Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS si iPhone 4 pe iOS 6.1.3 folosind redsn0w 0.9.15 beta 3(Windows Mac)

  iOS 6.1.3 a fost lansat in aceasta seara de catre Apple pentru a inchide solutia de untethered jailbreak evasi0n, dar si pentru a repara buguri care permiteau inlaturarea codului de siguranta al iOS. Desi nu putem face untethered jailbreak pentru iDevice-urile noastre, pentru iPhone 3GS, iPhone 4 sau iPod Touch 4G putem face tethered jailbreak folosind vechea versiune a redsn0w. ultrasn0w nu este deocamdata compatibil cu iOS 6.1.3, iar deocamdata nu se stie daca toate cartelele de decodare fac unlock pe aceasta versiune a iOS, deci faceti totul pe propria raspundere.

redsn0w 0.9.15 beta 3 face jailbreak pentru :

  • iPhone 3GS – tethered;
  • iPhone 4 – tethered;
  • iPod Touch 4G – tethered.

  Un tethered jailbreak inseamna ca de fiecare data cand reporniti terminalul va trebui sa o faceti folosind un calculator.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.15 beta 3 de aici.

Descarcati iOS 6.1.3 de aici.

Descarcati iOS 6 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe OS X Mountain Lion trebuie sa aveti dezactivat sistemul Gatekeeper din meniul de setari al OS X, iar executabilul redsn0w il deschideti chiar daca OS X va avertizeaza sa nu o faceti.

Pasul 3

Din meniul principal al redsn0w navigati catre Extras>Select IPSW si incarcati ipsw-ul iOS 6 descarcat la Pasul 1. Dupa incarcare apasati butonul back pana reveniti in meniul principal al redsn0w, unde veti apasa butonul jailbreak. Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.

Pasul 4

Dupa ce va implementa cateva exploit-uri, redsn0w va afisa un ecran in care va pune la dispozitie cateva optiuni. Trebuie sa bifati Cydia pentru a o instala, iar daca doriti puteti instala custom bundle-uri, puteti adauga tichete de activare si puteti deactiva un iPhone care are deja jailbreak. Alegeti optiunea dorita, apasati Next si redsn0w va incepe sa faca jailbreak

Pasul 4

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak, asta numai daca nu posedati un iPhone 3GS cu bootrom vechi. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul. Cydia nu este afisata pe ecran decat dupa ce bootati tethered.

Pasul 5

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 6

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, unde veti alege optiunea Extras. Daca va este afisata o erore referitoare la missing keys, selectati din nou ipsw-ul pentru iOS 6 in redsn0w inainte de a folosi functia Just Boot.

Pasul 8

Din acelasi meniu apasat butonul Just Boot iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste, el ar trebui sa fie deja activat de catre redsn0w. Cydia va fi vizibila in Springboard abia dupa ce porniti terminalul tethered.

107 COMENTARII

  1. De ce induci oamenii in eroare ? Poti deschide telefonul si fara un pc nu neaparat cum ai scris tu .. Diferenta e ca nu-ti mai merge cydia si cateva functii..

  2. Mai catalin daca nu sti nu vb Zaone are dreptate can ai facut tethered tel nu mai poate fi pornit fara calc. Daca la tine merge pune pe youtube un tutorial cum merge si esti primul care sparge gheata.

  3. looool, are cea mai mare dreptate Catalin, daca ai tethered versiunea se poate deschide tel la fel ca si inainte, numai ca nu poti accesa cydia si tweeak’urile, dar de deschis se deschide normal.

  4. In caz ca ai facut jb pe 6.1.3 e tethered si il poti deschide foarte linistit telefonul, fara pc fara cablu fara nimic, doar ca nu poti accesa Cydia si tweeak’urile sau aplicatie descarcate prin Cydia.

  5. Asa ca nu mai vb aiurea inainte de a proba sau sa va luati dupa vb, probati si postati, TELEFONUL SE DESCHIDE NORMAL,FARA PC FARA NIMIC, DOAR CA NU AVETI ACCES LA CYDIA SI TOT CE APARTINE DE CYDIA

  6. eu la toate versiunile de tethered jailbreak de la 5 in sus .. cu toate pornea telefonul fara cablu doar ca nu puteai accesa app crack-uite sau cydia .. deci zaone esti cam nestiutor .. probat pe iphone 4 si 4S

  7. nu mai pot face restore cu custom la nici o alta versiune, se instaleaza iar in momentu in care ajunge la acelea 10 secunde pana la restart ramane in dfu mode… de ce?

