Apple actualizeaza Java pentru OS X in ideea de a proteja utilizatorii impotriva hackerilor care i-au compromis calculatoarele

  Aseara v-am spus ca, in premiera, Apple a confirmat ca unele calculatoare ale propriilor angajati au fost exploatate de catre niste hackeri si ca un software update urmeaza sa fie lansat pentru a proteja utilizatorii. Se pare ca Java este din noi vinovata pentru aceste probleme, vulnerabilitati ale software-ului permitand hackerilor sa compromita cateva Mac-uri ale unor angajati din cadrul companiei Apple. Cei din Cupertino au lansat in cursul acestei nopti un update pentru software-ul Java, el avand rolul de a inchide vulnerabilitatile si este recomandabil sa il instalati, daca nu ati facut-o deja.

Java for OS X 2013-001 delivers improved security, reliability, and compatibility by updating Java SE 6 to 1.6.0_41. On systems that have not already installed Java for OS X 2012-006, this update disables the Java SE 6 applet plug-in. To use applets on a web page, click on the region labeled “Missing plug-in” to download the latest version of the Java applet plug-in from Oracle. Please quit any web browsers and Java applications before installing this update.

  Update-ul poate fi instalat prin intermediul sistemului Software Update disponibil in OS X.

UPDATE: In spatele atacului hackerilor ar putea fi website-ul iPhoneDevSDK care se pare ca a fost folosit pentru a gazdui malware-ul conceput de catre hackeri. Angajatii Apple ar fi accesat acel website si printr-un Java plugin si-ar fi infectat Mac-urile, insa deocamdata informatiile nu sunt confirmate de catre Apple sau cei de la Facebook.