Sondaj: Cu ce smartphone ai inlocui un iPhone ?

  iPhone 5 este disponibil pe piata pentru mai bine de jumatate de an, iar intre timp Samsung a anuntat Samsung Galaxy S4, HTC a anuntat HTC One, Blackberry a lansat BlackBerry Z10, Sony a adus pe piata Sony Xperia Z, iar lista poate continua. Acestea sunt doar 4 dintre cele mai interesante smartphone-uri ale momentului si sunt curios pe care dintre ele le-ati alege in momentul de fata daca v-ati gandi sa va schimbati iPhone-ul. Va rog sa votati in sondajul de mai jos si sa alegeti o singura optiune.


75 COMENTARII

  1. iphone nu se poate inlocui dar merita si un HTC One un Sony Xperia Z Nokia Lumia 920 sau BlackBerry Z 10.cam astea ar fi dupa mine urmatoarele telefoane care merita atentia de dupa iphone.telefoane de la LG sau Samsung mie nu-mi plac nici daca mi le-ar da cineva degeaba.daca as avea bani cumpara cate unul din telefoanele enumerate mai sus dar ne consolam cu gandul ca poate o sa avem odata bani sa ne cumparam ce vrem(precum gunoailele astea “umane” care ne conduc de 23 de ani spre faliment)

  2. Dacă va veni cineva cu un sistem de operare mai sigur, mai atrăgător, mai frendly user ca al celor de la Apple, poate …. Dar nu cred că va fi asa ceva. Cel puțin eu nu văd nimic. Ca să fi peste Apple la ce am zis eu mai sus, trebuie să le dai “în cap” atât de tare încât să scadă încrederea în companie si să migreze utilizatorii spre alte sisteme de operare. Despre design nu zic nimic pt. ca nu are foarte mare importanță pt. mine acest lucru.
    Toate cele bune!

  3. Vorba lui “heroes” nu poate fi inlocuit … dar din lista asta as alege HTC One … si daca ar fi sa-l schimb ar fi Allview P5 quad pentru acel 2 sim (posibilitatea folosirir cartelei rds ):)

  4. Eu imi inlocuiesc iPhoneul cu un Galaxy S3. iOS 6.1.3 a fost pentru mine ultima picatura. Abea astept sa scap de 4S…
    E careva interesat de el ?

  5. @zaone de ce nu ai pus in poll si Google nexus-ul ?
    Offtopic …se pare ca shsh-urile salvate in cydia pt ios 6.x.x sunt corupte conform @ih8sn0w asa ca grija mare la restore cu acele shsh-uri pt ca nu functioneaza ..@zaone poate faci un articol pe tema asta e important pt cei cu device-uri cu chip-uri a4 si mai vechi .

  6. Răspunsul cu “Nu intentionez sa renunț la iPhone!” nu își are rostul pentru ca se presupune ca ai renunța la apple in favoarea altui brand.”Ce ai alege?”

  7. Chiar daca de 1 luna jumate folosesc intensiv (mult mai intens decat iPhone-ul) un Note 2 si sunt multumit de el din toate punctele de vedere , inca nu sunt gata sa renunt complet la iPhone 5.Cred ca de vina este increderea in iOs.

  8. La ora actuala sunt foarte multe telefoane premium, unele peste iphone, insa avantajul Apple e tocmai acest sistem ios de care am devenit dependenti fara sa ne dam seama.

  9. Salut, Vad ca majoritatea au raspuns gresit, Intrebarea era una fictiva o presupunere, incepea cu ”daca”.
    ” Daca va-ti schimba iphonu cu ce la-ti inlocui? ”
    Pentru toti cei care au raspuns ca nu l-ar schimba aveti o tendinta ” Mergi ca si calu inaite, ala care nu vede nici in dreapta nici in stanga” cum auziti de idea No iphone, o luati razna, cititi intrebarea corect,
    In variantele de raspuns ale lui Zaone parerea mea este ca nu trebuiasa existe prima varianta decat daca nu a incercat sa vada tocmai ce am spus mai sus.

  10. Zaone te rog sterge com 28
    Salut, Vad ca majoritatea au raspuns gresit, Intrebarea era una fictiva o presupunere, incepea cu ”daca”.
    ” Daca va-ti schimba iphonu cu ce la-ti inlocui? ”
    Pentru toti cei care au raspuns ca nu l-ar schimba aveti o tendinta ” Mergi ca si calu inaite, ala care nu vede nici in dreapta nici in stanga” cum auziti de idea No iphone, o luati razna, cititi intrebarea corect,
    In variantele de raspuns ale lui Zaone parerea mea este ca nu trebuiasa existe varianta ” nu itentionez sa renunt la Iphone ”decat daca nu a incercat sa vada tocmai ce am spus mai sus.