  8. Ok, am facut tot din tutorial dar am niste nelamuriri. Acum ca am pus 6.1.3 tethered, Cydia nu mai functioneaza, in setari, nu imi mai apare sectiunea cu Operatorul si in consecinta imi apare No service. Ceva sfaturi ? Multumesc

  9. Radule, daca ai tichetele salvate cu redsnow, nu-ti mai trebuie sam, pur si simplu cand trebuie sa bifezi cydia ai mai jos tickets parca, bifeaza, apoi mergi unde ai salvat dai click pe fisierul lockdown si la restartare ai semnal fara probleme. La mine asa a mers

  10. Am rezolvat pana la urma. Am facut upgrade la 6.1.3 si apoi am facut downgrade la 5.1.1 pentru ca aveam shsh-urile salvate pe cydia. Am facut CFW cu sn0wbreeze si apoi i-am dat restore cu redsnow. Apoi i-am facut update la 6.15.00 si apoi facut jailbreak si downgrade la 5.13.04.

  11. Salut zaone, am un iphone 3GS 16GB codat orange Romania, a avut soft 6.1.x pe el, l-am dus la deblocare si mi-au spus ca pe 6.1.x nu merge sa il deblocheze, asa ca mi-au facut downgrade pana la 4.1.x ca sa il poata debloca, daca ii fac update la 6.1.x se blocheaza pe orange din nou?

  12. Bag picioarele , m-am apucat eu sa imi dau update la software si acuma mai fac o ciuciu … am ipad 3 si nu am gasit vreun redsn0w pentru el … :/:/

  13. sall,am si eo o problema cu un i-phone 3gs,din greseala i-am facut update la ultima versiune de ios,am incercat sa ii fac un jailbreak si nu merge,am incercat sa ii dau un restore si nici asta nu merge…….daca vrei ajutati-ma si pe mine cu problema asta……..multumesc mult

  14. salut sunt nou in ale ….jailbreakului…detin un iphhone 3gs de vreo trei ani jumatate …si pana acum vreo 3 luni am avut ios 3.1.3 …jalnic …:P am reusit sa imi pun 5.1.1 cu greu fara update baseband …este codat suedia si asta am aflato de curand m-am chinuit o seara intreaga …deci intrebarea este de ce as vrea un nou update la 6.1.2 respectiv 6.1.3 si de ce …bineinteles in comparatie cu 5.1.1 ma poate ajuta cineva…?

  15. Salut,

    sunt nou si eu in jailbreak. Recent am luat un iPhone 3GS cu 6.1.3 cu baseband 05.16.08 codat in Orange Romania 14.0. Se poate cumva face jailbrek si decodat ca sa pot folosi alta retea? Daca da unde as putea? Merci anticipat.

  16. Din meniul principal al redsn0w navigati catre Extras>Select IPSW si incarcati ipsw-ul iOS 6 descarcat la Pasul 1…nu pot sa selectez nimic..imi arata folderul gol

  17. Am un iphone 4, blocat in Vodafone. Daca m-a mancat in popou sa fac update la 6.1.2, mai am vreo sansa sa ma intorc la 5.1.1?
    De cand i-am facut update, JB cu evazi0n, am numai probleme. Nu merge camera foto tot timpul, mi se reseteaza din senin, meniurile se misca mult mai greu…
    SIncer, nu am vazut absolut nimic in plus care sa ma faca sa-l pastrez.

  18. Buna am ios 6.1.3 si la pasul unde acolo la sfarsir unde zice sa descarc ios 6 acolo la tabel nu gasesc e doar pt ipad si asa va rog putin ajutor ca vreau sami fac jailbreak sami activez telu ca numi merge catela

  19. Pentru iPhone 4s , 6.1.3, se aude ceva cu jailbreak-ul ? Ai idee daca poate fi hacktivat ? Il am codat pe Anglia si se activeaza automat cu gevey ultra s , dar problema este ca mi se restarteaza din 3 in 3 min si wifi-ul nu merge…

    Stima !

  20. am o intrebare… acest program jail brake se poate pune pe orice telefon sau numai pe cele produse de apple? si mai sunt interesat daca pot avea acel program cydia pe un alcatel sa pot lua si eu jocurile pe care le au cei care au cydia. si acest alcatel fiind telefon de la firma e blocat pe orange.. ar fi o problema?

  21. Radu, ma poti ajuta si pe mine cu niste indicatii privind downgrade de la 6.1.2 la 5.1.1, please?
    In primul rand, unde si cum pot vedea daca am sau nu SHSH-urile salvate?
    Poate parea puerila intrebarea, dar nu am vazut nicaieri vreo optiune de salvare si sunt deja la a 4 varianta de JB pana acum, in 2 ani de cand am telefonul.
    Ce pot spune e ca 5.1.1 e singura varianta care m-am chinuit ceva s-o fac sa mearga, dar odata facuta, a mers cel mai bine.

