iOS 6.1.3 jailbreak si restore – tot ce trebuie sa stii

  iOS 6.1.3 a fost lansat aseara de catre Apple si un lucru este extrem de clar, nu putem face untethered jailbreak cu evasi0n pentru el. Putem face totusi tethered jailbreak folosind redsn0w, iar in acest tutorial v-am explicat toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a efectua aceasta operatiune. Hackerii de la Evad3rs nu vor lansa un update pentru evasi0n in ideea de a face solutia de jailbreak compatibila cu aceasta versiune a iOS, insa din punctul meu de vedere nici nu merita sa va bateti capul cu un update, deoarece ea nu contine noutati importante.

  In ceea ce priveste restore-ul va spun ca NUMAI pe iPhone 3GS, iPhone 4 sau iPod Touch 4G puteti reveni la versiuni vechi ale iOS daca aveti SHSH salvat, pe restul dispozitivelor acest lucru fiind imposibil, exceptie facand iPad 2. In cazul acestei tablete puteti face restore la iOS 5.x NUMAI daca aveti salvate SHSH-uri pentru iOS 4.x si 5.x, altfel procedura este imposibila. Practic incepand cu iOS 6 Apple a blocat complet posibilitatea de a face restore la versiuni vechi pentru terminalele lansate dupa iPad 3 inclusiv si deocamdata nu exista vreo speranta ca o solutie de downgrade ar putea fi lansata.

  Din pacate pana la lansarea iOS 7 nu vom mai vedea vreo solutie de untethered jailbreak pentru iDevice-uri, insa nici nu prea exista vreo necesitate pentru asa ceva. Hackerii de la Evad3rs au pregatite exploit-uri in baza carora sa faca o solutie de jailbreak pentru iOS 7, ramane doar ca Apple sa lanseze noua versiune a sistemului de operare.

54 COMENTARII

  1. si despre ipad2 varianta 3G dacă am făcut update la noua versiune pot face downgrade .cine mă poate ajuta cu un răspuns multumesc

  2. Am văzut in articol mai sus ca ipad2 nu ar fi afectat acest ipad dar întrebarea ar fi dacă e vorba de ipad2(wifi) sau ipad2(3g)

  3. daca am shsh salvat pentru ios 6.1.2 (iphone 4) dar am instalat ios 5.0.1 si vreau sa trec la 6.1.2 se poate sau imi baga direct 6.1.3 ???

  4. Zaone spune-mi si mie te rog daca am shsh 6.1.2 salvat la un iphone 4 care are 5.1.1 voi putea face update la 6.1.2 ? Mentionez ca nu a fost instalat 6.1.2 pe el pana acuma. Sau va trebui update la 6.1.3 si apoi downgrade?Mersi!

  5. Salut! Am o intrebare: am un iphone 4s neverlocked 6.1.2 cu jailbreak cu evasion. As vrea sa renunt la jailbreak facand un restore din itunes. Acum vine intrebarea si as fi foarte recunoscator daca mi-ati raspunde deoarece nu prea ma pricep, pot face restore din itunes ca sa imi sterg jailbreak-ul si sa imi pun 6.1.3?

  6. Eu as vrea sa dau un restore la iPhone 5 am iOS 6.1.1daca dau restore din iTunes mi se sterge jailbreack.Ca tare as mai vrea sa scap de el.Sau daca dau update la iOS 6.1.2 se strege jailbreack-ul. Va rog sa imi dati un raspuns multumesc

  7. vaii am puso ,mia trebuit update la 6.1.3 acu stau si fara jailbreak :((( si cu update de KAKAT …va rog idei cine ma ajuta cu idei

  8. Am facut rost de un 3gs. A fost codat si decodat. Acum am vrut sa il actualizez la 6.1.3. Si imi spune ca serverul de activare nu functioneaza. Sa revin mai tariu. Nu stiu daca e problema apple sau a tel. Ma poate ajuta cineva?

  9. Salut zaone,am o nelamurire de multa vreme!la un iphone 3gs baseband 6.15.00 ios 5.1.1 daca ii fac update cu snowbreeze imi modifica si baseband.multumesc!

  10. deci daca am 6.0 pe ipad3 nu mai pot pune 6.1.2 sa fac jailbreak acum nicicum? 🙁 sunt cu 2 zile intarziere. am pus pe iphone marti si am zis ca peste cateva zile rezolv si iPadul si vad ca mai bine ma grabeam. pe iphone a mers perfect procesul de jailbreak. 🙁
    nu stiam ca iese 6.1.3 as arepede si nu mai pot pune 6.1.2. 🙁
    parca intr-o vreme puteai inca sa pui versiunea veche inca cateva zile dupa ce era lansata una noua nu?
    offf. 🙁

  11. Am intrebat si eu, daca un 3gs nu se activeaza, care sa fie cauza. Telefon a fost codat muvistar. La activare spune ca serverul de activare nu functioneaza.

