Apple implementeaza Wi-Fi 802.11ac Gigabit in OS X 10.8.4, confirma lansarea unor Mac-uri noi

  In interiorul fisierelor de sistem ale noii versiuni beta a OS X Mountain Lion 10.8.4, Apple a lasat cel putin o urma de cod care indica faptul ca intentioneaza sa lanseze noi Mac-uri care vor contine chip-uri Wi-Fi 802.11ac Gigabit. Acum cateva luni s-a speculat ca Apple ar fi incheiat un parteneriat cu Broadcom pentru a implementa in Mac-uri chip-uri Wi-Fi care contin acest standard, iar acum avem o prima confirmare sigura a faptului ca tehnologia urmeaza sa fie disponibila in curand. Impreuna cu ea vom avea si o gama noua de Mac-uri care se pare ca nu vor veni cu OS X 10.9, ci cu OS X 10.8.4, altfel Apple nu ar fi implementat compatibilitatea pentru tehnologie din moment ce nu permite Mac-urilor noi sa faca downgrade la versiuni vechi ale OS X.

Broadcom’s 5G WiFi dramatically improves the wireless range in the home, allowing consumers to watch HD-quality video from more devices, in more places, simultaneously. The increased speed enables consumers to download web content from a mobile device faster and quickly synch large files, such as videos, in a fraction of the time it would take on a similar 802.11n device. Since 5G WiFi transfers the same volume of data at a much faster rate, devices enter low-power mode faster, which results in significant power consumption advantages.

  Tehnologia 5G Wi-Fi 802.11ac Gigabit creste, dupa cum probabil v-ati dat deja seama, vitezele de transfer prin intermedul retelelor Wi-Fi, insa imbunatateste si raza in care Mac-urile se pot conecta la routere compatibile. Daca Apple implementeaza aceasta tehnologie in Mac-urile sale, nu e greu de crezut ca iDevice-urile sau AirPort-ul o va avea disponibila dupa un viitor upgrade hardware, insa deocamdata asteptam abia prima implementare in laptop-urile atat de populare ale companiei din Cupertino.