Franta ataca Apple din cauza retragerii aplicatiei AppGratis din App Store, va cere UE sa monitorizeze mult mai atent App Store-ul

  Saptamana trecuta v-am spus ca Apple a retras din App Store aplicatia AppGratis si se pare ca abuzul de notificari push si faptul ca aplicatia promova alte aplicatii din cadrul App Store au stat la baza retragerii. CEO-ul companiei care dezvolta AppGratis a blamat Apple pentru modul in care alege sa isi trateze dezvoltatorii, iar acum adjunctul ministrului pentru economie digitala sustine ca maniera brutala si unilaterala in care a actionat Apple ar trebui sa atraga un control mult mai atent din partea UE asupra App Store-urilor.

France plans to ask the European Commission for tighter regulation of Internet companies following Apple’s decision to remove a French-designed app from its App Store. This behaviour is not worthy of a company of this size,” Pellerin said. She added that certain Internet companies were guilty of “repeated abusive behaviour” and said she would ask the European Commission and EU member states to better regulate digital platforms, search engines and social media. In an email to Reuters, Apple said it had had a discussion with AppGratis before removing it from its platform and that the company had disregarded its technical specifications.

  Decizia de a retrage AppGratis pare sa fie doar o prima miscare facuta de Apple pentru eliminarea aplicatiilor de acest gen din App Store, insa pana in prezent compania a retras doar unele care functioneaza in acelasi mod. Cei de la AppGratis au norocul ca au membri ai guvernului de partea sa, insa chiar daca UE intervine, e putin probabil ca Apple sa poata fi obligata sa isi administreze App Store-ul dupa vointa unui guvern sau altul. Apple sustine ca a discutat cu reprezentantii AppGratis pentru a rezolva problemele tehnice inainte de retragerea aplicatiei, insa sustine ca acestia le-au ignorat, iar retragerea a venit ca o masura normala.