iOS 6.1.3 beta 2 si problemele Apple

  iOS 6.1.3 beta 2 a fost lansat in cursul noptii trecute de catre compania Apple, iar principalul motiv pentru generarea sa a fost rezolvarea bugului care permitea inlaturarea passcode-ului si accesarea contactelor sau a pozelor din Camera Roll. Aceasta versiune beta a iOS vine la doar 3 zile dupa lansarea iOS 6.1.2, si la doar 10 zile dupa lansarea iOS 6.1.1 pentru terminalul iPhone 4S. Multi considera ca in interiorul Apple exista o mare problema din moment ce aceste update-uri sunt lansate “pe banda rulanta”, insa adevarul este ca, din fericire, lucrurile sunt cat se poate de normale.

  O companie precum Apple trebuie sa isi protejeze clientii impotriva bugurilor care le afecteaza securitatea, iar faptul ca aceste exploit-uri au primit atat de multa atentie din partea presei a fortat mana celor de la Apple pentru a rezolva problemele. Multe companii nu se grabesc sa isi repare problemele de securitate, insa Apple o face, iar acest lucru este extrem de important pentru noi, ca si utilizatori, si trebuie sa ne bucuram ca Apple are grija sa repare aceste probleme. Alte companii nu isi actualizeaza atat de rapid sistemele de operare, iar desi la o prima vedere poate prea grabit totul, rezolvarea bugurilor este un lucru bun si trebuie privit ca atare.

34 COMENTARII

  1. De pomana spui ca e un lucru bun. Nu contestam asta! Dar testarea noilor versiuni ar trebui sa fie facuta mult mai riguros. E jenant ca Apple lanseaza soft-uri cu asemenea bug-uri. A coborat la nivelul Windows-ului dupa parerea mea.

  2. …Ca doar nu o sa tii cu mine ca de la 6.0 incoace am telefon cu fir. Sa inchida jailbreakul ca ala e gaura de securitate dar sa am bateria de la 5.1.1. Ne-am invatat cu Apple fara greseala asa trebuie sa ramana.

  3. Care produs al Apple a fost ” fara greseala ” ? Toate au avut probleme, sau bug-uri – nu exista produse perfecte, doar mituri sau fanboy-ism.

  4. Problemele sunt mult m-ai multe. BT nu m-ai functioneaza cu 6.1.2 , hotspot nu functioneaza bine cade linia mereu , sunetul de la inchidere di deschidere este dupa 4-5 sec ….. etc

  5. Cu cat este mai complex un sistem de operare, cu atat e mai greu sa descoperi probleme. Era jenant daca iOS 2 sau 3 aveau probleme mari, dar la un iOS 6 cu atat de multe functii, pot sa apara orice probleme. Nu exista companie pe lumea asta care sa faca un produs, software sau hardware, perfect, si e bine ca exista companii care isi repara greselile repede. Ganditi-va ca aveati Android OS si asteaptati 5 luni ca Samsung, HTC sau Motorola sa lanseze un update de genul asta. Apple il lanseaza in 3 zile, isi recunoaste greseala, repara problema si toata lumea merge mai departe.
    E de laudat ca repara probleme repede, e de blamatat ca ele au aparut acolo, dar asta e, NU exista perfectiune, mai ales la lucruri foarte complexe.
    Daca nu aveati jailbreak faceati ota update si in 10 minute era rezolvata treaba, problema la cei cu jailbreak este ca trebuie sa faca restore si de aici apar frustrari si injuraturi, dar ganditi-va ca ati modificat software-ul ala si astea sunt consecintele.

  6. AlinCatalin…nu jailbreakul e gaura si nu actualizarile de la 6 “incoace” sunt probl neaparat la baterie, conteaza foarte mult si cum ti`l configurezi telefonul 😀
    IN plus , daca iti mergea bine la 5.1.1 de ce ai trecut la 6 ?
    Voi niciodata nu va uitati ce contine acea actualizare , doar d`ati update si gata chiar dk acea actualizare este doar pentru iphone 5 si tu ai 4 , doar sa fii la zi:D
    In fine . O zi buna !

  7. Mi se pare normala reactia oamenilor. In momentul in care iti creezi imagine de zeu asa cum a facut-o apple, e normal ca lumea sa reactioneze imediat la cea mai mica greseala. Nu erau ei cei care se identificau cu perfectiunea. Si o sa mai aiba mult de suferit de pe urma imaginii pe care si-au creat-o.

