Call Recorder sau Audio Recorder a fost retras din Cydia, legalitatea aplicatiei a fost pusa in discutie

  Call Recorder a fost publicat in cursul saptamanii trecute in Cydia, iar acesta devenea primul tweak pentru iDevice-uri care ne permitea sa inregistram apeluri telefonice facute cu un iPhone. Denumirea sa s-a schimbat in Audio Recorder, pentru ca mai apoi dezvoltatorul sa anunte ca renunta la procesul de dezvoltarea  tweak-ului. La mijloc stau comentariile unor utilizatori care considera ca aplicatia ar fi ilegala, dar si faptul ca principalele repo-uri ale Cydia au refuzat sa publice aplicatia si sa o vanda, in baza acelorasi considerente.

  Dezvoltatorul explica faptul ca aplicatia nu ar fi ilegala deoarece impune utilizatorilor sa accepte o serie de termeni si conditii in baza carora trebuie utilizata legal tweak-ul, insa in el a fost implementat si un sistem care anunta interlocutorul in momentul in care apelul incepe sa fie inregistrat. Cu asemenea masuri de protectie, dezvoltatorul sustine ca aplicatia sa ar fi legala, insa refuzul repo-urilor BigBoss si ModMyi de a o vinde, plus atitudinea negativa a utilizatorilor l-au determinat sa inchida proiectul, cel putin momentan.

  Desi Call Recorder sau Audio Recorder este in continuare disponibil in repo-ul dezvoltatorului, acesta nu mai activeaza licente pentru el, deci nu il puteti utiliza. In App Store veti gasi aplicatii care promit sa inregistreze apeluri telefonice folosind sisteme de redirectionare a apelurilor, nu stiu cat de eficiente sau recomandate sunt, insa nu functioneaza precum acest tweak.