Care va fi urmatoarea mare inovatie a Apple?

  In ultimii ani Apple a fost acuzata ca nu mai inoveaza, ca nu mai dezvolta produse care sa schimbe felul in care gandesc consumatorii si care sa genereze schimbari radicale pe piata. Adevarul este ca de la lansarea tabletei iPad, Siri a fost singurul lucru care a mai motivat concurentii Apple sa implementeze functii noi in propriile terminale, insa in rest totul s-a rezumat doar la imbunatatirea unor produse existente. Este adevarat ca Apple nu a mai lansat ceva cu adevarat revolutionar, insa din pacate nici concurentii sai nu au facut ceva diferit.

  Apple are o pozitie atat de buna pe piata incat nu prea are motive sa lanseze produse cu adevarat importante, care sa schimbe mentalitatea consumatorilor si a competitorilor, insa nimic nu este pierdut. In momentul de fata cele mai promitatoare proiecte ale Apple sunt iWatch-ul si iTV-ul, de aici asteptand toata lumea schimbari extrem de importante. iWatch-ul este un smartwatch la care Apple ar lucra, el ar urma sa se interconecteze cu iDevice-urile pentru afisa aproape orice fel de notificari, ne-ar putea permite sa ne si controlam terminalele intr-o anumita masura, ar putea avea senzori biometrici pentru analizarea semnelor vitale si ar urma sa aiba un design special.

  iTV-ul este eternul televizor dezvoltat de catre compania Apple si in afara design-ului produsul ar urma sa revolutioneze modul in care utilizam televizoarele. Mai exact, se asteapta ca el sa aiba o interfata intuitiva, care ne-ar permite sa controlam mult mai usor functiile sale, ar urma sa aiba FaceTime, sa poata fi controlat vocal si eventual sa ne permita sa rulam aplicatii special concepute pentru el. Separat de aceste doua produse nu pare sa existe nimic, si mari revolutii in iPhone sau iPad nu par sa fie in planul Apple.

  Ca sa fiu sincer, nu prea vad de ce s-ar complica Apple sa aduca acum ceva revolutionar pe piata din moment ce produsele sale inregistreaza vanzari bune, compania are o rezerva monetara foarte mare si competitorii sai nu-i dau motive de ingrijorare. Cred ca peste un an sau poate doi vom vedea ceva cu adevarat interesant de la Apple, insa pana atunci consider ca produsele sale ar urma sa fie imbuntatite simtitor si nimic mai mult.

  Voi care considerati ca va fi urmatoarea mare inovatie a Apple?

45 COMENTARII

  1. Un iPhone capabil sa ruleze mac os x prin video proiectie , tastatura laser , ai pus tu un video acu cv timp daca ti aduci aminte , ar fi chiar revolutionar

  2. cum poti sa spui ca, competitorii nu-i dau motive de ingrijorare ? Din contra, in ultima perioada, cam tot ce scot competitorii este mult mai bun decat i5, sistemele de operare de la concurenta se maturizeaza, serviciile conexe devine mai multe si mai bune, oricine se poate folosi de serviciile google care-s peste Apple la orice.

    Hardware toata lumea este superioara iar acum sunt ajutati si de software tot mai mult.

    iWatch ? prostie mai mare nu exista, are clar un target intre 5 si 2x de ani, nu se poate ca asta sa fie mare inventie pe care se bazeaza Apple.

    Iar Apple vine anul asta cu acelasi iPad, cu acelasi iPhone obosit, fara nimic nou, toate vanzarile lor se bazeaza pe hype-ul si gramada de fani in continua scadere.

  3. @lucian eu stiam ca samsung asteapta de la pc-urile apple
    acum ma gandesc daca un smarttv samsung ajunge si la 40 milioane vechi un iTV la cat ajunge?

  4. O tableta ce sa ruleze mac os-ul sau o consola pentru gaming gen xbox sau playstation! Pe partea de telefonie nu vad ce ar putea inova! Eventual o noua baterie!!!!!!

