App Store-ul genereaza de 3.5 ori mai multi bani decat Google Play

  App Store-ul este cel mai mare magazin de aplicatii de pe glob, a fost laudat ca generand cele mai mari venituri pentru dezvoltatorii de aplicatii si pentru Apple, iar un nou studiu conforma din nou acest lucru. Conform celor de la App Annie, App Store-ul a generat in perioada octombrie – decembrie 2012 de 3.5 ori mai multi bani decat Google Play, semn ca posesorii de iDevice-uri sunt mult mai dispusi sa cheltuie bani. In ceea ce priveste o impartire pe tari, SUA, Japonia, Marea Britanie, Australia si Canada au fost tarile care au generat peste 60% din totalul incasarilor in respectiva perioada.

  Conform datelor furnizate de catre Apple, App Store-ul genereaza aproximativ 333 de milioane de dolari in fiecare luni, deci aproximativ 1 miliard de dolari in fiecare trimestru fiscal, Google Play-ul generand in jur de 250 – 300 de milioane de dolari intr-un singur trimestru fiscal. Diferenta dintre banii generati de fiecare magazine ste foarte mare, ea a scazut in ultimele luni, insa deocamdata Google nu are un magazin la fel de popular, care sa convinga in aceeasi masura utilizatorii sa achizitioneze aplicatii pentru propriile terminale.

24 COMENTARII

  1. Cred si eu ca fac mai multi bani avand in vedere ca aplicatiile lor sunt mult mai scumpe,uneori chiar dublu fata de Google Play

  2. Pt ca pe Android ai multe aplicatii nativ in sistemul de operare si multe sunt gratuite. Plus ca nu e asa plictisitor incat sa trebuiasca sa instalezi altceva.

  3. Asta e pentru ca cei cu Android abia au bani sa cumpere o pâine ce mai spunem de o aplicație sau un joc pt ca sau toți banii pe un telefon sau îl cumpara pe cel mai ieftin de 50 60 de euro

  4. @So.. zau, andorid vine cu temple run si gta vice city instalate?
    70% din cei care au telefoane cu android nu au cumparat in viata lor o aplicatie. Pentru ca, majoritatea au primit telefonul la 1leu, prajitor de paine, televizor..

  5. Nu se pune problema pâinii frățioare, eu cred că este vorba de calitatea aplicațiilor ! Sunt mult prea multe modele de telefoane care au Android OS și sunt tot pe atât de multe rezoluții care fac să îngreuneze update-urile jocurilor, inclusiv aplicațiilor ! Din punctul meu de vedere !

  6. Vorbesc in cunostinta de cauza pt ca detin doua telefoane de top de la Apple si Samsung si ghiciti care ma plictiseste cel mai mult…

  7. Vorbiti dar n-aveti nicicare dreptate. Principalul motiv pentru care Play Store nu generaza atat de multi bani este ca dai un search Google “Vice City apk download”, o downloadezi, o copiezi pe SD si ai scutit 5eur. Oricat ai vrea sa fii de corect si sa-ti cumperi frumos aplicatiile, in cazul celor de la 5eur in sus e prea tentant.
    Spre exemplu, ce preferi, sa dai 60eur pe un iGO sau sa-l ai in 5min instalat gratis si sa functioneze la fel?

  8. Zaone, cam 80% din aplicatiile din android store sunt identice cu cele din app store. Cu ce sunt mai proaste? Am avut 3 ani android iar acum apple iar aplicatiile sunt cam aceleasi.

  9. @Sebastian: Intr-o lume de vis ar fi, in lumea reala nu e chiar asa. Am folosit, am testat, sa lasam la o parte aburelile. Majoritatea aplicatiilor din GOogle Play au grafica inferioara, ruleaza aiurea la diverse rezolutii, te rog.

  10. daca te refereai la mine cand ai spus “libertate” , vroiam sa spun ca in 2 min. ai tot ce vrei gratis si e normal ca au castiguri mici …..oricum parerea mea e ca pe android sunt cei mai multi pirati :))))))) si daca ma uit la tabel nu cred ca are cum sa ma contrazica careva 😛

  11. @vladimir
    Daca dai un search pe google si cauti Igo.ipa gasesti la fel de usor ca si pe android,il downloadezi si ai scutit 70 euro.
    Deci unde e diferenta ?

  12. Realitatea este caci ios este mult mai bun decat va fi android. Iar iphone va fi mereu un tel mai bun ca oricare. De aceea nu iasa 1000 de tipuri de tel ca la samsung de ex.

  13. Nu este un utilizator de iphone pe pamantu asta pe care sa-l acuze cineva ca este destept… doar in cazul in care a primit cadou acel telefon !! iphone si xbox = c4c4t ,sunt pt. consumatori americani si eng.. ( care au putere de cumparare si sunt tocati in cap ) te obliga sa depinzi de “sistemele” lor ..”sisteme” care cu usurinta le gasesti in alta parte free sau la un pret rezonabil….iar prin media va c4c4 si pe voi … dati o gramada de banii pe un accesoriu nu pe un gadget ….. dar pr0stu nu e ca omu .. vede la hannah montana si la o cucoana asiatica poze facute cu iphone in oglinda … hop imi tre si mie … si mor cand vad pitziponci ca isi lauda prostia !!! … apropo … singurul iphone care depaseste ca performata “varfurile” smartphonurilor este I5 si nu lar fi facut pana in 2020 daca samsungul nu batea la usa (pt. ca la prosti merge orice , nu le tre lor progres le tre fitze ) .. iar Xbox care sa depaseasca PlayStation nu sa facut si nici no sa se faca .. la ce ?!?! daca au piata care nu depaseste un IQ de 110 …