HTC sustine ca widget-urile nu sunt utilizate la scara larga de catre posesorii de smartphone-uri

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qSwZ_egj1w0[/youtube]

  In smartphone-ul HTC One, cei de la HTC au decis sa implementeze HTC Sense 5, o noua versiune a interfatei de utilizator aplicata peste Android-ul clasic gandit de catre Google. Pentru a imbunatati substantial vechea versiune a HTC Sense, taiwanezii s-au gandit sa faca un studiu pentru a afla cat de utilizate sunt widget-urile de catre posesorii de terminale Android. Conform studiului lor, widget-urile native pentru weather, muzica si clock sunt cele mai utilizate, insa mai putin de 10% dintre utilizatori instaleaza altele, majoritatea ramanand cu cele native si nefacand o diferenta clara intre widget-uri si aplicatii.

  • Most people don’t differentiate between apps and widgets.
  • Widgets aren’t widely used – weather, clock and music are the most used and after that, fewer than 10% of customers use any other widgets.
  • Most of you don’t modify your home screens much. In fact, after the first month of use, approximately 80% of you don’t change your home screens any more.

  Mai interesant este ca 80% dintre utilizatori nu-si mai modifica ecranul principal dupa prima luna de utilizare a unui smartphone Android nou, lucru surprinzator, avand in vedere ca multi lauda aceste optiuni disponibile in sistemul de operare. Practic marile minusuri ale iOS, lipsa widget-urilor si a posibilitatii de a modifica anumite elemente ale ecranului principal, se dovedesc a nu fi chiar atat de importante pentru majoritatea posesorilor de smartphone-uri, iar aici ii includem pe cei care au iDevice-uri, dar si pe cei care au terminale Android.