Apple ar putea fi nevoita sa achizitioneze marca inregistrata pentru denumirea iPhone in Brazilia

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca o companie din Brazilia detine un brevet de marca pentru denumirea iPhone si ca Apple ar putea fi nevoita sa renunte la comercializare acelui dispozitiv in respectiva tara. V-am spus si ca acea companie braziliana a lansat pe piata locala un smartphone Android ce are denumirea iPhone, iar acum aflam ca ea ar fi dispusa sa vanda marca respectiva catre Apple. Oficiul pentru brevete de inventie si marci din Brazilia ar urma sa anunte ca Gradiente are dreptul exclusiv de a utiliza marca, iar dupa acest anunt Apple fie va incepe negocierile cu Gradiente, fie va fi actionata in judecata si va pierde.

The owner of the iPhone trademark in Brazil, IGB Eletronica SA (IGBR3), said it would consider selling the naming rights to Apple Inc. “We’re open to a dialogue for anything, anytime,” said Eugenio Emilio Staub, chairman of IGB, in an interview in Sao Paulo. “We’re not radicals.” Folha de S.Paulo newspaper reported today that the institute responsible for granting trademarks in Brazil confirmed that the exclusive rights to the name for mobile phones belong to Gradiente, without saying where it got the information. The decision, originally set to be published today, will be announced on Feb. 13. Staub said he hasn’t been informed of any decisions regarding the trademark.

  Gradiente a depus cererea de inregistrare a denumirii iPhone in anul 2000, ea a fost aprobata in anul 2008, iar Apple se afla intr-o situatie similara cu cea de anul trecut cand o companie din China a actionat-o in judecata pentru un motiv asemanator. Apple a incheiat disputa printr-o plata de 60 de milioane de dolari catre acea companie chineza, iar in Brazilia ar putea fi nevoita sa plateasca o suma destul de mare, chiar daca piata locala nu este extrem de importanta pentru americani.

3 COMENTARII