Apple incearca sa rezolve cea mai mare problema a smartphone-urilor, autonomia bateriei

  Aseara v-am spus intr-un articol ca Apple a imbunatatit cu pana la 50% consumul de energie al chip-ului A5 implementat in Apple TV 3.2 si v-am spus ca modificarile facute acolo ar putea ajunge in iPhone 5S, iPad 5 si iPad Mini 2. Desi la o prima vedere noutatea nu pare o fi mare, in realitate Apple face un mare, mare pas inainte pentru rezolvarea celei mai mare probleme a iPhone-urilor, si implicit a smartphone-urilor, autonomia bateriei.

  Daca Apple reuseste sa imbunatateasca cu pana la 50% autonomia bateriei terminalelor iPhone, si eventual a tabletelor iPad, atunci iDevice-urile ar avea un avantaj enorm in fata oricaror altor terminale mobile disponibile pe piata si acest lucru ar convinge mult mai multi oameni sa le cumpere. Extrem de multe persoane pun mult mai mult pret pe autonomie decat pe libertatea de a trimite fisiere prin Bluetooth sau de a schimba o tema, ori un font, iar pentru Apple rezolvarea acestei probleme este extrem de importanta.

  Un iPhone cu un timp de utilizare de 10 ore si 2 – 3 zile de stand by, avand activate serviciile de localizare si multe aplicatii cu notificari Push, ar fi extrem de bine primit pe piata de catre toata lumea. Desigur ca in Apple TV 3.2 Apple doar testeaza tehnologia pentru a vedea cum se comporta in lumea reala, insa acest test o va convinge, probabil, sa implementeze imbunatatirile in iDevice-uri si poate iPhone 5S ar putea fi primul terminal care o va include.

19 COMENTARII

  1. common, daca prin absurd a reusit sa reduca cu 50% consumul la CPU, asta nu inseamna ca tot consumul terminalului se va reduce cu 50% :))
    Acolo sunt si alti consumatori, MULT mai avizi de curent: ecranul, antenele, etc

    Un 50% reducere la cpu se traduce in cel mult 10% in total, si asta in cazul fericit.

  2. Scuzati de offtopic dar am o întrebare !
    Știe cineva vreun tweck sau aplicație cu care sa pot trimite fisiere de pe iPhone pe alte telefoane înafara de airblue si celeste ceva mai ieftin sau chiar gratis dacă de poate. Am iOS 6.1.2 multumesc anticipat.

  3. @crocodilu: Corect, dar ce se aplica acolo s-ar putea aplica si in alte parti si am spus ca ar putea sa imbunatateasca autonomia cu pana la 50%. Orice e posibil.

  4. @zaone tu cat la suta din consumul de energie al telefonului crezi ca se datoreaza procesorului? Cel mai mare consumator e ecranul care provoaca in medie 70% din consumul de energie.

  5. MWA, sa inteleg ca procesorului ii ramane 10-15 % ? =)))))))))))))))))))) Atunci de ce toti producatorii incearca sa reduca consumu procesorului… adica din aia 15% sa reduca 50% ==> o reducere de 7,5% in total ? De ce nu reduc consumul ecranului atunci ? Toti se bat pe procesor dar nimeni pe ecrane ?

  6. Poate chiar mai bine de 70%,am un one x i-am facut underclock la 800 mhz de la 1500,de la 2h:45m cat aveam screen on time in mod normal (de la 100%-1%) am reusit sa il duc la 2h:55m (100%-1%)

  7. Am instalat 6.1.2 bateria e blana , ma tine juma de zi nefolosindu-l prea mult.Am avut 6.1 si era mai bine , nu mai bine decat 5.1.1. Mai are cineva 6.1.2 si are aceasta problema sau sunt eu paranoia ? :))

  8. da.. pentru ca ecranele au ramas la fel de ț-șpe mii de ani, logica de biscuite. Si de ce crezi ca exista auto-brightness? ca sa nu te doara ochii ca e prea luminos ecranul? NU. Pentru ca daca il tii tot pe luminozitate maxima iti ucide bateria. Pe un gnex overclockat la 1.4 dual ecranul consuma 73% de obicei, si asta cand ma uit la filme sau joc jocuri. Cand il folosesc doar pt web browsing sau citit trece de 80%.
    Si te rog sa fi inteligent si pt binele tau nu imi spune ca e androidul devina. Nu de alta dar m-as astepta de la orice argument tampit de la unul ca tine, care vorbeste numai sa umple sectiunea de commenturi.

  9. cea mai mare problema este tehnologia mediocra a bateriei… componentele consuma destul de putin… a venit timpul sa se concentreze pe tehnologia de fabricare a unor bateri mai puternice

  10. @volt subclock-ul nu inseamna reducerea consumului, intotdeauna, iar tu, chiar daca ai fi inginer de asemenea produse, nu cred ca ai aplicat metoda celor de la apple, micsorarea procesorului, pastrarea performantelor a marimii de productie si totusi scaderea consumului. Mie mi se pare un pas mare asta si vad un a5 de genul poate in iphone-ul ieftin si sper ca si in modelele ce vor urma sa se intimple lucruri. Cel putin de la incepur nu de dat asa pe sub mineca. Partea cu ecranul stiu ca la iphone 5 a scazut mult consumul datorit tehnologiei incell, tehnologie tinuta sub mineca de apple, iar aici ii blamez, la fel si inducerea de “sir” in produs, pozitie falsa de altfel.

  11. Trebuie sa recunosc ca e un articol de nota 10. Bravo tata , deci se poate si cu articole de calitate. ASTA e direcția articolelor tale , nu grafice matematice pe care nu reusiti sa le înțelegeți.
    Bravo , un 10 cu brio.

  12. Total pe lângă subiect, vreau sa va impartasesc ce bug am observat pe iPhone 4S iOS 6 – 6.1.2. Dacă e deschisă aplicatia Camera si primesc un apel si răspund, când închei convorbirea ecranul rămâne negru si nu pot face nimic decât sa-i dau restart sau power off. A mai întâmpinat cineva problema asta? Menționez ca nu am jailbreak si nu e aleatorie problema ci se întâmplă de fiecare data cand e camera deschisă si primesc apel si răspund. Am testat de câteva ori si e la fel de fiecare data. Sunt curios dacă mi se întâmpla numai mie sau a mai patit-o si altcineva. O seara plăcută tuturor

  13. @Sebaxtian Da si mie mi s-a intamplat acelasi lucru !
    @Catrina Florentin Da si la mine tot asa putin tine bateria , nasol ca nu putem face downgrade la 5.1.1 , cel mai tare iOS la ora actuala !