HTC One este smartphone-ul pe care il vei repara cel mai greu

  Cei de la iFixIt au reusit sa obtina noul HTC One pentru a verifica, cat de usor poate fi reparat acest terminal, iar rezultatul i-ar putea dezamagi pe multi. Conform expertilor de la iFixIt, HTC One este smartphone-ul care se repara cel mai greu, fiind primul terminal de acest gen care primeste nota 1 in ceea ce priveste gradul de reparare. Carcasa din aluminiu a terminalului este frumoasa, face dispozitivul durabil, insa se pare ca HTC a construit terminalul pe principiile celor de la Apple, adica fara vreun gand ca el ar trebui desfacut vreodata.

HTC One Repairability Score: One out of 10 (10 is easiest to repair)

  • Very, very difficult (possibly impossible?) to open the device without damaging the rear case. This makes every component extremely difficult to replace.
  • The battery is buried beneath the motherboard and adhered to the midframe, hindering its replacement.
  • The display assembly cannot be replaced without removing the rear case—this will make the most common repair, a damaged screen, nearly impossible.
  • Copper shielding on many components is difficult to remove and replace.

  Problema este ca acea carcasa nu prea poate fi desfacuta fara a o strica, ecranul nu poate fi schimbat fara a desface carcasa, iar daca faceti aceste lucruri fara probleme, veti ajunge la o folie de cupru care protejeaza placa de baza, camera si alte componente. Se pare ca acea folie nu poate fi repusa peste componente dupa ce a fost desfacuta, deci practic utilizatorii obisnuiti nu vor putea repara dispozitivul fara a renunta la garantie, iar service-urile neautorizate ar putea fi in exacta ceeasi situatie fara documentatie potrivita.

  Practic HTC One este mai greu de reparat chiar si decat iPhone-ul si cei care spuneau ca mai rau decat atat nu se poate, au acum un nou standard in baza caruia sa isi masoare afirmatiile.

27 COMENTARII

  1. mda dar asta nu e problema mea. daca imi duc iphoneul la un centru autorizat apple … e problema lor ca se repara greu. Daca il strica la reparatii e din nou problema lor. + nu prea se strica. si avioanele se repara greu dar nu ma priveste pe mine asta …

    nu cred ca usurinta reparatiei e problema utilizatorului obisnuit. nu ne vom apuca noi sa le desfacem iar cei care se apuca isi asuma raspunderea pentru device atunci cand accepta sa-l repare. + chiar se strica atat de des?

    imi scapa ceva?

  2. Din pacate,astea sunt “barbi” , acum trei zile am reparat un HTC ONE X si chiar se desface frumos,si totul este super ok in el,trebuie doar multa atentie si experienta ,cind se lucreaza intr-un HTC ONE X,cu respect!

  3. @Lucian: Bun si ce treaba are One X cu One?
    @ss33: Pentru cei cu Android va fi o problema, ei sunt obisnuiti sa le faca si sa le desfaca pe genunchi, iar cand nu se mai poate trebuie sa-si manance bataia de joc adresata celor cu iPhone care nu-si pot desface carcasele.

  4. @zaone

    mda m-am prins acum. nu intelegeam de ce naiba as vrea sa-mi desfac telefonul singur. merge .. so why bother!? am senzatia ca argumentul ca e mare scofala ca-ti poti desface telefonul singur e cam ca aia care cred ca e bine ca au dacie pentru ca si-o pot repara singuri cu ciocanul :))

  5. @ss33: Cum, fanii Android sunt exaltati de faptul ca-si pot desface telefoanele, acum vor spune ca nu e mare lucru ca nu pot face asta? Mai cum se vor schimba lucrurile..

  6. mda nu mi-ar pasa deloc de aspectul asta la achizitie. HTC one pare un telefon misto si daca nu as fi multumit de iphone, mult mai probabil mi-as lua HTC one decat samsung. (am deja si un samsung si nu-s prea happy cu el)

  7. Intr-un fel este bine ca daca ai o problema hardware cu el probabil politica se aplica ca la apple..aceea de ati schimba dispozitivul (cat timp este in garantie) si nu a ti-l repara

  8. Zaone, cred ca exagerezi cu fanii Android si cu telefoanele non IPhone. Or fi in ambele tabere si din aia care doresc sa vada “matzele” dar in principiu nu se apuca nici un user sa si-l desfaca. Cum au spus si altii, nu este treaba noastra cum sunt facute.

