Apple testeaza un smartwatch cu ecran curbat

Ā  iWatch a devenit denumirea generala pe care majoritatea jurnalistilor americani, si nu numai, au acordat-o unui posibil smartwatch produs de catre compania Apple. Un jurnalist al celor de la New York Times sustine ca a discutat cu persoane apropiate unui proiect prin care compania Apple dezvolta un smartwatch echipat cu un ecran curbat. Dispozitivul ar fi testat in interiorul campusului Apple din Cupertino, el ar urma sa ruleze o versiune modificata a iOS-ului si desigur ca se va conecta la iDevice-urile produse tot de catre cei de la Apple.

In its headquarters in Cupertino, Calif., Apple is experimenting with wristwatch-like devices made of curved glass, according to people familiar with the companyā€™s explorations, who spoke on the condition that they not be named because they are not allowed to publicly discuss unreleased products. Such a watch would operate Appleā€™s iOS platform, two people said, and stand apart from competitors based on the companyā€™s understanding of how such glass can curve around the human body.

Ā  Ideea dezvoltarii unui smartwatch cu ecran curbat este testata de catre Apple in baza modului in care un asemenea dispozitiv s-ar “mula” pe mana utilizatorilor, isna deocamdata vorbim doar despre zvonuri. Un smartwatch produs de catre Apple ar putea interactiona cu Siri, cu aplicatiile iMessage, Mail, Phone, Calendar, Reminders, Photos, cu Notifications Center-ul si imaginatia se limiteaza doar la ceea ce Apple ar dori sa ne ofere.

Ā  Din pacate e putin probabil ca Apple sa lanseze un iWatch in viitorul apropiat, insa daca s-ar decide sa faca acest lucru, ar avea extrem de mult succes.

27 COMENTARII

  1. im watch e compatibil cu ipone. .Am un ipod nano 6 cu o curea lunatik. Dar parca e mai tare ceasul asta care se conecteaza si CU IPHONE-UL

  2. in opinia mea e foarte interesant si ca posesor de ideviceuri , chiar mi-as dori sa existe un asemenea dispozitiv optimizat evident šŸ˜•

  3. Eu sunt singurul caruia ii se pare o prostie un astfel de ceas?
    Ceasul e un accesoriu, ceva stilat. Si singurele ceasuri care sunt acceptabile sunt cele analogice!

  4. @Badday: Ignorand mica ta aroganta, Android-ul e mai raspandit din cauza terminalelor mobile ieftine care il folosesc, asta nu e acelasi lucru cu popularitatea. E ca si cum ai spune ca daca Dacia vinde 1 milion de masini si BMW doar 100.000, Dacia e mai populara, insa in realitate stim prea bine cum sta treaba si ce si-ar dori oamenii aia cu Dacii.

  5. Vad ca ne contrazicem pe termenul de popularitate. Da, daca Dacia vinde 1000000 de masini, vs BMW cu doar 100000 este mai populara. Berea “Noroc” e o bere populara. Amstel in schimb este de calitate. Androidul este mai popular pentru ca mai multi indivizi au acces la el, fiind acceptat pe mai multe terminale, mai ieftine sau mai scumpe. Poate ca iOS-ul e mai bun, dar Androidul sigur e mai popular. Si pana la urma a categorisi un produs fara sa-l fi avut vreodata e ca si in zicala aia cu vulpea si strugurii.

  6. Popularitatea nu se masoara intotdeauna in vanzari. Eu mi-as dori un Mercedes, de exemplu, imi place mai mult decat o dacie, nu am bani de el, dar am de Dacie si mi-o iau, dar nu-mi place. Care e mai popular? Si discutia poate continua asa.

  7. Zaone, eu consider ca ai dreptate! Apropo, tu cum esti asa de informat in toate cele legate de idevice-uri? Adica esti la curent cu toate noutatile posibile. Eu ma bazez pe informatiile de la tine in multe cazuri.

  8. ideea e ca ios e cel mai sigur sistem de operare de pe planeta si de asta e vazut atat de bine. ce conteaza cat vinde apple? nu toata lumea isi permite un produs apple. aud multa lume spunand ca apple nu mai e ce a fost. e mai bun ca niciodata! respect HTC!!

  9. Zaone – poate ar trebui sa renunti la mitul asta cu terminalele Android ieftine – statisticile arata ca 83% din terminalele Android vandute au fost high-end.
    La fel si la mitul cu Badam cand vine vorba de SAMSUNG, pt ca Bada are doar vreo 1-2% cota de piata.

  10. Mi-ar placea un iCeas…dar sa faca ceva cu acumulatorul ca deja incep sa nu mai am prize libere in casa…decența minima incepe de la o saptamana in sus, avand etalon pebble…

  11. Zaone, popular se referă la ceva care prinde la “popor”, unul din criteriile de baza fiind prețul. iPhone, BMW etc sunt quality

  12. ok in interpretarea asta a cuvantului popular:
    – cocioabele sunt pupulare in romania (foarte multi romani au una)
    – tata motors e o firma populara (tone de indieni cumpara)
    – foamea e populara (o mare parte din planeta face foamea)
    – cancerul pulmonar e popular (multa are asa ceva by choice)
    – curvele sunt femei populare (mult mai multi oameni care le achizitioneaza decat pe oricare alta femeie)
    – guta e popular (tone de oameni vin la concerte)

    pe de alta parte si maserati pare popular desi nu sunt asa multi cumparatori.

    din astea de mai sus:
    1) nu tot ce e raspandit in ā€poporā€ e neaparat si popular
    2) nu tot ce iti permiti e neaparat si ceea ce iti doresti
    3) nu tot ce nu iti permiti e impopular

    in plus sunt multe lucruri de calitate care nu-s asa populare. Prokofiev spre exemplu e genial dar impopular.

    revenind la discutia despre telefoane: samsungurile se cumpara masiv in lumea a doua. recomand excursii prin europa si SUA. vezi f rar altceva decat iphone. in sensul asta pare popular unde oamenii isi permit. (asta neinsemnand ca samsung face telefoane proaste – inteleg ca S3 si note merg bine – spre deosebire de S2 si alte cateva despre care stiu sigur ca merg infect pt ca am incercat)

  13. @zaone
    Low end smartphone inseamna un device cu un pret sub 200$, high end inseamana peste 300$.
    Cum in 2012 piata de low end era de doar 5%, trage si tu concluziile. Doar la Apple, low end ca 3GS si 4 costa o caruta de bani fara contract.
    Poate te ajuta si articolul asta desi sunt multe alte surse.

    http://blogs.informatandm.com/3978/press-release-shift-in-smartphone-market-with-lower-end-devices-to-dominate-by-2016/

    E adevarat ca piata se duce catre procente mai mari pt low end – si asta e bine caci poate va obliga si pe Apple sa reduca preturile.