  11. @Ierima Vasile BOgdan, sezi bland, ca iarna-i lunga. Lasa-ne asa gresiti cum credem noi ca vrem sa fim. Raspunde tu la intrebare, apoi, daca vrei sa schimbi Iphone cu orice altceva, esti liber s-o faci!

  12. Eu din decembrie 2012 am inlocuit iphone-ul cu un note 2 şi sunt foarte mulţumit de el.Bateria tine dublu, ecranul e superb, viteza….rachetă! Dacă iphone-ul 5 ar fi avut ecranul mai mare nu părăseam “comunitatea” Apple.

  13. Nexus 4 vechi?
    E cea mai relevanta comparatie cu Apple avand in vedere ca e telefon cu android stock si primul updatat.
    Daca n-are ecran 1080p inseamna ca e vechi?

  14. Aud pe multi ca ar inlocui iphone cu note 2 … Dar de ce sa nu il inlocuiti cu o tableta din aia cu diagonala de 7 si cu functie de telefon ? Macar pe aia puteti sa va bucurati de ecranul cat o tigaie de clatite .

  15. Htc One sau Galaxy s4 … si eu am renuntat la iPhone 5 pentru Galaxy S3 si nu regret nici-o secunda … am libertate pe android , nu mi se blocheaza niciodata chiar daca voi ati ramas cu ideea ca android-ul este ca acum 3 ani cand se bloca sau ca android-ul de pe telefoane low end de maxim 800ron este la fel ca cel de pe telefoanele high end ca si s3, note 2 , htc one etc .

    Mai sunt unii care au s3-uri cu soft-uri mizerabile in care le da force close si dastea … normal ca daca nu stiu cu ce se mananca android intampina probleme .

    Ramaneti voi cu iphone ca are design frumos , ca se simte bine in mana si atat . iOS este prea restrictionat si monoton .. acelasi soft cu mici schimbari de la primul iPhone .

  16. Aici a gresit zaone… Nu avea ce cauta a treia varianta de raspuns(nu intentionez…). Intrebarea era :cu ce a-i schimba? Așa ca cei ce intentioneazasa nu renunte, nu ar trebui luați in considerare… HTC One domina…

  17. Mai cat de inteligenti va credeti unii dintre voi aici … Am pus prietene mana pe marea majoritate a terminalelor despre care pomeniti voi aici . Evident cele care au aparut. Nu e nevoie sa imi spui care este treaba cu ele. Am avut atatea samsunge in mana ca m-am saturat de ele.

  18. @robert Crede-ma ca am avut toate Galaxy-urile S de la Samsung, ultimul un S3 si am renuntat la el ptr iphone si ma felicit. Am avut pe S3 rom-uri cat n-ai avut tu telefoane, dupa maixm 6 luni trebuie resoftat pentru ca android-ul incepe sa se miste mizerabil.
    In concluzie prefer un iOS invechit si limitat dar care se misca impecabil si nu trebuie resoftat decat android cu cateva chichite de widget-uri.

  19. de ce ai trece la alta platforma atita timp cit ai deja toate aplicatiile de care ai nevoie platite!? ca sa le mai platesti odata!? … si daca nu se mai scoate jailbreak-ul la un momendat, din punctul meu de vedere se poate trai si fara sbsettings, wireless tools si teme

    am si tablete si telefoane android de prind praf prin casa, dar ca si functionare a sistemului de operare mi se par slabe pe alocarea resurselor comparativ cu ce face un amarit de iphone 3gs / iphone 4 (am ambele modele si inca nu simt nevoia de upgrade la ele)

    telefoanele cu windows mi se par mai decente, pt mediul business se descurca bine, dar la capitolul aplicatii inca nu au suficiente in magazin incit sa poti sa ai la fel de multe optiuni ca pe ios sau android

  20. @LiviuC da as vrea sa am si eu telefoane care sa “adune praful prin casa” cu android, eu as schimba iphone-ul pentru ca m-am plictisit de aplicatii si jocuri iar cand vreau sa il folosesc ca TELEFON este dezastru cu bateria, oprirea/pornirea 3g, wifi, gps, ajustarea brightness-ului dureaza prea mult iar cu jailbreak pe ios 6 merge ca tranta.
    Din cate am vazut prin magazine, telefoanele noi cu android zboara ca si iphone-ul, cele putin mai vechi lasa de dorit.
    As alege intre HTC One / S4.