    Din ce observ concurenta e din ce in ce mai mare pe piata smartphone-urilor, iar apple ramane incet, incet in urma. Bug-urile sunt tot mai des, ios-ul e depasit din punctul meu de vedere. Dau un mic exemplu: butoanele de “back” din ios sunt in partea din stanga sus a ecranului, adica in zona cel mai greu accesibila. Le era greu sa faca o astfel de modificare? Home button-ul, desi este iconic pentru apple, si el mi se pare depasit si este extrem de incomod de folosit mai ales la ipad. Widget-uri nu, configurare nimic.

    Si revenind la bug-uri, mi se pare total aiurea sa dau o gramada de bani pe un ipad4 si sa ma chinui sa ma conectez la retele. Aproape de fiecare data trebuie sa ii dau restart. Iar conectarea la hotspot-ul de pentelefon e o adevarata aventura. Apple recunoaste bug-urile care sunt de natura evidentei, pentru celelalte sunt de vina access point-urile, utilizatorii, numai ei nu.

    Iar pe ipad 4 si pe mini cu 6.1 pe ele, daca dau volumul la zero tastatura si notificarile inca se aud normal. Nici macar la volum scazut. Trebuie sa folosesc switch-ul de mute ca sa le fac sa taca. Mai am un ipad vechi cu 5.1.1 pe el si nu are problema asta.

    Chestia asta cu apple care are grija de useri cu update-uri rapide este o alta poveste frumoasa de marketing. Adevarul este altul si anume ca apple are probleme si ii intereseaza mai mult sa se judece cu samsung. Din 2007 folosesc produsele lor si niciodata nu am avut atatea probleme ca in ultima vreme. Dar, asta e viata. Acum trebuie sa le fim recunoscatori pentru update-uri

  8. Zaone cu articolul asta se pare ca ai dat-o in bara !
    Da na tu sti e forumul tau e planul tau sunt bani tai !
    Ai mai pierdut un punct ! Noi suntem puncte tu ești “proprietarul ”
    Sa ne auzim cu bine ! Spor sa ai la tot ce faci !

  9. Da, dar doar pentru ipad. Oricum erau niste exemple. In orice caz, pentru toate exista cydia. Pe mine cel mai tare ma enerveaza chestia cu plasarea butonului “back” in stanga sus in aproape toate aplicatiile, mai ales in browsere. Ce o fi asa greu sa-l puna jos? Ba chiar si taskbar-ul si address bar ul din browsere ar putea sa le puna jos. Nu vad de ce ar sta sus ca la desktop uri.

  10. @Hackallpls: E greu sa intelegi ce se intampla in spatele unei masinarii complexe. Nimic nu e simplu si punctele simple se castiga repede, se pierd repede, se recastiga repede, si lumea continua sa avanseze.

  11. i-ai periat de le-a venit rau :)))))))))
    e penibil si gata , nu au scuze pentru ce se intrampla si chiar daca articolu suna de parca l-a scris nenea Tim , nu are cum sa ma faca nici pe mine si nici pe multi altii sa nu realizeze ca au probleme .
    probabil o sa stergi comentariu ca nu sunt de acord cu tine dar eu sunt mai realist .
    eu imi aduc aminte clar ca pe vremea ios-ului 5.1.1 nu am avut probleme deloc cu nici-un idevice care il am si functionau bine toate , nu mai spun ca valoarea mare le-o dadea jailbreak-ul ca nu despre asta vorbim.
    te intreb pe tine daca tot stii ce se intampla si crezi ca e normal , de ce acum am (avem) probleme? de ce nu mai merge totul cum mergea?
    nu cred ca e vorba de evolutie , care din cate stiu eu se face in bine si nu in rau ……

  12. Daca nu ai avut probleme pe 5.1.1 inseamna ca esti realist intr-o lume ireala, la fel si restul. Probleme au existat intotdeauna si in general sunt aceleasi, cu conectivitatea, cu inchideri din senin ale iDevice-urilor, cu blocaje si multe altele. Astea au fost si n-au disparut, cine le-a vazut doar din iOS 6, ori a trait intr-o lume paralela, ori are iDevice de curand, ori vorbeste degeaba doar ca sa se afle in treaba. Am trecut printr-o groaza de probleme cu iDevice-urile, ele au fost totdeauna aici, si au fost mult mai rele. Fara jailbreak am intampinat doua probleme in iOS 6, una cu schimbarea brightness-ului si una cu conectivitatea la retele Wi-Fi, nimic mai mult sau mai putin. Cand am avut un 3GS mi-a murit de tot Wi-Fi-ul dupa update la iOS 3, foarte multi au trecut prin aceeasi chestie, eu spun ca asta e mai grav decat faptul ca ti se deconecteaza telefonul de la wifi si trebuie sa dai un reset network settings ca sa stergi niste porcarii de setari, ori ca ai instalat porcarii de prin Cydia sau tii toate setarile de sincronizare/localizare deschise si te plangi ca n-au autonomie.
    Multe probleme vin de la utilizatorii care-s prea orbi sa vada ca ei sunt problema, asta e realitatea.