  5. cn are nevoie de un smartwatch care costa cat un telefon, iar designul nu e prea elegant pt purtat o tinuta care sa mearga cam peste tot? iar in privinta iTV-ului, stiti cum e, nu poti depasi samsung/lg/panasonic etc din prima, asa ca nu va fi nimic revolutionar, doar daca va face cartofi prajiti acel tv … apple e in declin de la lansarea i4, momentan nu se vede foarte tare decat in cote .. dar in urmatorii 1-2 ani, se va vedea si in randul utiliatorilor, rip apple

  6. Eu as fi multumit sa inoveze ecranul de 4,5 “, butonul home si transferul fisierelor fara a considera telefonul o anexa a pc-ului. A… era sa uit: si sa cumpere brevetul bateriilor nokia

  7. @crocodilu: Nu e chiar asa. Terminalele nou au hardware mai bun, dar pe partea software nu e chiar lapte si miere. Intr-adevar Android-ul devine din ce in ce mai bun, dar ce terminale mobile lansate in ultimul an sunt chiar atat de revolutionare incat sa afecteze iDevice-urile in vreun fel? Gramada de fani e in crestere si asta o demonstreaza vanzarile, deci unde anume pierde apple si de ce are motive de ingrijorare? Vorbind obiectiv acum, ce anume e atat de revolutionar si important la altii incat sa-i motiveze pe aia din Cupertino sa apese pedala de acceleratie? Da-mi macar niste exemple, poate am pierdut ceva, poate a pierdut toata lumea ceva din moment ce tot cumpara iDevice-uri in prostie.

  8. @zaone – banuiesc ca-ti imaginezi ca doar o parte rezervata din punct de vedere numeric din apple fans cumpara apple poate din motive logice ( orice telefon are avantaje/dezavantaje, iar iphone se muleaza mai bine pe cerintele lor) dar o mare parte din ei numita “pleava” cumpara iph doar de “feishan” ca are mar pe spate si sclipeste frumos si lumea se uita la ei gen “are iphone, omg omg” pe cand ei il folosesc doar pt sunat si trimis mesaje la fel cum foloseam eu nokia 3310 cu multi ani in urma… eu personal dupa 5 iphones am renuntat la apple, pt acel ios imbatranit, inchiderea installous (traim in romania, unde se poate pirata, iar pt toate apps pe care le am deobicei in tel incluzand si jocurile, ar trebui sa dau o suma cu vreo 2 zerouri, si nu e rentabil), lipsa personalizarii fara jb care afecteaza intr-o mica/mare masura ideviceul, ecranul prea mic pt cerintele mele (dupa 3 ore de jucat mc4 sau rr3 etc, ma uit in X … 😐 ) … la care se mai adauga si alte defecte cosiderate de mn, dar mai putin importante, iar pana ce apple nu va veni sa schimbe aceste lucruri, nu prea ma gandesc sa revin prea repede in randul posesorilor apple … admit ca ios se misca o idee mai bine si e ceva mai stabil dar nu cu mult .. iar aceste avantaje puse in balanta cu toate dezavantajele considerate de mn, am zis ca e timpul sa schimb platforma

  9. Al naibii declin : a vandut dublu iPhone 4S decat 4 si va vinde dublu 5 decat 4 S .
    Unii visati declin si avioane dar nu va uitati la rezerva de bani a Apple care creste cu cateva zeci de MILIARDE. De dolari la fiecare 3 luni .

    MILIARDE.

    Unde e declinul asta cand ai plus de miliarde la fiecare luna ?

  10. V-am zis mai demult, ar fii interesant ca iphone 6 sa aiba ecran transparent si doar bezeluri in partea de sus si jos sa mai existe.

  11. Parerea mea este ca Apple deja are inovatii noi pentru iphone-uri si ipad-uri, dar acestea nu sunt inca utilizate pentru ca astfel ar pierde din ele intr-un moment in care nu sunt motive de ingrijorare din partea concurentei 😀 vanzarile lor merg bine .. nu vad de ce s-ar mai chinui sa implementeze functii noi produselor daca ele deja se vand bine .. vor folosi inovatii revolutionare atunci cand vanzarile lor chiar vor scadea . Pana atunci .. same old shit .