  21. nu trebuie inlocuit iphone-ul pentru ca deja face parte dintr-un mediu ( cel putin pentru mine )…utilizator de mac, posesor de apple tv, etc…nu am cu ce sa il inlocuiesc….

  22. M-am obisnuit cu produsele apple asa ca nu intentionez sa ma apuc de invatat alte sisteme de operare de pe alte telefoane, si sincer sa fiu, nici macar nu sunt atras de nimic momentan.

  23. eu am renuntat la iphone 4g in favoarea unui samsung galaxy s2 … a dat frigu si s2-ul a racit 70% din telefoane au problema asta … acum am cumparat un iphone 4s care rezista bine la orice temperatura … deci iphonul il schimb tot cu iphone

  24. Nu as înlocui iPhone-ul decat cu un alt iPhone. Deși vad ca sunt multe telefoane care au rezolutie 1080p…ar fi foarte bine daca si viitorul iPhone ‘5S’ ar avea rezoluția mai buna si camera mai performanta si bateria mai buna. In rest, e foarte bun 🙂 încă ma ‘joc’ cu un 3GS fara probleme…

  25. interesant poll … cu toatea astea daca privesti cu ochii mai deschisi veti vedea ca 57.7% si-ar schimba iphone-u indiferent cu ce model mai simplu ar fi asa… “TI-AI SCHIMBA IPHONE-U? 42.3 NU 57,7 DA! interesant nu?

  26. 4s-ul in voi inloicui doar cu un alt telefon de maxim 4 inci!!!
    Urasc phabletele astea infecte (includ si i5 aici – de imensele androide nu mai zic) – geez…

  27. Am un iPhone 3GS de 3 zile si deja regret alegerea aceasta. Este inadmisibil sa vinzi un aparat incomplet, fără acces la toate funcțiile. Este o mizerie !!!! Iphone este o rusine a industriei de profil . Cum ar fi dacă un producător de autoturisme ar vinde mașinile fără cheia de contact ?

  28. Gabriel probabil se refera la Jailbreak… Doar cu jb un telefon poate fi folosit la adevarata lui valoare… Daca il iei ca atare din magazine, mare lucru nu poti face cu el… Adica poti, pardon, insa doar jb ii dau un unleash care sa ii scoata cu adevarat calitatile.

  29. Pai si crezi ca a luat el 3gs din magazin ? Alta este problema , eu nu am mai facut jb la telefon si vad ca are cheia de contact. Am renuntat la jb pt ca nu sunt genul care sa shobolaneasca prin Cydia toata ziua. Daca doream asa ceva imi luam Android. Am pe el tot ce este necesar.

  30. @john – sa-ti traiască băiatul și să fie sănătos în cazul ăsta.
    Mie și i5 deja mi se pare mare – nu a depășit limita acceptabilului, dar e prea mare (tind să-l ducă spre phablet, clar… S3/S4 deja e acolo 🙂 ) – eu nu vreau un telefon mai mare, vreau o baterie mai bună de exemplu.

  31. am mai incercat si m-am ars de miros a fum si acum. indraznesc sa spun ca-mi place z-ul de la sony dar asi cumpara fara a instraina iphoneul… nu mai fac gresala e prea util…

  32. Nu am nevoie de alte functii in afara de ce ofera iPhone-ul. A fost gandit din start sa fie usor de folosit si asa este. Cine vrea sa-si instaleze widget-uri, teme si alte jucarii sa-si faca jailbreak sau sa-si ia un tel cu android si sa-l butoneze/configureze cat e ziua de lunga 🙂

  33. Am facut greseala sa dau un iphone 4s de 32 neverlocked pe un s3 cu aceleasi caracteristici :(( o sa revin la iphone 😀 si nu o sa il mai schimb 😛

  34. @CeRNaT98 – exact gresala asta am facut-o si eu acum doua luni. Cea mai mare prostie cred pe 2013. Am dat 4s si am luat s3. Jalnic. Niciodata nu imi voi mai lua samsung. Am vazut si eu HTC One si imi place. Cum tine la folosinta si la uzura om vedea. Dar samsung never. De atunci m-am ales cu iphone 4 simplu si sunt foarte multumit de el.

  35. HTC One este primul smartphone care ma pune serios pe ganduri sa renunt la iphone daca apple nu o sa vina cu ceva inovator in iOS 7/i5s.