Pegatron va incepe sa fabrice un iPhone ieftin, cu carcasa din plastic, incepand cu luna mai

  Ieri v-am spus ca Apple urmeaza sa lanseze un iPhone ieftin in cursul acestei veri, iar acum aflam ca dispozitivul ar urma sa intre in productie la Pegatron incepand cu luna mai. Terminalul ar urma sa aiba o carcasa din plastic, ar urma sa fie disponibil in mai multe culori si ar urma sa aiba un pret de vanzare de doar 350$, adica mai mic decat cel la care ar urma sa fie comercializat terminalul iPhone 5 dupa lansarea iPhone 5S. Pegatron este un partener Apple care produce si alte iDevice-uri, iar alegerea sa pentru a produce acest dispozitiv este logica, el urmand a ajunge pe piata in al treilea trimestru fiscal al anului 2013.

  Introducerea pe piata a unui iPhone ieftin este logica, mai ales daca pretul va fi indeajuns de mic, iar materialele si design-ul nu vor conta chiar atat de mult, pentru ca nu vorbim despre un produs premium. Pana in momentul de fata, lansarea produsului pare a fi destul de sigura, iar daca productia va incepe intr-adevar in luna mai, atunci terminalul ar trebui sa ajunga pe piata pana in toamna.

24 COMENTARII

  1. Cred ca multi de pe aici s-au nascut dupa 2010 si nu stiu ca Apple facea si inainte si telefoane si laptop-uri de plastic.
    Ciudata boala asta cu “produsele premium” .

  2. O idee proasta. Apple e un brand premium care ar trebuii sa faca produse premium fara compromisuri. Pacat… Nu cred ca asta e o ideea a lui Steve Jobs lasata ca proiect de viitor.

  3. eu chiar consider premium si policarbonatul [plus ca are avantaje fata de aluminiu + sticla: greutate redusa, transparenta radio etc.]. la asta mai adaugi iOS si tot ecosistemul.

    putin mai ieftin da, dar nu in afara zonei premium

  4. @ florin
    te inseli. acum trei ani cand la putere era 3gs-ul , nimeni nu folosea termenul ” premium” , nici macar pe blogul asta de fan-boys.
    Nici macar dupa aparitia lui iPhone 4, cel de sticla, nu a fost folosit termenul de premium. El a aparut destul de recent, probabil din necesitatea Apple si a fanboy-ilor de a se agata de ceva in fata tavalugului Samsung.
    Nimeni nu s-a asteptat ca Samsung sa creasca atat de mult si atat de repede si sa eclipseze pe gigantul Apple in atat de scurt timp. Atunci a aparut vrajeala cu “premium” pt a incerca sa ridiculizeze produsele Samsung care au ramas din plastic, sau policarbonat.

  5. “Introducerea pe piata a unui iPhone ieftin este logica”. Sunt de acord, ba chiar consider ca o fac mult prea tarziu, dar mai cred ca ti-a fost enorm de greu sa scrii asta. Nu inteleg lipsa de obiectivitate a unora de aici. E clar ca miturile de genul ios perfect si inchis, ecran de 3,5″, procesor cu multe nuclee inutil, un singur produs si bun… cad unul cate unul. Piata este cea care dicteaza, concurenta a crescut enorm si apple va trebui sa se reorienteze.
    Cati dintre voi vor un telefon cu ecran hd de 4,5″, un ios customizabil, camera foto cat mai buna, un procesor si memorie suficienta sa poti rula orice aplicatie? Si cati nu recunosc asta, numai de dragul de a preaslavi un mit.

  6. Pai banuiesc ca acest produs va fii cumva pus in mare parte sub brandul Pegatron ca sa nu fie afectata imaginea Apple. Ciudat Ferrari a lansat la Geneva un produs tot premium, si nici de cum ceva ieftin… un brand ce isi mentine traditia

  7. @john nu se agata nimeni de nimic, apple foloseste materiale de calitate. la fel si htc. le-am avut pe amandoua si le consider premium, de calitate, high-end sau cum vrei tu sa le zici

    samsung, cum necum, a reusit ca dintr-un material bun [policarbonat] sa faca un rahat de produs finit, asa cum zic ei, hyper glaze…O PORCARIE

    Chiar si inainte de apple si htc am folosit nokia….si nokia acelea erau din metal…e alt feeling si tine de fiecare…eu merg pe materiale care se simt bine in mana si asta conteaza cel mai mult… toate smartphone-urile fac, mai mult sau mai putin, acelasi lucru

  8. @cristi:
    Si Troia a cazut, si Roma, si Constantinopolul.
    Si vor mai cadea multe capitale, dar vezi bine, e nevoie de timp. Nu e vorba de obiectivitate, ci de lipsa de timp. Piata nu dicteaza nimic: Apple nu mai inoveaza. Cat despre Samesung.. produce frigidere ieftine, multe si la fel (a se citi “copiate”).