  9. @Lucian Și ce faci cand cumperi un device de 500 de € vine momentul nenorocirii si il scapi pe jos, spargi ecranul iar HTC vrea 300€ pt inlocuirea lui cand el defapt costa 150€? Ce o sa zici cand te refuza toate service-urile? Argumentele tale sunt slabe….:|

  10. eu cred ca e foarte relevant acest lucru, in Romania cel putin se cumpara o droaie de smartfonuri la mana a doua, iar cele mai multe nu au garantie, iar telefonul fiind fara garantie, daca cumva iti spargi ecranul ori ti se arde ceva inauntru, service-ul va accepta greu sa ti-l repare dat fiind faptul ca e ft greu de reparat, ori ti-l va repara si te va costa o droaie de bani.

  11. Zaone,exagerezi ca de obicei….pentru unii utilizatori de tel cu android e f important accesul la baterie si asta pt simplu motiv ca o poti inlocui cu alta de rezerva cand esti plecat pe coclauri.Deocamdata asa cum stii si tu toti producatorii stau f slab la capitolul asta..E f ok cand poti avea o baterie de rezerva cu tine pe care s-o inlocuiesti in 20 de sec.Nu mai spune tu ca cineva sta pe genunchi si repara telefoane.Iar incerci sa-i injosesti,fara a fi provocat,pe cei care au ales cu banii lor sa cumpere altceva decat iphone.E ca si cum ai instiga la ura de rasa..

  12. Acum exagerezi tu. Cu un an in urma unii posesori de terminale Android isi bateau joc de cei cu iPhone pentru ca nu le pot desface carcasa, acum karma strikes back.

  13. E o lume in care sunt telefoane mari si mici, scumpe si ieftine, frumoase si urate (sic!) cu colturi patratoase sau rotunjite, dual sim sau nu, mufa proprietar sau standard usor de reparat sau greu si cate si mai cate. Astfel fiecare isi poate alege telefonul care i se potriveste.
    Mai este o lume in care ai de ales intre features phone-ul de anul asta si cel de anul trecut.
    Unii prefera libertatea altii prefera colivia de argint.
    Alegerea va apartine.

  14. Zaone,inca o data,unii dintre utilizatorii de telefoane in general,considera util accesul la baterie.Nu toti.. si cei pt care nu conteaza acest aspect vor cumpara fara probleme Htc One.I s-a reprosat iphonului ca nu ofera acces la baterie,iar pt Htc e la fel de valabil.Nu a spus nimeni niciodata nimic de desfacerea tel bucati…ci doar de lipsa accesului la baterie,pt motivul spus de mine mai sus.De ce te tot faci ca nu intelegi?

  15. Dacă ai telefon de peste 20 de milioane, înseamnă ca ai bani, ca ai mașina , ca ai încărcator auto..dar cum toți fomistii își cumpara telefoane scumpe , normal ca se plâng ca bateria nu tine mult si are nevoie de una de rezerva

  16. Dani,ce legatura are ce zici tu cu ce am zis eu?Ti se pare tie ca noi ceilalti mergem cu trasura…si tu mai norocos ai masina?Cand sunt in masina il incarc in masina,dar nu sunt tot timpul legat de masina sau de priza de acasa..Trebuie sa dau detalii in ce situatii se poate intampla asta,sau te prinzi singur?

  17. Pentru ca , John, dacă ești prin coclauri, nu cred ca interesează pe ciulini ca tu folosești nu știu ce model smartphone. Dacă ești pe coclauri, ce nevoie ai telefon acolo? Vrei sa vb , îți iei tel pe care sa îl fol doar pt vb, un 1100, e foarte bun pentru funcția principala de sunat-primit. Dar nu știu ce vorbesc, asa este. Eu nu stau non-stop conectat la fb, skype, mess, mail, vreme, Safari, Siri, viber, whatsapp , hărți , bla bla bla atunci cand sunt la munca

  18. Salut azi am bagat in masina de spalat un htc one stiu ca sunt un bobitoc dar din greesla …. numai pot de nervi credeti ca se mai poate face ?