  12. am o problema daca ma poagte ajuta cineva, am dat update pt ios 6.1.3 si imi instaleaza ceva pe aici , dupa ce termina imi ramane in recovery mode, sau cel putin imi apare un mesaj care imi zice sa ii fac recovery pt a pornii telefonul dar o ia de la capat mereu.. ce pot sa fac? L(((

  13. Zaone, m-am pricopsit cu ios 6.1.3 la i4, si nu stiu cum sa fac sa revin la o versiune mai veche(la care imi recomanzi tu)din cele salvate in Cydia : 6.1.2, 6.1, 6.0.1, 6.0 . Am gasit ceva tutoriale dar nu clare, dar se pare ca ceva nu fac bine eu.
    Ajuta-ma te rog, si da-mi “pasii” care trebuie sa-i parcurg. La versiunea asta nici nu am mai facut jailbreak!
    Am cartela valida si este “liber”. Altceva nu stiu ce sa mai zic………., decat ca te rog sa ma ajuti.

  14. @MHR, cu redsnow nu merge, am incercat, inca nu suporta ios 6…iar custom IPSW-urile facute cu snowbreeze dau eroare cand incerc sa le restaurez cu itunes…

  15. Am o problema … cand vreau sa dau restore la iphone imi tot apare eroarea 3194 am sters alea cu gs din hosts si tot n`am rezolvat nimic … am modificat prioritatile si tot nimic 8-| vreo idee ceva ?

  16. Am si eu o întrebare. Am încercat sa fac jailbreag pe iphone4 iOS 6.1.3 si nu mi-a apărut icoana Plus de asta nu mai merge sa mai intru in Safari la imail si la calendar. Îmi puteți spune ce sa intamplat

  17. salut.am facut update la ios 6.1.3 pe un ip 4 necodat si acum vreau sa trec la 6.1.2 pt jailbreak mai mult.multumesc si astept raspuns

  18. Buna….din ce am inteles eu aici:daca am un iphone 5 cu versiunea 6.1.3 nu pot sa ii mai fac downgrade la 6.1.2 pt jailbreak?

  19. Salut. Aveti mare grija cu SHSH-urile salvate in Cydia. Acestea sunt corupte iar dupa downgrade telefonul ramane in soft DFU mode (ecran negru). iPhone-ul poate fi pornit cu redsn0w dar va fi un fel de tethered jailbreak. la fiecare restart al telefonului trebuie facut acelasi lucru. Numai bine

  20. salut,
    am un iphone 4 neverlock, am facut restore la 6.1.3 din itunes.
    insa as vrea sa fac restore la 6.1.2 utilizand SHSH.
    din pacate nu pot pune in DFU mode aparatul.
    am utilizat ifaith, ireb, redsnow, snowbreeze. dupa secventele de butoane, apare loading, insa imediat iphone-ul se restarteaza.
    ce nu fac bine. va rog un pic de ajutor.

  21. @ACH daca ai iPad2 only wi-fi nu poti face hot spot,iti trebuie iPad2 cu 3g sa poti face hot spot,nu poti prelua semnal wi-fi si pe urma sa il dai mai departe.in schimb te poti conecta pe reteaua 3g si pe urma sa dai net-ul mai departe pe wi-fi.

  22. Am inteles. Eu am intrebat pt ca am un iphone 4 ios 5.1.1 cu baseband 04.10.01 cu gevey si as vrea sa ii pun si eu o versiune de ios 6 dar nu stiu daca e posibil si daca mai pot folosi geveyul pt deblocare dupa. Ma poti ajuta cu un sfat sau un tutorial daca se poate?

  23. !!! Am o problema va rog ajutati ma ! Mi am facut jailbreak pe iphone5 6.1.2 cu evasion , acum vreau sa l scot !Stiti cu ce program pot face asta?
    Si mai am o curiozitate , de obicei se spune ca jailbreak urile strica telefoane si afecteaza bateria lui ! nu folosesc winter board doar springboard.
    Parca de cand i am facut jail. bateria nu mai tine asa mult . as vrea sa nu se strice:)

  24. Si pe langa asta , din cydia nu pot lua jocuri doar aplicatiile care iti adauga diferite functionalitati telefonului ! nu gasesc nici install0us 5..

  25. am si eu o problema…am facut restore iphone 4…a mers o zi…acum se inchide la fiecare 5 minute… nu sta deloc aprins…ce se intampla? ajutati-ma va roooog

  26. Salutare.Am iphone 4S Newerlocked si am facut uptdate de la ios 6.1.2 la 6.1.3.Vreau sa stiu daca pot sa-i fac JB iar daca nu cum pot sa revin la versiunea 6.1.2 ca sa-i fac JB.Multumesc anticipat

  27. am si eu un iphone 4 si am dar upgrade la iso 7 cum asi putea sa revin la cel de inainte , sau ce trebuie sa fac sa am versiunea 6.1.2 sau 3 cu JB?? astept raspun

  28. buna ,stie careva cum pot sa scap de notificarea aia de la setings ma duce sa ii fac update de la 6.1.3 la ios 7.0.2,ma cam zgarie pe retina cand vad tot timpu notificarea aia pt update,ma poate ajuta cineva ,plss

  29. salut,am un iphone 4 ios 6.0,jailbreack.stie cineva cum pot sa I fac update la ios 6.1.3 fara prea multa bataie de cap?am cautat tot felul de metodate,dar am gasit doar nu downgrade de la ios 7 la 6…si eu nu am nevoie de asta…stie cineva daca merge Solutia cu DFU mode si SHIFT+restore din iTunes ?