  9. Eu consider cam mult tinand cont ca iphone 4 se poate considera telefonul “”ieftin””
    Deci acest iphone ieftin ar fii mai scump ca un iphone 4 care inca este un telefon fashion si super ok

  10. iPhonul ieftin nu va insemna un Nokia 1100, ce-aveti fratilor? Va avea ultimul iOS, hardware decent, e un smartphone destul de scump al anului 2013!!! Mai ieftin ca iPhone 5 nu inseamna de rahat, pun pariu ca o sa dea lovitura, la fel ca iPad mini!
    Daca e din plastic nu mai e premium? Unde scrie? Adica 3GS n-a fost premium?
    Ce-o sa va mai doriti unii dintre voi un astfel de iPhone…. si unii tot n-o sa-si permita, chiar daca e “ieftin”! 😉

  11. iphone ieftin este bun pentru ipocriti , nu am iphone …o sa achizitionez candva dar sa revin la subiect…este bun ???? 350 de dolari in romania inseamna peste 400 de euro deci mai scump decat ip[hone 4 ……si atunci la ce ajuta?????

    Si nu va mai vaitati deoarece multi faceti imprumut in banca pentru o tableta sau un telefon mai destept ,,, iar celelalte tari nu am idee de ce se plang ….noi cumparam un produs de 3000 ron la salarii de 1000 in general vorbesc aici , insa in alte tari castiga minim 1000 euro si un iphone costa 650 euro deci de ce se plang idiotii ?????

    Samsung este plastic? vezi ca minim 50% din iphone este produs de samsung , aici este vorba de patentare ,,,nu ai cum sa faci un produs ca al concurentei deoarece este patentata pana si forma produsului , asta pentru a nu duce in eroare clientul…

    Este democratie , piata este la libera alegere asa ca decizia se ia individual ,, marii giganti sunt apple si samsung , voi alegeti cat de folositor sau nu este un telefon , multi aleg numai firma :)))

  12. @eugen – vorbeste pentru tine, prietene, ca in Ro n-are nici toata lumea iPhone si nici toata lumea 1000 lei/luna. Si placa asta cum ca iPhone are “piese” de Samsung e ultraexpirata; nici nu stiti sa cititi o informatie care se gaseste (gratis) pe net.

  13. Aşteptăm cu sufletul la gură acest iphone ieftin. Era de asteptat sa treaca la producţia de telefoane ieftine. Dupa doua generatii de iphone am luat un s3 mini . Regretabila eroare , asa ca aștept acest iphone ieftin pt că nu imi permit un iphone 4s , de 5 sau 5s nici nu ma gandesc…nu am bani de asa ceva…

  14. @ jack Eu vorbesc despre majoritate ,sondajele si testele de piata nu se fac pe oamenii care au salarii mari ci pe marea majoritate (cei care inca au aprozimativ 1000 ron in romania) cred ca nu ai idee cum se face un sondaj de piata , Daca toata lumea ar avea iphone nu ar exista samsung , htc , nokia .etc s-ar detine monopol si s-ar implementa un pret de nu ti l-ai permite nici tub care ai vrea sa zici ca ai nnnnn bani salariu .

    ipocrizia din capul tau te costa in viata reala nu aici unde nimeni nu stie cat de mic sau mare esti si aici este placut ca poti sa te dai ceea ce nu esti in fine

    Apple se zbate sa scape de samsung in fabricarea de paneluri/ecrane , procesoare etc …inca le fac bine samsung ….intel au pret prea ridicat .Daca vrei iti argumentez cu citate numai ca nu are rost sa ma obosesc pentru un om care habar nu are , nu esti fan apple eu zic ca da eu nu sunt fan in general , cumpar produse doar pentru ca face ceea ce am nevoie si detin inca raportul calitate / pret la un standard normal