Passcode-ul terminalelor Samsung Galaxy S III poate fi inlaturat pentru a oferi acces la sistemul de operare

  V-am spus ca passcode-ul din iOS 6.x are probleme si poate fi inlaturat cu putin efort de catre oricine, el oferind acces la poze, la agenta de contacte si la aplicatia Phone. Foarte multa lume a criticat Apple pentru existenta acestui bug, insa si Samsung Galaxy S III sufera de exact aceeasi problema. Cei de la ZDNet sustin ca un bug, care pare sa aiba legatura doar cu terminalele Samsung, ofera acces complet la sistemul de operare, eliminand passcode-ul dupa exploatarea sa.

  Spre deosebire de iOS, bugul ofera acces la intregul sistem de operare si inlatura passcode-ul, probabil, pana la resetarea dispozitivului, problema de securitate fiind mult mai grava. Practic niciun sistem de operare pentru terminale mobile nu este lipsit de probleme de securitate, insa iOS-ul pare sa fie ceva mai bine protejat decat Android-ul.

11 COMENTARII

  1. Scrie in articolul sursa ca e vorba de un bug al softului de la Samsung si nu unul al Android.
    Ti-a scapat de data asta – aveai inca un motiv sa-ti arati ura fata de Samsung – dar daca poti ataca si Androidul cu ocazia asta, de ce sa nu o faci ?

  2. @John: Normal, ca doar terminalele Samsung ruleaza un sistem de operare facut de extraterestri. Dar tu John ai comentat doar ca sa ma mai ataci putin, nu-i nimic, se accepta.
    Imi plac fanii android, unii le spun androtarzi, care rumega constant ca sa apere sistemul de operare.

  3. Nu exista os perfect si nu va exista asa ceva in veci! E clar ca ios are multe nereguli… Dar android e cu vre-o 3 ani in urma ios la capitolul securitate si nu numai.

  4. Toate au probleme, dar fanboyii android vin si urla cand iOS-ul are un bug de genul asta, ei bine iata ca e la fel si de cealalta parte a gardului, chiar daca lor nu le convine.

  5. Eu am si ip4s si s3, ce va tot atacati atata ca ios e nu mai stiu cum, sau android-ul e altfel?…fiecare sa isi stapaneasca sanatos smartphone-ul…acum daca unul are un iphone 4/4s/5 si altul un s3 si nu stiu cum sa laude aceste telefoane, sa fie sanatos!!! fraier e ala care baga in seama tampiti de genul(care si-au bagat toate economiile de-o viata intr-un telefon si nu suporta ca alt terminal sa “il faca” pe al lui).