  13. Zao te pot contrazice. In afara problemei pe care am avut-o din cauza Bitesms, I4S a funcționat ireprosabil de aproape 1 an de zile pe 5.1.1 cu jailbreak. Fără crashuri, fără nimic altceva. Când instalezi toate porcariile iti asumi un risc, eu mi l-am asumat, am căutat o soluție, am găsit-o si am rezolvat cu un simplu dezinstal din sate mode după care telefonul a revenit la normal. Nu am de ce sa fabulez si nici sa dezinformez.. Rămân la părerea ca fiecare își asuma acțiunile sau inactiunile cu terminalele…

  14. E foarte corect, eu spun doar ca atunci cand instalezi jailbreak si incepi sa te plangi ca nu-ti merge nu stiu ce, nu dai vina pe Apple, ca nu are rost. Deja intri intr-o zona gri si acolo dai vina pe oricine altcineva, dar nu pe produs, pentru ca folosesti o versiune software care nu a fost gandita sa functioneze asa. Fara jailbreak ai mai putine probleme, in general.

  15. Voi singuri contrazice-ti tot ce inseamna ios. E singurul sistem de operare la care lumea in general tanjeste dupa jailbreak, pt ca vor sa schimbe ceva. Oare din cauza ca e prea bun? Cred ca sunt destui care au stat cu iphon-ul pe post de ipod cateva saptamani….

  16. ai dreptate cand spui ca sunt utilizatori care nu realizeaza ca problema numaru unu sunt chiar ei si nu idevice-ul ……
    eu sunt in “lumea” apple de cand a aparut 3GS pe care nu l-am utilizatg mai mult de cateva luni si fiind si la inceput , eram preocupat sa vad ce se afla in meniu lui si ce poate sa faca si chestii de genu asta , motiv pentru care nu pot sa spun daca aveam sau nu probleme pentru ca nu asta urmaream…
    la iphone 4 nu am avut probleme decat o data dupa ce am facut jailbreak , cand a iesit fara motiv din aplicatia in care eram si s-a facut ecranu negru si gata :)) , a trebuit sa-l restartez ca sa o ia din loc dar a fost prima si ultima data cand s-a intamplat…….si pana la ios 5.1.1 bateria tinea mai putin …….
    la iphone 4s si la ipad 2 pe 5.1.1 chiar nu am avut deloc probleme cu nimic si nici nu am de ce sa mint . problemele au inceput sa apara de la ios 6 .

    la iphone 5 nu pot sa spun decat ca a fost cea mai mare prostie ca mi-am luatsi spun asta din mai multe motive nu neaparat ca are buguri multe sau putine….

    deci eu chiar nu am avut problemele mentionate de tine mai sus si sincer ma bucura treaba asta numai ca momentan ce se intampla nu e bine

    problemele care le are apple momentan nu sunt foarte mari dar pentru o firma ca apple care se vrea a fi numaru 1 , este inacceptabil asa ceva…….eu am ales apple pentru seriozitate , care momentan lipseste 🙁
    oricum am pus in balanta supararea mea fata de apple si speranta mea in privinta revenirii si echilibru este perfect :))))))))))))))) inca mai pot inghiti unele mici chestii dar toate au o limita

  17. @so: Pai daca nu ai bani sa cumperi un iPhone care sa il folosesti si stai cu el codat in sertar, nu prea ai ce sa comentezi, nu?
    @Seby: Am avut iPhone 4 care pe iOS 5.0, 5.0.1 si 5.1.1 intra singur in DFU Mode, inca o face, si 4S-ul facea la fel uneori. Probleme au existat intotdeauna, doar ca de fiecare data se gasesc unii sa spuna ca e mai rau ca inainte. De fapt asa a fost si inainte.

  18. Acum sincer vorbind, nu inteleg pe cine deranjeaza atat de mult aceasta “imensa” problema ca este posibil ca cineva sa imi vada pozele sau contactele. Sa nu uitam ca majoritatea utilizatorilor nici nu folosesc acel cod in plus din comoditat sau pur si simplu nu il folosesc. Daca va fi furat telefonul, oricum codul nu ajuta la nimic . Nu suntem mari afaceristi ca sa spunem ca pierdemmin mana concurentei cine stie ce numar care poate aduce contracte de miliarde de euro.
    Parerea mea este ca problema cea mai importanta care trebuie sa o rezolve Apple este autonomia telefoanelor ca acolo cred ca doare pe toata lumea
    Respecte

  19. Mi.am vandut 4s.ul si mi.am luat galaxy s3 !!! Regret… zilele astea imi iau iphone 4s sau 5. Apple nr1!!!!! Timp de un an de zile am accesat idevice zilnic!!!! Cel mai mare blog din Romania despre Iphone!!! Felicitari Zaone!!!

