62 de milioane de iDevice-uri au fost vandute in Q1 2013

  Conform rezultatelor financiare anuntate de catre Apple in cursul serii trecute, 62.6 milioane de iDevice-uri au fost vandute de catre companie in primul trimestru al anului 2012, o crestere substantiala fata de aceeasi perioada a anului trecut. 37.4 milioane de iPhone-uri, 19.5 milioane de tablete iPad si 5.7 milioane de iPod-uri au fost livrate de catre Apple clientilor proprii, alte 20 de milioane de terminale ramanand in canalul de distributie. Daca Apple ar fi fost precum Samsung, atunci ar fi spus ca a vandut aproape 50 de milioane de iPhone-uri, luandu-le in calcul pe cele din canalul de distributie, dar aceasta este o alta poveste.

  In imaginea de mai sus aveti o prezentare a vanzarilor de iDevice-uri pentru mai multe trimestre fiscale de la lansarea lor si pana in prezent, iar deocamdata Apple inregistreaza un nou record pentru vanzarile de iPhone/iPad-uri pentru primul trimestru al unui an. In ciuda faptului ca profitul a scazut pentru prima oara in ultimul deceniu, Apple continua sa inregistreze vanzari puternice pentru o asemenea perioada a anului, semn ca deocamdata consumatorii nu sunt atrasi de concurenta.

2 COMENTARII

  1. In imaginea de mai sus aveti o prezentare a vanzarilor de iDevice-uri pentru mai multe trimestre

    in titlul graficului scrie “shipments”

  2. @nicusor: Da, pentru ca la Apple shipments inseamna vanzari directe pentru clienti, de aia am si specificat treaba cu ceea ce exista in canalul de distributie. Daca aduni ce a anuntat Apple aseara iese cifra din titlu si daca te uiti in articolul meu despre conferinta audio, o sa gasesti date despre inca vreo 20 de milioane de iPhone/iPad-uri care sunt in canalul de distributie al Apple.