  12. La o mana sunt 5 degete si 4 dintre ele au rol de a fixa telefonul… Oare nu pot inventa butoane, atingeri si pt ele. De ce nu as face scrol cu aratatorul pe spate, de ce nu as sufla catre difuzor sa activez altceva, de ce nu as strange lateralele iPhone 7 si as primii un raspuns la o setare personala etc…
    Nu cred ca e corect ca cei de la Apple sa gandeasca si sa scoata ceva nou doar cand le scade cota… Steve nu cred ca pt asta a muscar maru.

  13. @rode touch in spatele telefonului s-a inventat deja. Psp vita daca nu ma insel are asa ceva. Sa strangi, sa rasucesti telefonul e o idee veche de cel putin 1 an a celor de la Nokia parca.
    Insa sunt de acord ca Apple ar trebui sa nu se mai ia dupa cota d piata numai si sa aduca ceva noutati adevarate utilizatorilor. Nu toti suntem la fel. Din ce in ce mai multa lume vede utilitatea unor ecrane d peste 4 inch.
    @zaone sa stii ca site-ul tau se vede mai bine pe un ecran de 5.5 inch. 😉

  14. Inca nu au ce sa revolutioneze pt ca concrenta nu e nici pe departe si cum a spus @SorinTS castiga miliarde si chiar nu demult zaone a postat statistica ca iPhone 5 si iPhone 4S se vand mai bine ca S III. Android devine mai bun dar si IOS va evolua curand apropo daca acum vedeti ce diferenta e intre android si IOS va ganditi cand va ajunge android ca IOS cum va fi IOS-ul evoluat si ca inovatie ar fi fain sa scoata o consola

  15. Am tot citit parerile voastre despre Apple. Ideea e in felul urmator,Apple a stiut de la inceput sa acapareze piata si sa faca produse bune si cu stil. Asa cum echipa mea de suflet este Steaua Bucuresti,asa si apple este brand-ul meu preferat orice ce s-ar intampla. N-as putea sa trec nicioadata de la ios la android! Sunt sigur ca Apple ne va uimi cu ceva “wow” mereu. Prima experienta pe care am avut-o cu un smartphone,a fost cu Iphone 2g si mi-a placut la vremea aia. Deci,cu alte cuvinte,Apple in 2007 a dat startul erei smartphone-urilor. Pentru mine,Android-ul e ceva care a aparut dupa ios,deci este egal cu zero. Galaxy S3….procesor quad core si are laguri in diverse aplicatii,pe cand i5-ul pe care-l detin,e brici cu dual core. Cam asta e realitatea,bafta la toata lumea!

  16. @Soare Florin – ai o gandire foarte proasta, dupa spusele tale ar insemna ca bmw/vw/audi etc ar fi egal 0 pt ca au aparut dupa mercedes, companie care a fost pioner in automobilistica… Nu vreau sa creez un flame, nu vreau sa creez o disputa, dar nici nu pot sa asist la astfel de comentarii fara sa iau atitudine. Pricepe ca sunt oameni, asa cum sunt si eu, care-si doresc de la un smartphone, asa cum imi doresc si de la un televizor, spre exemplu, un display mai mare. Stiu, acum esti extaziat de display-ul de 4″ al Iphone 5, asa cum erai extaziat de display-ul de 3.5″ al Iphone 4s, la fel cum vei fi extaziat de displayul de 4.5″, asa cum se presupune ca va fi al noului Iphone. Gusturile tale sunt dictate de-o companie, nu de propriile tale nevoi. Pana la Iphone 5 n-ai simtit nevoia unui ecran mai mare, ba din contra, sunt convins ca-i blamai pe cei cu ecrane de 4.3″, amuzandu-te pe seama lor. Odata ce-a iesit Iphone 5 de 4″ ai avut o revelatie, e perfect!

    Avantajul meu, ca utilizator e ca-mi permit sa-mi aleg produsul care mi se potriveste mie cel mai bine. Tu in schimb nu pricepi de ce cineva ar alege un telefon cu display de 5.5″, spre exemplu. La fel cum nu pricepi de ce unii ar conduce Logan, sau le-ar placea o gramada de lucruri care tie nu-ti plac. E pagubos sa raportezi absolut totul la propria ta persoana. Incearca sa-ntelegi diversitatea si gusturile si placerile diferite ale utilizatorilor.

