iOS 6.1.4 pentru iPhone 5 – merita instalat sau nu?

 

  Daca ati citit iDevice.ro aseara, atunci sigur stiti ca Apple a lansat iOS 6.1.4 pentru terminalul iPhone 5, singura modificare detaliata de companie in changelog fiind implementarea unui nou profil pentru difuzorul dispozitivului. Avand in vedere ca Apple nu a anuntat modificari majore, probabil multi dintre voi se intreaba daca ar trebui facut un update la cea mai recenta versiune a sistemului de operare. Ei bine raspunsul la aceasta intrebare are in vedere doua aspecte, posesorii de terminale care au jailbreak si posesorii de terminale fara jailbreak.

  Daca aveti jailbreak facut pe iPhone 5 si doriti sa il tineti, atunci raspunsul este simplu: nu instalati iOS 6.1.3 sau iOS 6.1.4. Facand acest lucru renuntati la jailbreak, iar modificarile implementate de catre aceste versiuni ale sistemului de operare nu sunt chiar atat de importante incat sa merite “sacrificiul”. Oricum nu puteti face jailbreak pentru iPhone 5 pe iOS 6.1.3 sau iOS 6.1.4, asa ca nu intrebati.

  Daca nu aveti jailbreak facut pe iPhone 5 si nu aveti probleme cu functionalitatea terminalului, atunci nu aveti motive sa faceti update la iOS 6.1.4. Desi nu este exclus ca Apple sa fi imbunatatit autonomia bateriei si sa fi rezolvate alte probleme ale sistemului de operare, daca voi sunteti multumiti de modul in care functioneaza terminalul pe o versiune mai veche, atunci pastrati-o. Daca aveti probleme de functionalitate intr-o versiune mai veche, atunci puteti incerca iOS 6.1.4 intr-o tentativa de a le rezolva, desi nimeni nu va garanteaza ca acest lucru se va intampla.

  Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.

59 COMENTARII

  1. Banuiesc ca da. Eu il am de aproape 6 ani. Ma mai tine vreo 4-5, dupa aia o sa iau tot un telefon apple. Deci nu merge mai mult de versiunea 3. ok, merci mult.

  2. Nu e la misto. Eu cam la 10 ani schimb telefonul mobil si orice electronic, electrocasnic, dar produse peste medie. Primul a fost un Nokia 7110 apoi iphone.

  3. Am un Iphone5 de 16 GB cumparat de la Vodafone si de cele mai multe ori,initial imi disparea 3G apoi imi dadea No service. Trebuia sa-l resetez sa-si revina. Oare e problema de soft? Am avut instalat pe e 6.13 fara jailbrake…

  4. Eu am avut 6.1.2 cu jailbreak si am patit urmatoarea chestie:am incercat sa sun la un concurs la radio la care suna ocupat si am reancercat de vreo 30ori la rand.dupa faza asta ecranul s-a facut gen alb negru si pe fundal imi aparea o tema cu zapada si tot meniul era schimbat inclusiv iconitele.mentionez ca nu am avut instalat din cydia aplicatii pt teme.l-am repornit am incercat sa pun alta poza de fundal insa nu se vedea ok imaginea era schimbata adica avea cu totul alte culori fata de culorile din poza iar iconittele au ramas la fel.
    am fost nevoit sa fac restore+update la 6.1.3 si cand am incercat sa pun back-upul facut inainte de update aceeasi chestie cu iconite si cu totul alta tema.
    am facut restore la 6,1.3. fara sa mai pun backupul si acum totul e ok.
    are cineva vreo explicatie?
    telefon iphone 4s

  5. @Adi.opreste 3g-ul si il pornesti doar atunci cand pornesti si data.pt ca daca nu ai semnal 3g nu ai deloc si in general semnal 3g ai doar in localitatile importante din tara.
    nu este problema de soft

  6. @romeo ai pornit din greseala probabil functia de white on black de la settings accesibility …aia inverseaza culorile . Incearca.. 😉

  7. @Chatagra da asa e am incercat acum si asa este.am pierdut si bunatate de jailbreak pt o prostie :(.multumesc.voi stii ce sa fac data viitoare 🙁

  8. Inainte in rooming abia prindeam semnal… Ma exaspera chestia asta… Acuma vad ca imediat cum il scot din air mode sau il aprind gaseste retea

  9. Am iphone 4s, cu ios 6.1.3 pus pe el, pot cumva sa fac downgrade la el ca sa pot face jailbreak, sau ce alte variante existe?

  10. Zaone eu am schimbat 3 i5 codate in vodaf pt ca de la 6.0 in sus nu se mai conecta bine la 3g. In prezent folosesc 6.0 si nu am probleme. E bine sa-i fac actualizarea?in unele zone nu se mai conecta deloc,sunt sigur ca e de la vodaf

  11. Ma mananca sa scap de 4S si sa cumpar un 5 si presupun ca ar veni cu iOS 6.0 din fabrica. As putea sa-i fac update offline la 6.1.2 sau ma obliga sa-l fac online la 6.1.4 ? Multumesc.

  12. @codryn … nu merge update offline deoarece nu exista bootrom exploit pt a5 si a6 …te va obliga la ultima versiune ..

  13. @zaone 6.1.4 vine cu 4G (setarile de operator) default? Sau asta tine de operator. Am 6.1.3 si inca am buton de on/off pt. 3G. Nu as vrea sa fac update si sa imi bage 4G on/off.

