Apple TV 2013 folosete un chip A5 produs folosind un proces de fabricatie de 28nm

  In luna ianuarie a acestui an Apple a lansat un nou model al Apple TV, fara a spune prea multe despre el de la bun inceput. Lumea a considerat ca dispozitivul este mai mic decat vechile modele, in baza documentatiei trimise de catre Apple la FCC, insa in realitate dimensiunile nu s-au schimbat si nici nu prea exista noutati importante pe partea hardware. Desi se credea ca Apple TV 3.2, adica modelul 2013, functioneaza in baza unui chip A5x, in realitate el foloseste acelasi chip A5 precum predecesorul sau.

  Singura diferenta notabila este dimensiunea noului chip A5, acesta fiind mult mai mic decat cel disponibil in vechil model al Apple TV 3.2. Mai exact, vechiul chip A5, construit folosind un proces de fabricatie de 45nm, are 10.09 x 12..15mm, iar noul chip din Apple TV 3.2 are 6 x 6mm. Se speculeaza ca Apple ar folosi un proces de fabricatie de 28m, pentru acest chip A5, insa deocamdata nimeni nu stie sigur, dar din moment ce produsele au inceput sa apara in magazinele Apple, vom afla curand ce secrete ascunde micuta componenta.

9 COMENTARII

  1. Apple nu poate folosi un process de fabricatie pt ca nu produce chipuri , nu au facilitate de productie si nici experienta. Poate Samsung sau TSMC sa foloseasca procesul pe 28nm (nu metrii).
    Altfel , e un processor foarte slab, vechi de vreo 3 ani de la care nu ne putem astepta la capacitatea de a rula ceva functii avansate.

  2. Tot vorbim de inovatie si uite ce inoveaza apple in decurs a 3 ani,vine cu acelasi produs cu fix aceleasi functii dar in schimb de la generatie la generatie singura ”inovatie” este procesorul,si aici diferind doar marimea…..Vad ca unele persoane inca au impresia ca apple va scoate holograme,lasere si alte sf-uri,trist dar adevarat,uite exemplu aici….

  3. @blade.. Si ce plm vrei, octo-core in apple tv, ca sa vezi un film sau airplay. Chestia aia nu face nimic aproape, si, pentru tine asa, intel sau amd ce crezi ca fac, inoveaza procesoare noi, sau lucreaza pe platforme deja existente. Un procesor de 28nm foarte eficient..

  4. Deja Samsung Smart TV ultima generatie are mai multe chestii interesante decit Apple TV .Ar trebui sa puna macar un browser care sa suporte flash ,posibilitati de citeva aplicatii….Am un Apple TV jailbroken dar nu sint multumit nici de jailbreak(Ice film nu functioneaza) si nici de aplicatii.

  5. Come on…cine foloseste browserul la TV ? Eu doar as vrea sa aiba suport pentru unele aplicatii (AirVideo , StreamToMe , AvPlayer) in rest imi place mult treaba cu streamingul din iTunes 1080p fara download(cel putin in Romania cu un cont de US este o alternativa la Netflix si Hulu +)

  6. Anonimus ce plt sa vreau?Oare ce produs din lumea asta ai vazut tu sa fie identic suta la suta timp de 3 ani consecutiv si care sa nu aiba nici macar o functie in plus fata de primul sau al doilea model?Doohhhhh,plt,comentam doar ca sa ne aflam in treaba.
    Eu care am apple tv 3,sau 2 de ce as cumpara apple tv4?De ce a mai scos acest produs daca etse identic cu atv3?Tu ai pus mana pe un atv?Sunt enspe mii de functii pe care le pot implementa.
    Daaa Hybrid un browser in atv ar fi super,si mai super fi daca m-ar lasa sa pot instala aplicatii,sa pot jucat jocuri si nu numai cu un mouse si o tastatura.Dar am inteles cine plt are nevoie de functiile astea stupide anonimus…