Real Racing 3 – iata cum il veti putea utiliza gratuit si ce va trebui sa platesti

  V-am spus ieri ca Real Racing 3 va fi lansat pe 28 februarie in App Store, si mai apoi ca titlul va fi disponibil gratuit pentru posesorii de iDevice-uri. Cei de la EA Games “imbratiseaza” modelul freemium in speranta de a genera mai mult profit din aceste jocuri, iar experienta utilizatorilor va fi afectata. Cei de la Toucharcade au avut ocazia de a testa titlul si desi noi vom putea descarca gratuit jocul din App Store, din pacate vom fi nevoiti sa platim in anumite momente, iar mai jos va voi explica exact cum functioneaza mecanismul.

  In joc exista doua tipuri de valuta, dolarii pe care ii castigati facand curse si banutii de aur pe care ii primiti prin achizitionarea unor in-app purchase-uri, ori prin atingerea unor obiective. Dolarii ii folositi pentru a cumpara masini noi, pentru a repara masinile existente, sau pentru a face upgrade-urile necesare. Banutii de aur ii folositi pentru a elimina limitele de timp impuse de catre dezvoltatori. Mai exact, in momentul in care masina voastra este avariata in timpul unei curse, va trebui sa asteptati cateva minute pentru reparatii, perioada de timp variind in functie de piesa stricata si de multitudinea componentelor care trebuie reparate.

  Tot pentru anumite perioade de timp veti trebui sa asteptati atunci cand doriti sa instalati un upgrade in masina, sau cand doriti sa deblocati si sa achizitionati o masina noua. Banii de aur elimina perioadele de timp, insa fiecare timer necesita plata unei anumite sume de bani, deci la mijloc este vorba despre o investitie destul de mare pentru a termina jocul. Perioadele de timp setate pentru aceste task-uri sunt rezonabile, insa ele vor deranja fluxul continuu al gameplay-ului, asa ca multi vor fi tentati sa achizitioneze bani de aur in loc sa astepte.

  Ca sa fiu sincer as fi preferat sa platesc 6€ si sa am libertatea de a face orice doresc, insa modelul freemium genereaza mai multi bani, iar sistemul de in-app purchase-uri este ceva mai greu de exploatat, mai ales daca totul functioneaza sincronizat cu serverele EA Games.