterea semnal wifi la mari distante sau extinderea unui router prin acces point. Sfatul meu nu te mai chinui

  19. Update la ipad 2, new ipad (3) si 4 ca si la iphone 4, 4s 5 toate neverlocked.
    Nicio problema pina acum si am folosit din plin wi-fi.

  20. Eu am iOS 6.0.1, dar inca mai astept pana duminica si apoi instalez 6.1, sa vad ce alte probleme mai sunt pana atunci.
    Eu intampin de acum ceva probleme cu reteaua wireless, in ideea in care notificarile vin greu, dureaza mai mult sa acceseze paginile, aplicatii, locatii, insa doar pe WiFi.
    Inainte cand foloseam un iPhone 3GS nici nu apucam sa intru in reteaua de WiFi de acasa ca incepeau notificarile una dupa alta. Acum pe iPhone 4S, ajung acasa, il deschid se conecteaza la retea si dupa 2-3-5 minute incep sa intre notificarile.
    Strange!

  21. Fratilor telefonul ori 6.1 nu inteleg la 6.02 bateria ma tinea o zi acum nu ma tine decit 10 h se incarca 100% in 2h inainte dura cel putin 4-5h se confrunta cineva cu asa ceva?

  22. salut! am si eu un ipad 2 16gb wi-fi si am decis sa.i fac update de la ios 5.1.1 la 6.1 insa am intampinat o problema. tableta mi-a cerut conectarea la itunes, dupa ce am conectat-o mi-a inceput descarcarea update.ului, s-a descarcat iar dupa mi-a aparut o eroare despre deteriorarea fisierului. ma ajuta cineva cum pot macar sa il readuc la ios 5.1.1 tin sa precizez ca avea jailbreack.

  23. Tableta mi-a ramas in stare de restaurare, iar pe tableta imi apare o imagine care indica sa ma conectez la itunes prin usb fie ca o sting aceasta imagine nu-mi dispare. multumesc anticipat!

  24. L-am instalat astazi pe la orele 14 pe iphone 5 si mi-se pare ca functioneaza mult mai rapid telefonu, wi-fi-ul functioneaza impecabil fara nici un crush si bateria tine mai multicel utilizand telefonul la capacitate maxima….

  25. salutare! Am iphone 4s codet pe THREE anglia, decodat cu gevey sim. De astazi nu imi mia merge wi-fi ul! Imi sugerat sa ii dau update cu noul soft, oare imi mai recunoaste sim-ul?

  26. eu am iphone 4 si merge foarte greu internetul prin wifi cu ios 6.1. aveti idee cand se va lansa 6.1.1 sau ceva versiune de update?

  27. Sincer am observat ca aceste updateuri depind si de telefoane daca genereaza probleme sau nu, mie unu nu mi-a generat nici o problema inca.

  28. @AlexJep Iphone 4S dupa upgrade la 6.1 merge foarte bn cu gevey si bacteria tine mai bn in 5 ore cu internetul si Wi-Fi oprit inca 100%

  29. am un iphone 4s, decodat cu gevey sim, si dupa update de la 5.1.1 la 6.1 nu imi mai recunoaste reteaua. S-a schimbat si versiunea de firmware 2.0.12 in alta.
    Ce ii pot face sa revin la firmware-ul precedent sa imi functioneze?

  30. Pb cu wi-fi dupa up-date este evidenta. In Craiova merg foarte bine router-ele celor de la rds. I4 meu se intelegea foarte bine cu rds-ul. Se conecta singur. Acum arata ca e conectat ( si asta dupa mai multe incercari) dar un test de viteza nu se poate face. Incerc sa intru pe un site si sunt redirectionat catre saitul rds unde mi se cere parola. Pana sa introduc parola pierde conexiunea wi-fi( vizibila pe telefon dar nefunctionala) Intru din nou in setari , conectez wi-fi si dupa cateva incercari reusesc cu greu sa ma conectez Dar nu pt mult timp pt ca pierd conexiunea rapid. Din pacate disparitia lui Steve Jobs este pe zi ce trece mai vizibila. Viitorul apple nu e prea roz.

  31. Eu aveam 6.1.2 cu jailbreak pe Iphone 4s si am patit exact aceasta problema.Am facut restore ,update la 6.1.3 tot la fel.Am bagat in congelator telefonul pentru 10 minute si mi-a mers din nou Wi-Fi pentru 1 ora jumatate.Dupa iar nu mai merge.Nu stiu ce sa ii mai fac.Telefonul nu mai este in garantie ,a expirat acum 2 luni.Nu am avut nicio problema pana acum cu el .Cei de la Apple nu au vazut cate threaduri au fost deschise cu aceastra problema asa numita : ” Wi-Fi greyed out ” ?

  32. am un iphone 4s care nu mai merge sa pornesc wi-fi-ul am versiunea de soft este 6.0.1. daca ii fac update crezi ca se poate rezolva aceasta problema. aceasta problema a intervenit cand am facut upfate la 6.0.1!

  33. am un iphon3gs si am ios 4.0.1 si mai ai in garantie, esteadevarat ca nu pot sa trec la alt ios mai superior pana nu imi expira garantia ?