iOS 7 va reprezenta cea mai mare schimbare a sistemului de operare de la iOS 1 si pana in prezent, confirma lansarea din toamna a iPhone 5S

  Saptamana aceasta ne-a adus extrem de multe informatii legate de iOS 7 si de data la care sistemul de operare urmeaza sa fie lansat. Totul a inceput cu un articol in care va spuneam ca iOS 7 va contine schimbari majore ale sistemului de operare, a continuat cu informatiile privind extinderea integrarii cu masinile, cu faptul ca aplicatiile Mail si Calendar vor fi refacute, iar aseara v-am spus ca Apple foloseste ingineri din alte departamente pentru a finaliza viitoarea versiune a sistemului de operare.

  Este cat se poate de clar faptul ca Apple incearca sa creeze un soc in vara la WWDC 2013 cand urmeaza sa prezinte un iOS 7 care contine extrem de multe modificari fata de iOS 6, iar majoritatea dintre ele vor fi pur cosmetice. Exista sanse extremd e mici ca iOS 7 sa aduca toggle-uri pentru activarea functiilor din iOS, widget-uri pentru afisarea rapida de informatii oriunde in iOS, un task switcher nou sau un sistem de multitasking regandit, asa ca nu va asteptati sa vedeti schimbari radicale decat pe partea de design.  Practic Apple doreste sa elimine skeumorfismul din sistemul de operare, Jony Ive a dat deja ordin pentru eliminarea acestor elemente grafice, iar in mare parte la atat se rezuma viitorul iOS 7.

  Avand in vedere multitudinea de modificari pe care Apple le pregateste, prezentarea iOS 7 in cadrul WWDC 2013 este cat se poate de sigura, iar ea ne spune la fel de sigur ca iPhone 5S nu va fi prezentat in vara. Apple le va lasa dezvoltatorilor cel putin 2 luni de zile pentru a testa pe indelete iOS 7 inainte de lansarea oficiala, iar iPhone 5S nu va veni fara noua versiune a sistemului de operare, deci ne putem astepta ca dispozitivul sa apara in toamna. Avand in vedere toate aceste informatii, WWDC 2013 se anunta a fi un eveniment extrem, extrem de important care merita urmarit.