Apple ar putea inregistra ca marca denumirea iPad Mini in SUA

  Acum cateva saptamani v-am spus ca in SUA companiei Apple i-a fost respinsa cererea pentru inregistrarea ca marca a denumirii iPad Mini deoarece Oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA(USPTO) nu considera ca denumirea “mini” trebuie inregistrata ca marca. De atunci si pana acum oficiul si-a schimbat atitudinea fata de compania Apple si a decis sa renunte la doua dintre observatiile incluse in decizia de a respinge cererea. Practic principalele probleme mentionate de catre USPTO au fost retrase si problema aproape ca s-a rezolvat de la sine fara ca Apple sa intreprinda vreo actiune.

This Office action supersedes any previous Office action issued in connection with this application. Upon further review of the application, the examining attorney has determined that the following refusals issued in the initial Office action should be withdrawn. The examining attorney apologizes for any inconvenience caused.

REFUSALS WITHDRAWN:

The Trademark Act Section 2(e)(1) descriptiveness refusal and the Sections 1 and 45 specimen refusal are both withdrawn.

  Companiei Apple i se cerea sa explice iar termenii in baza carora considera ca adaugarea termenului mini la trademark-ul iPad impune o inregistrare ca marca a intregii denumiri, insa modificarea USPTO elimina aceasta problema. Cei de la USPTO atentioneaza totusi Apple ca a lor cerere ar putea fi respinsa daca altele similare sunt respinse, iar Apple trebuie sa includa un disclaimer in cerere prin care sa specifice ca ea doreste sa protejeze doar termenul Mini, avand in vedere ca denumirea iPad este deja protejata.