  20. Sustin ce a scris 24.Seby, cu aceleasi idevice-uri (iPad 2 si iPhone 4S, ambele cu 5.1.1), plus un iPod 4G, 5.1.1. Niciunul dintre ele nu are jb. Nicio problema, iar autonomia normala. In schimb, de cand au aparut iPad 4, iPad mini si iPhone 5…. Le-am testat pe toate, incepand de la 6.0. Nu se compara stabilitatea de la 5.1.1 cu versiunile precedente. Parca 6.1.1 pe iPhone 5 se “misca” mai bine, pana acum, dintre toate versiunile, dar si dintre toate idevice-urile mentionate mai sus.
    P.S. Este strict concluzie proprie, rezultata doar din testele efectuate de catre mine.

  21. Sorry, dar a avut vreunul dintre voi iOS 5 instalat? Ia aduceti-va voi aminte ce probleme au fost atunci cu autonomia. Daca nu va aduceti aminte, recunoasteti ca nu l-ati instalati si lasati-o balta cu plansul, ca deja devine penibila treaba. Rad cand vad ca ati gasit iOS 6 si terminalele drept problemele, cand in realitate chestia nu e noua. Fiecare versiune majora a iOS, 4.0, 5.0, 6.0, a fost lansata cu probleme, in special cu autonomia, si pana la ultima versiune a acelui iOS s-au rezolvat toate si a fost stabilitate.

  22. @zaone Despre autonomie, pe larg, cu detalii 🙂
    Folosesc un IPhone 4 cu iOS 5.0.1 jailbreak, iar anterior am avut pe el iOS 4.3.3 jailbreak.
    Dupa update, autonomia telefonului nu a scăzut deloc.
    I-am făcut același update (iOS 4.3.3 >> 5.0.1, tot pe iPhone 4) unui prieten, utilizator intensiv de telefon, dar paralel cu tehnica. Nici el nu s-a plâns niciun moment ca i-a scăzut autonomia.
    La un moment dat îmi spune prietenul meu “De vreo săptămâna nu mai tine bateria la iPhone, vorbeam pana seara la el, iar acum mi se descarca pe la 3 dupa amiaza”
    Mă uit la iPhone-ul lui, avea iOS 5.1.1, si-l intreb de ce i-a făcut update fără sa mă intrebe.
    Omul neagă hotărât ca i-ar fi făcut vreun update, iar a doua zi dimineața mă suna sa-mi spună ca si-a amintit ca i-a dat din greșeală update din iTunes, când vroia sa faca backup la telefon.
    Repet, omul e paralel cu tehnica, folosește iPhone-ul in mod intens si constant in principal pentru convorbiri – voce, prin urmare e genul de utilizator in măsura sa ofere un feed-back corect si relevant in privința autonomiei iPhone.
    Prin urmare, nu mă grăbesc deloc sa trec mai sus de 5.0.1.
    In ce privește stabilitatea iOS 5.0.1, eu unul o găsesc aproape impecabilă, problemele pe care mi le-a făcut telefonul au fost minore si cu totul ocazionale.
    Îi dau un hard reset din când in când, de regulă cam la doua luni, pentru buna ordine a jucăriei ;-).
    Singurul inconvenient al iOS 5.0.1 este ca nu pot instala unele aplicații si/sau tweak-uri, dar îl accept in schimbul stabilității sistemului si autonomiei telefonului.

  23. @zaone , nu stiu daca vei citit comentariu sau daca ii vei da importanta , dar vreau sa iti spun ce sa intamplat cu autonomia bateriei mele. phone 4 ios 5.1.1 full cycle 100% , scos pe la 1-2 dimneata , lasat stand-by , pe la ora 12 cnd ma trezeam tot full era! sau daca il scoteam full 100% dadeam meaje vorbeam la telefon timp de 10-15 minute atunci scadea la 98-99% , acm cu ios 6.1.2 la fel full cycle noaptea ma trezesc la 12 … baterie 95% , toate aplicatiile , wifi , prostiile astea oprite , brightness 50-60% … si nici nu mai pot sa fac downgrade la 5.1.1 …