  14. Pentru mine merita. Am mai zis eu folosesc iphone cu voiceover. Cand era dat la maxim se auzea ca difuzoarele mici date tari, adica prost. Trebuia sa dau mai incet ca sa se auda mai ca lumea. Cred ca prin updatele asta au redus un pic volumul difuzorului si acuma e ok.

  15. Eu am pe iPhone 5 iOS 6.1.2 cu jailbreak de câteva zile am o eroare ceva ca îmi tot creează probleme si a-si vrea sa i reinstalez 6.1.2 , cum pot face asta fără insa sa i fac update?cand încerc cu shift îmi da o eroare …

  16. Dorele n-o sa traiesti 150 de ani… Dupa calculele mele tu o sa ai doar vreo 3-4 telefone toata viata. Banuiesc ca dupa 55-60 ani nu le mai schimbi niciodata ca n-are rost… 🙂

  17. Comentariul lui Dorel cred ca e pus la misto. Acum lasand la o parte gluma, cred ca vom ajunge pana la iOS 6.9.9 si tot nu vor fi rezolvate problemele. Sper ca iOS 7 sa fie mult mai ok. Tot au luat din alte departamente oamenii sa lucreze la iOS 7.

  18. am un iphone 5 si sunt pe orange, iar softul 6.1.3
    Ideea este ca nu am facut update la curier ( lte) , am inca acele butoane de dezactivare a 3g-ului.
    Intrebarea mea este daca fac acest update, imi va face update si la curier?

  19. @Bogdan
    nu se face upadate la operator respectiv activarea LTE
    Am facut eu upadate si nu are treaba cu activarea LTE doar sa fi atent ca poate o sa fi intrebat daca vrei sa faci update operator retea sa nu faci update pentru acesta optiune …

  20. stie cumva cineva de ce nu mi se aud sunetele cand transfer un video facut cu iphone-ul pe calculator? se aude pe telefon.. dar pe calculator, nu !

  21. +1 pt Dorel . Deci am zis ca nu e adevarat…. E tare cum de poti rezista “curentului”,cand tot vezi 3gs,4,5 dar zici “nu, mai am 5 ani de dus cu iphone 2g” …E ca si cum ai fi contra-timp :))

  22. Citesc de mai mult timp stirile de pe acest site si peste tot am vazut comentarii legate de autonomia bateriei. Vreau sa zic ca am avut iphone 3g, 3gs, si acum iphone 4s si ca bateria ma tine actualmente pe iphone 4s 4 zile. Da, 4 zile… Si nu exagerez deloc, problema la cei care se plang de autonomia bateriei este ca au atatea functii activate pe iphone incat multe din ele nu le folosesc. De ce sa ti Siri activat cand il folosesti f rar? Activeaza.l cand il folosesti. Idem cu toate functiile: wifi, gps, imessage, etc. Parereamea e ca bateria tine f bine

  23. Sa îmbunătățit durata bateriei am ramas uimit cat de mult ma tinut la a 2a incarcare dupa update 8h si 5 min de folosință in condițiile in care ma vaitam la toti ca il incarc de 2 ori pe zi.. E diferenta enorma

  24. @dan Asta este un website in care se vb in mare parte despre iPhone , calitati , camere foto de mare rezolutie , displayuri cu milione de colori , iar tu vi aici cu un Comentariu gen “Florin Salam” sa ne luminezi tu ca daca inchidem tot pe telefon o sa ne tina bateria o viata!Problema noastră vad ca nu ai inteles-o!
    Vrem sa avem cât mai multe lucruri si o baterie care sa ne ducă, nu sa lăsăm telefonul alb-negru ca tine!

  25. iphone 5 ios 6.1.4 .. singura problema pt mine este ca in locul butonului “Enable 3G” a aparut “Enable LTE” daca il activez/dezactivez am conexiune 3G orice ar fi.. deci nu mai pot sa il pun pe 2G ceea ce e trist

  26. Are cineva idee de ce de fiecare data cand fac update (iPhone5) mi se blocheaza telefonul. Mentionez ca tel. este nou luat de la Cosmote nu am facut niciodata Jailbreak, reusesc sa il deblochez cu redsn0w win 0.9.14b2 dau Extras- Recovery fix si isi revine dar update-ul nu este facut

  27. Am dat update la soft si am itunes si app store in italiana
    Setarile sunt in romana dar si daca schimb limba tot in italiana sunt

  28. Am si eu o intrebare la care chiar as ruga pe cineva sa-mi raspunda. Am un i5 cu ios 6.0.1. Se merita update-ul la versiune actuala sau nu? Probleme n-am avut cu el.. Nici cu bateria.. Tine acceptabil.. Insa se poate si mai bine.. Auzisem ca primele versiuni ar fi fost cele mai bune.. De aceea nici nu i-am facut update pana acum.

  29. nu am jailbreak facut pe el si nici n-o sa-i fac prea curand ca am experiente neplacute cu el. Intrebarea mea era daca e mai bun, e vreo diferenta, se merita, etc.

  30. Salut! am si eu o intrebare tocmai am dat restore de la 6.1 jailbreak on iar acum am 6.1.4.Mai exista vreo modalitate de a face inapoi jailbreak? Mersi.