  22. Zaone te rog ajuta=ma cu un sfat. Am un iphone 4s de 16gb , ios 6.0.1 firmware modem 3.0.04 intrebarea mea este… cum fac jailbreak la telefon? mentionez ca este luat din orange romania…. ajutama cu un sfat sa nu pierd firmware sa mearga gps … sa fie ok doar sa am jailbreak … un link ceva dupa care sa ma iau exact sau sfat cum anume sa fac Multumesc!

  23. Salut. Am un Iphone 3gs 6.1.3 si tocmai am facut jailbreak si vreu sa stiu cum as putea folosi cartela de orange pe el. Cand am avut 6.0.1 am facut jailbreak si am folosit SAM , ultrasn0w dar tot no service .

  24. pot sa decodez 6.1.3 old bootrom cu 05.13.04 baseband,daca nu mai am ticketele SAM…downgrade la alta versiune nu pot face deoarece imi ramane blocat redsn0w la ‘waiting for device…’ iar prin itunes am eroarea 3194 si nbu pot scapa de ea(am incercat treaba cu modificatul fisierului host)….Spune`mi te rog dak pot sa mai fac ceva

  25. am un iphone 4 neverlocked cu 6.1.2, pot face restore daca am salvat astazi shsh cu tinyumbrella si am 5.0.1, 6.1, 6.1.2, 6.1.3 ? sau sunt inutile ? multumesc

  26. Stiu zaone ca nu se face restore cu tinyumbrella , cu el doar am salvat shsh … mersi mult o sa incerc un restore cu redsn0w.

  27. De fapt, se pare ca un jailbreak nu mi rezolva problema. iPhone 4 primit din Canada e codat in retea (Fido) si asta e marea mea problema.
    Ceva sugestii?
    🙂

  28. am inchis telu si aqm vreau sa ii dau rebot cu redsnow 09.15.b3 si dupa ce face el acolo liniile alea albastre imi da exploit failed…. de ce patesc asa???

  29. Cine poate sa imi spuna de ce cand dau dreapta pe propriety la fisierul rdsn)w la propriety cand vreau sa bifez la compability nu imi apare Windous XP doar 95, 98 2000 ?

  30. Am facut update din greseala pe iphone 4,clar ca am facut jb cu red,merge bine nu face figuri.Am pierdut setarile de la weather,functioneaza dar nu mai pot intra in setari(am pus cv twik-uri) imi lipseste icoana din meniul de setari.Are cineva vreo idee cam ce se poate face?

  31. Salut ,

    Am facut de curand jailbreak la iphone 4 , s-a instalat tot ok , iar in momentul cand instalez o aplicatie si cere reboot dupa ce tel se deschide, nu mai se deschide cydia si celelalte aplicatii instalate innainte de restart .
    Puteti sa ma ajutati ?
    Multumesc!

  32. Am si eu o problema am un iPhone 4 este achizitionat de la orange iar cand incerc sa fac jailbreak la 6.1.3 imi scrie waiting for reboot si nu se intampla nimic ce as putea face ?

  33. Buna, am reusit sa imi deschid iphone’ul care era decodat pe anglia uramnd acesti pasi dar am o problema, nu am semnal deloc si am downloadat ultrasn0w si altele si tot nu merge, va rog daca ma puteti ajuta.

  34. Am vrut si eu sa fac un update la 6.1 dar mi s-a spus ca daca fac asta pierd neverlockul, telefonul meu fiind codat pe Orange Spania…
    E adevarat? Vad mai sus ca multora nu li se mai recunoaste simul.
    Banuiesc ca daca telefonul e blocat intr-o retea straina, dupa instalarea unui nou iOS se pierde “neverlockul” iar telefonul revine la reateaua straina pe care era blocat…
    E adevarata treaba ?

  35. Am un Iphone 4 si i-am facut update la 6.1.3 dar vreau sa ii fac jailbreak . Ar trebui sa astept sa apara untethered jailbreak sau sa folosesc tethered jailbreak ?Acest tethered jailbreak are vreun dezavantaj ?

  36. Rog ajutor de la cunoscatori si nu numai.
    Spetza: iPhone4, in Vodafone RO, cu iOS 6.1.2 (10B146), untethered JB cu Evasion, Modem 04.12.05.
    Totul perfect functional, pana am “explorat” fisierele system si am tot “curatat” ce era “cache” si in plus, folosind DiskAid sau iFile, etc.
    M-am trezit ca terminalul nu mai porneste decat in SafeMode iar Cydia si toate aplicatiile din ea sunt pe Springboard, dar nefunctionale.
    De aici incolo, sunt deschis la orice sugestie. Am shsh 5.1.1 salvate dar nu am un custom ispw de 5.1.1. Mi-e ca voi fi nevoit sa recurg la un restore – update 6.1.3 si nu-mi surade deloc.
    Folosind shsh 6.1.2 ale iOS actual, pot face un resore sau orice ca sa am untethered JB?