  17. Oamenii probabil se refera nu neaparat de la necesitatea de un display mai mare ci de posibilitatea de a utiliza frecvent un mobil cu o singura mana ceea ce i5 a reusit. Probabil daca cei de la apple nu s-ar fii chinuit sa faca dimensiunile acestea si erau dimensiuni de Galaxy s2 probabil nu mai aveau vanzari asa mari. Conteaza echipa din spatele brandului care se chinuie, uita-te cum arata alte produse IT ca hardware cum sunt aranjate si dupa aceea uita-te la cele apple (iphone/ipad/macbook/imac).

  18. Eu spre exemplu daca iphone 6 vine cu 4.5″ la aceleasi dimensiuni lasand la o parte home button sau tragand de bezeluri de sus si jos sa fie la minim posibil eu as cumpara inca iphone

  19. Este o arta si in spatele aparentelor. Cum arata o dacie cand deschizi capota sau cand o urci pe rampa si te uiti sub ea, si cum arata o marca mai premium? Cam asta face si apple..design exterior+cel interior

  20. @Serban – esti pe alta lume, sunt curios cati se uita cum sunt aranjate piesele cand isi iau un telefon … sa fim seriosi, probabil prea putini… PS: nu exista marca “mai premium” .. ori e permium, ori nu

  21. Vw pe langa dacie este o marca mai premium..notiunea de premium nu exista pt o marca/marci anume. Este doar o comparatie verbala care se refera strict la anumite aspecte. Si da multa lume se uita la prezentari sau la documentatie sa vada cata munca au depus cei de la apple sa incapa toate componentele intr-o dimnesiune mai mica decat alte companii care nu se chinuie in acest sens

  22. tocmai ce iti explicam ca “premium” nu are termen de comparatie, e exact cum ai spune ca acest calculator e mai calculator decat altul, oricum nu m-as astepta sa intelegi… anyway, daca un clip pe youtube are 5 mil de vizualizari, nu inseamna ca lumea e neaparat interesata cum au inghesuit apple piesele, ca pana la urma toti le pun aprox la fel, ca doar nu iti pune htc displayul sub baterie sau huawei butonul home langa placa de baza, ci mai probabil s-au lovit de probleme tehnice si au avut nevoie sa vada ce si cum se poate demonta, tu probabil esti unul dintre acei oameni care apreciaza cum este sherpuita teava de esapament pe sub masina… oricum cred ca lumea in general e interesata de cum functioneaza telefonul in sine, nu cum sunt aruncate piesele in spatele carcasei, care oricum multi nu pricep nimic, si habar n-au ce e o sigurata sau functioneaza.. deci discutia nu-si are rostul 🙂

  23. Ovidake010 – In mare parte ai dreptate in ceea ce priveste gustul fiecaruia. Eu ma refeream la faptul ca Apple face produse de calitate si indiferent ce ar scoate pe piata,fara niciun fel de ezitare si daca am posibilitatea…as achizitiona. Eu sunt dj si folosesc un macbook pro,pentru ca windows-ul nu-mi ofera stabilitate asa cum ofera os-ul. Ti-am dat alt exemplu ca sa faci diferenta.

  24. Apple nu a mai produs nimic inovator de la iPhone 4 pana in prezent. Am dreptate?
    Tot ce face Apple poate fi gasit de exemplu la Samsung, cu un pret mult mai mic.

  25. +1 Ovidake010

    Dupa parerea mea, prima companie de smartphonuri care va inventa o bateria care sa tina un smartphone cu 4.5″ intr-o carcasa de iphone 5 mai mult de 30 zile in stand-by, minim 10 ore de usage (gen ipad) ala va fi campion si va revolutiona CU ADEVARAT industria telefoanelor. Pana atunci restul sunt doar chestii de luat ochii, de vandut, de fraierit pe copii de liceu si de mici smecherii care sa faca lumea sa cumpere telefoanele (smart stay, face unlock, siri, incarcare fara fir, o mie de nuclee, 10GB RAM, camera de 100 MP).

