Valoarea actiunilor Apple scade din cauza rezultatelor financiare ale unui partener, dar si din cauza zvonurilor privind amanarea lansarii iPhone 5S

 

  Ieri valoarea actiunilor Apple a scazut sub 399$ pentru prima oara din octombrie 2011 si pana in prezent, iar multa lume s-a intrebat ce anume a generat o scadere atat de radicala a valorii actiunilor unei companii care inregistreaza vanzari atat de bune. Ei bine la mijloc pare a fi vorba despre zvonurile care indicau faptul ca lansarile iPhone 5S, iPhone-ului ieftin si a tabletei iPad 5 ar urma sa fie amanate, motivul principal fiind problemele generate de producerea in masa a componentelor pentru aceste dispozitive.

  Separat de aceste zvonuri, cei de la Cirrus Logic au anuntat rezultatele financiare zilele trecute, din pacate nu au reusit sa obtina incasarile si profitul pe care si le doreau, in stocurile lor ramanand un surplus de chip-uri. Apple este, aparent, cel mai mare partener al Cirrus Logic, iar surplusul de chip-uri este pus in baza faptului ca iPhone-urile inregistreaza vanzari slabe. Cei de la Cirrus Logic au afirmat ca un partener cheie face trecerea de la chip-urile lor la alte chip-uri pentru lansarea unor produse noi si aceasta schimbare a generat surplusul, insa putini au stat sa ii asculte.

  In baza acestor informatii, valoarea actiunilor Apple a scazut cu cateva zeci de dolari in doar cateva zile si scaderea nu pare sa se opreasca.