    Multumesc anticipat, orice sfat este binevenit.

  37. Salut, la mine a mers tot perfect, am si cydia, dar daca resetez telefonul nu mai pot folosi nimic ce am instalat din cydia, nu deschide aplicatiile si nici cydia! Vreun sfat? Va multumesc

  38. Am facut jailbreak, am dat Boot si telefonul s-a deschis( toti pasii ). Dar cand l-am deschis a doua oara tethered nu-mi apare cydia in springboard. De ce? :3

  39. da paul, am facut din nou boot si nimic. iar dupa m-am gandit sa mai fac o data. si am facut jailbreak din nou cu acelasi rezultat .

  40. Am intampinat si eu o problema,am urmat toti pasii fara nici o problema,dar dupa ce-mi apare acel “pineapple” si se deschide telefonul,nu am Cydia.Ma poate lamuri si pe mine cineva? Tin sa precize ca am facut partea cu “Just boot” de 2 ori si nici o deosebire…

  41. TCC…spune,
    Am vrut si eu sa fac un update la 6.1 dar mi s-a spus ca daca fac asta pierd neverlockul, telefonul meu fiind codat pe Orange Spania…
    E adevarat? Vad mai sus ca multora nu li se mai recunoaste simul.
    Banuiesc ca daca telefonul e blocat intr-o retea straina, dupa instalarea unui nou iOS se pierde “neverlockul” iar telefonul revine la reateaua straina pe care era blocat…
    E adevarata treaba ?

    TCC , cum ai facut neverlock ?!

    Eu credeam ca daca faci traba asta, ca Iphonul sa fie neverlockd, nu o sa mai ai niciodata probleme !!!

    Stie careva ce se intampla!?, ..in cazul in care ai facut “neverlock”,( nu prin Cydia sau cu cartela ), si instalezi Cydia sau dai un up-date la o versiune mai noua a IOS ?

  42. eu am dat un update din Itunnes..aveam 3.1.3 softul(vechi de tot, stiu), si de cateva ore face ceea ce zice sus si nu merge. Iphone’ul ramane neactivat. habar n’am ce sa ii mai fac.
    redsn0w ramane la “waiting for reboot”, telefonul in ecran negru si asa ramane. trebuie sa-l redeschid manual. ce ma sfatuiti sa fac?

  43. pot sa fac downgrade de baseband de la 04.12.05 la unu mai mic fara shsh ??? daca da cum plsss. am iphone 4 codat pe suedia ios 6.1.3 ms

  44. Dacă telefonul este neverlock ,iPhone 4 , faci jailbreak … Si esti nevoit sa il restartezi fara calculator , .. Se mai pot efectua apeluri? Care sunt problemele care apar in acest caz ?

  45. Salutare! Am urmat si eu pasii si a mers totul bine. Dar nu am semnal. No service. Ce e de facut? Daca fac downgrade ma ajuta cu cv? Va rog ajutati-ma!

  46. am incercat de nenumarate ori sa fac JB la 6.1.3 pe un i4 dar de fiecare data cand dau click pe jailbreak imi da eroarea: failed to decrypt kernel , ce e de facut? am ramas cu telefonul blocat la stadiul de activare!!!!!

  47. Pasii de mai sus functioneaza perfect
    in Belgia am incercat Lyca, vodafone Romania si cosmote.
    Eu am un iphone 3gs 8g
    Inca odata mii de multumiri

  48. Salut baieti, am si eu un Iphone 4 adus din UK si e codat pe orange. Aveti idee daca i se poate face jailbreak ?! Va cer o parere pentru ca sunt nou in utilizarea iphone-ului si ma cam bate ce-i drept. 🙂

  49. Va sal! si as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu cateva sfaturi:
    Am un i 3gs codat pe Orange FR ..el a avut Jailbrak si a mers destul de bine pe Vdafone si Telecom….m-a mancat si am instalat IOS 6.1.6 (resoftare din itunes)…
    Am facut Jailkrak cu redsn0w_win_0.9.15b3 merge foarte bine dar nu pot activa cartela Cosmote sau Vodafone …Precizez ca eu nu am stiut ca este codat dar am aflat dupa IMEI
    Fara cartela de Orange FR pot activa tel. cu SAM sau cu altceva
    Deci el a mers …
    Multumesc anticipat!