Apple castiga un nou proces impotriva Samsung in Marea Britanie

  Samsung a actionat Apple in judecata in multe tari de pe glob si s-a bazat pe brevete FRAND in incercarea de a scoaste din vanzare anumite iDevice-uri sau de a obtine despagubiri pentru presupuse incalcari ale proprietatii sale intelectuale. Unul dintre aceste procese a fost intentat in Marea Britanie, iar judecatorul care prezideaza cazul a dat castig de cauza celor de la Apple, afirmand ca pretentiile Samsung, bazate pe brevete FRAND, sunt invalide.

We are disappointed by the court’s decision. Upon a thorough review of the judgment, we will decide whether to file an appeal. For decades, we have heavily invested in pioneering the development of technological innovations in the mobile industry, which have been constantly reflected in our products. 

  Brevetele puse in discutie au legatura cu tehnologia 3G si un sistem de transmitere/primire de date printr-o conexiune 3G, coreenii intentand procese similare in alte tari. Pana in momentul de fata Apple a reusit sa convinga instantele de pe glob sa respinga 24 de cereri ale Samsung care au legatura cu brevete FRAND, insa coreenii inca nu inteleg ca strategia lor este gresita, desi UE ii investigheaza si le-ar putea aplica o serie de amenzi consistente.