  26. Sincer Apple nu a mai revolutionat cu nimic de la iphone4, 4s hardware mai bun , 5 hardware mai bun si WOW e mai lung.
    SO e acelasi de la ios4, in timp ce concurenta arata mult mai bine android/wp.
    Iwatch dpmdv e o mare prostie …si nu cred ca se arunca nimeni sa dea bani premium ca sa citeasca un SMS ca ii e lene sa scoata telefonul.

    Ionovatii? … pai hai cu bateria care tine macar 3 zile ( si asa apple se tine bine si face fata altor telefoane cu bateri mult mai mari)
    Hai cu alt design ca m-am plictisit de asta.
    Hai cu ceva nou ..vezi nokia camera foto cu stabilizator, ecran care merge cu manusa iarna, ecran cu refresh rate mai bun.
    Fara jailbreak un iphone e fix pix.

    Daca nu ar avea ecosistemul de aplicatii apple ar pica puternic .. competitia incepe sa castige teren pe partea asta oricum.

    P.S. detin un Iphone 5 , dar imi placea mai mult lumia 920.

  27. Apple este o companie care nu se gandeste la voi. Acele companii au denumiri precum Samsung, Nokia etc. Apple este o companie care va ofere ce crede ea ca este bun pt voi. Momentan dupa cum spune globul Apple este cam cea mai bogat brand iar Ferrari cel mai puternic.

  28. Apple o da cam in leneveala… Si marcile premium de masini, ca tot vorbim de ele, dezvolta o masina de la 0 in timp mai scurt decat se cacaie Apple sa scoata un iTV. Si un automobil are nevoie de testare, nu gluma, si contine tot ce are si un iTV si inca de 100 de ori mai multe.
    Si un ceas? Cu asta vrea sa vina Apple? Cu o chestie maxima de hipsteri?
    Zicea cineva ca Apple a inventat smartphone-ul. Cea mai mare tampenie! Dc nu va amintiti, Iphone-ul 2G si chiar 3g-ul nici nu erau considerate smarphone-uri. Pentru ca IOS-ul era mult prea basic.De abia de la IOS 3 si Iphone 3gs au scos un telefon care sa deschida o pagina de net in sub 10 sec si sa duca si un IGO decent.
    In rest, Iphone-ul 5 se vinde poate ( ca inca nu sunt cifre oficiale ) mai bine decat 4s-ul pentru ca e disponibil pe mai multe piete si mai rapid. E legat si de marketing.
    Eu tot astept baterie mai buna si un IOS mai destept si interesant. Ca pana la urma tot un Ipod cu parte de telefon e Iphone-ul.
    Numai timpul va spune daca Apple ne va mai surprinde cu ceva…

  29. Daca iphone 5s va veni cu un nou chip cu care ne-am obisnuit de la 1 an la altul sa fie un bump in performante dar daca pe langa acesta va veni si cu baterie 1600mah ar fii deja ceva cu care sa acapareze iar piata celor care inca sunt in zona ios sau poate si chiar cei care sunt momenten in zona android sau wp7 doar pt ca au vrut sa incerce altceva

  30. Zaone… cum poti spune ca nici concurentii nu au facut ceva diferit? De lumia 920 oare au auzit cei de la apple? sau de htc one? hai sa fim seriosi aici intra chestia cu doamna vulpe…. si legat de ultima pare a articolului…. nu vezi de ce s-ar deranja sa aduca ceva nou? ma faci sa rad :)) Pai hai sa iti spun eu de ce…. pt respectul fata de utilizatorii care adora produsul Iphone pt ceea ce face pt cum merge pt ceea ce face el cu adevarat! apple inca vinde pt ca iphone este produsul fitza… pt ca sunt foarte multi utilizatori batuti in cap care cumpara un telefon doar ca e la moda! Siguranta pe termen lung ti-o ofera inovatia si nu fitza… daca vor contiuna asa se vor duce de rapa…. iphone este acum un produs care merge bine si atat! lucru pe care il fac si alte telefoane !