Iata cum poti activa functia HDR pe tabletele iPad

  Functia HDR a fost implementata incepand cu iOS 5 in aplicatiile camera ale terminalelor iPhone si ale iPod Touch-urilor, insa Apple nu a dorit sa implementeze functionalitatea si in camerele tabletelor iPad. Folosind functia HDR ar trebui sa faceti poze de o calitate mult mai buna decat in mod normal, si daca aveti un iPhone, atunci probabil ati experimentat deja totul. Daca aveti doar o tableta iPad, atunci puteti sa activati functia HDR urmand instructiunile de mai jos, insa intai trebuie sa faceti jailbreak la iOS 6, iar un tutorial gasiti aici.

  Acestea fiind spuse, mai jos va voi explica metoda prin care puteti activa functia HDR pe tabletele iPad, si cea mai simpla metoda implica utilizarea aplicatiei iFile din Cydia. Pentru ca procedura sa functioneze trebuie sa identificati tableta voastra in functie de codul pe care i l-a atribuit Apple, iar mai jos aveti codurile fiecarui model al iPad. Acest cod determina locatia in care trebuie sa cautati fisierele ce trebuie modificate, locatiile

  • iPad 2 – K93, K94, K95
  • iPad 3 – J1, J2
  • iPad 4 – P101, P102, P103
  • iPad mini – P105, P106, P107

1. Deschideti iFile si navigati catre /System/Library/Frameworks/MediaToolbox.framework/codul tabietei voastre/, si cautati fisierul AVCaptureSession.plist.

2. Apasati pe denumirea fisierului si alegeti optiunea Text Viewer si apoi butonul Edit din partea superioara a ecranului. Cautati intrarea

<key>ChromaNoiseReduction</key>
<true/>

 Iar direct sub ea introduceti :

<key>HDR</key>
<true/>

3. Daca acea linie de cod exista dar este marcata ca fiind false,  atunci schimbati-i extensia in true. Acum apasati butonul Save din partea superioara a ecranului.

4. Acum navigati catre /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/ si cautati fisierul codAP.plist, unde denumirea “cod” reprezinta codul tabletei voastre.

5. Deschideti acel fisier folosind editorul text al iFile si cautati intrarea :

<key>capabilities</key>
<dict>

Direct sub ea introduceti codul :

<key>camera-flash</key>
<true/>
<key>hdr-image-capture</key>
<true/>

Salvati fisierul si faceti un respring tabletei, apoi in aplicatia Camera si in Settings>Photos ar trebui sa aveti functia HDR disponibila.