Jony Ive explica metoda prin care Apple determina denumirile produselor sale

[youtube]http://youtu.be/BDovrpaocH8[/youtube]

  Saptamana trecuta v-am spus ca Jony Ive a fost “decorat” cu Blue Peter Badge de catre cei de la BBC si atunci am vazut o parte din laboratorul in care SVP-ul Apple dezvolta viitoarele produse ale companiei. In acel clip, Ive a prezentat pe scurt filosofia companiei in ceea ce priveste alegerea denumirilor pentru produsele sale si totul tine de design. In functie de felul in care arata produsul, managerii Apple aleg o denumire care sa fie cat se poate de sugestiva, insa ea trebuie sa fie special aleasa pentru a nu inhiba imaginatia utilizatorilor si pentru a nu le da o idee gresita in legatura cu acel produs.

If we’re thinking of lunchbox, we’d be really careful about not having the word ‘box’ already give you  bunch of ideas that could be quite narrow. You think of a box being a square, and like a cube. And so we’re quite careful with the words we use, because those can determine the path that you go down.

  In baza acestei strategii au fost alese numele multor produse ale Apple si pana acum compania nu a dat gres in a alege brandul perfect pentru fiecare tip de produs.

8 COMENTARII

  1. Mare inginerie.. Adauga un i in fata numelui , iToilet , iShoes , adevaru e ca iti trebuie studii la harvard sa nascocesti asemenea denumiri :)))

  2. BamBam , vezi ca s-a terminat pauza mare , intoarce-te la scoala . Vei lua bacalaureatul in anul 2039 cu scrisul tau , “adevaru” asta e …

  3. @BamBam
    Adevărul este că Pod fara “i” înseamnă mp3 player, iar Pad fără “i” înseamnă tabletă…
    Singurul Mac făcut de Apple este iMac, spun “Mac” în loc de computer pentru că asta înseamnă Mac – computer -!
    Mac Pro şi MacBook (Pro sau Air) sunt abstracte, probabil nu sunt botezate de ei.

    Am observat că sarcasmul fin este perceput ca fiind stupiditate de către unii comentatori de pe aici, aşa că îi semnalez prezenţa, ca să priceapă ci cei cu hardware limitat sau software învechit.

  4. Sunteti penibili daca voi credeti ca adaugarea literei i in fata unui substantiv , este o mare revelatie . Daca am scris cu litera mica sau cu litera mare , nimanui nu-i pasa , aici nu dau nici un examen , si am terminat scoala de vreo 6 ani . Inceputul a fost mai greu cu denumirile , dupa ipod , denumirile au venit de la sine . Sa nu-mi spui ca tu cumperi device-uri strict pentru denumirea lor . Mie nu mi se pare nimic revolutionar in denumiri, doar poate in sistemul de operare , dar materialele folosite , dar a fost si asta candva , acum nimic nou, nu ma mai surprind astia cu nimic .

  5. Apple este un brand celebru , oameni care au pompat bani masiv in campanii de publicitate , au facut conferinte mai ceva decat cele de la parlamentul european sau orice alte conferinte importante, cu invitati unul si unul , denumirea in sine nu ar avea nici o valoare , fara oamenii din spatele cortinei , care au muncit si au contribuit la cladirea imaginii companiei, in esenta asta am vrut sa spun , dar intr-un mod mai ironic 🙂 itelefon, iceas , ilanterna si asa mai departe 🙂