Apple solutioneaza problema braziliana privind brandul iPhone

  V-am spus acum cateva saptamani de zile ca o companie braziliana a inregistrat ca marca denumirea iPhone si a lansat pe piata un smartphone cu aceasta denumire, iar oficiul pentru brevete de inventie si marci i-a conferit oficial dreptul asupra acelei marci. Apple risca sa fie obligata sa-si scoata terminalele iPhone din vanzare in Brazilia, insa se pare ca in final va ajunge la un acord cu IGB Eletronica, compania care detine brevetul de marca pentru denumirea iPhone.

According to Brazil’s largest daily, Folha de São Paulo, both companies have agreed to end the lawsuit over iPhone and come to some sort of “pacific agreement,” the paper reported on Saturday.  Apple has paid millions for its exclusive use of the word iPhone in the past and will likely pay IGB as well. The Gradiente iPhone runs on Android and not on the Mac operating system for smartphones.

  Apple si IGB Eletronica au ajuns la un acord pentru achizitionarea marcii, nimeni nu stie deocamdata la ce se rezuma acest acord, insa probabil este vorba despre o suma mare de bani pe care Apple este nevoita sa o plateasca. Anul trecut Apple ar fi platit 60 de milioane de dolari pentru a cumpara brevetul de marca a denumirii iPad si pentru a il folosi in China, insa in Brazilia nu poate fi vorba despre o suma chiar atat de mare, desi vorbim in fond despre terminalele iPhone.