OS X Mountain Lion 10.8.3 imbunatateste autonomia bateriei Mac-urilor

  OS X Mountain Lion 10.8.3 a fost lansat aseara de catre Apple si in afara celor mentionate in changelog-ul update-ului de catre Apple, se pare ca noua versiune a sistemului de operare imbunatateste inclusiv autonomia bateriei Mac-urilor. In primele versiuni ale OS X Mountain Lion Mac-urile obtineau autonomie de 383/389 minute la utilizare, insa in OS X Mountain Lion 10.8.3 aceasta a crescut la 421 de minute, adica aproape 7 ore de utilizare pentru MacBook Pro Retina Display de 15 inch cu procesor i7 de 2.7 GHz.

  Foarte multi utilizatori s-au plans din cauza problemelor pe care Mac-rile le aveau in trecut cu autonomia bateriei, insa aceasta versiune a sistemului de operare rezolva totul, desi Apple nu a recunoscut oficial existenta lor si nu a mentionat ceva in changelog. Era normal ca Apple sa rezolve probleme de acest gen spre sfarsitul duratei de viata a unui sistem de operare, iar de indata ce OS X 10.9 va fi lansat o vom lua de la inceput cu problemele privind autonomia.

12 COMENTARII

  1. Am o intrebare in legatura cu bateria MBP: e mai bine sa il tii conectat la priza tot timpul sau e mai ok sa il scoti de la incarcat in momentul in care bateria e full?

  2. Este TOTAL indicat sa-l scoti din priza atunci cand bateria este incarcata 100%. Dac-l tii conectat in permanenta, in max. 1 an, bateria este pe la 50% moarta.

  3. Din contră,
    Cel mai indicat este să îl ții în priză și să îl deconectezi doar când pleci cu el undeva.
    În felul acesta se păstrează un ciclu de reîncărcare scăzut, iar bateria nu este folosită mai deloc cât timp este în priză.
    Cine spune altceva, să folosească măcar Google și va afla varianta corectă…
    P.S. Nu sunați un prieten decât dacă are ceva cunoștințe în domeniu.

  4. Apple recomanda sa nu ill tii tot timpu conectat. E bine atunci cand folosesti bateria sa nu se si incarce in acelasi timp (ideal)

  5. Anonimule nu mai deruta lumea. Daca il tii numai in priza si dupa un an ai 30 cicluri de incarcare sa imi spui si mie cat te mai tine bateria. Folosesc un MBA cu 620 cicluri de incarcare si mai are aproximativ 86% healt asigurand o autonomie de minim 3 ore. Producatorul garanteaza 80% healt dupa 1000 cicluri de incarcare (facute corect), deci puteti folosi Mac-ul exact ca pe un telefon mobil si va veti bucura mult timp de baterie.

  6. Ce amuzant 🙂 In sectiunea Stiri Asemanatoare apar, unul dupa altul, urmatoarele: 10.8.1 rezolva problema autonomiei, 10.8.2 rezolva problema autonomiei, 10.8.3 rezolva problema autonomiei…..
    A doua idee ar fi ca as prefera 3 ore utilizare fara lag, decat 7 cu lag pe rMBP 13. Si tare curios sunt cum sunt facute testele. Eu folosesc browsing, outlook, imess si wi-fi on si nu ma tine mai mult de 4 ore.

  7. Bateria se folosește ca orice baterie! Sunt posesori care țin cu dinții de baterie 1-2 ani, pentru ca apoi sa-l vândă cu puține cicluri de încărcare, însă cu o baterie deja epuizata! Metoda tipic românească pentru a mai scoate câțiva euro în plus, care, surprinzător, prinde la fazanii care își fac educație IT după urechea vecinului, instalator.

  8. Nsh acum cati dintre voi ati intrat intrun apple store? Dar daca aveti prim apropiere unul eu zic sa intrati si intrebati un inginer ce si cum! Mie unul mi a explicat ca nu sta treaba la fel ca la celelalte laptopuri …gen ledul ala verde cand este connectat inseamna ca, curentul nu mai trece in baterie soo il pute ti tine connectat fara probleme doar ca 1 data pe luna sa i face ti un ciclu complet!

    Astea fiind spus , numai bine!

  9. Din pacate pentru mine autonomia bateriei la 10.8.3 este mult mai mica decat pe 10.8.2
    Pe 10.8.2 ma ducea cam aproximav 3h-3h30min, acum in aceleasi conditii de utilizare ma duce undeva la 2h-2h30.
    Din pacate nu au rezolvat nimic, ba din contra!