iPhone-ul ieftin va ataca piata smartphone-urilor mid-end

  Astazi v-am spus ca Apple pregateste lansarea unui iPhone ieftin care ar urma sa fie disponibil in cantitati limitate imediat dupa lansare, insa desigur vorbeam despre un simplu zvon. Completand informatiile de dimineata, analistii americani sustin ca iPhone-ul ieftin nu va fi chiar atat de ieftin si nu se va lipta cu smartphone-urile din segmentul low-end, ci cu cele din segmentul mid-end, iar in imaginea de mai sus aveti exemplificata piata pe care Apple incearca sa o acopere.

What if it isn’t low-end at all, but simply mainstream? Not a $150 phone or even a $200 one, but a $350 one? A “mid-end” iPhone? That’s the theory put forth by Gokul Hariharan and Mark Moskowitz over at J.P. Morgan, and it’s a pretty compelling one, with strong historical precedents.

  Noul iPhone ar urma sa aiba un pret de pornire de 350 – 400$ fara subentii, ar urma sa fie mult mai ieftin decat modelul high-end, insa ar urma sa aiba un pret asemanator cu modelele care au fost trecute pe plan secund de catre Apple. Avand in vedere ca Apple are de acoperit o parte a pietei in care nu exista prea multe optiuni, alegerea acestei variatii de pret este cat se poate de logica, insa desigur ca vorbim despre simple presupuneri si nu stim daca se vor adeveri sau nu.

10 COMENTARII

  1. Un iphone 5 sigilat si cu gevey se vinde in jur de 18 milioane de pe okazii, net… nu stiu cat de succes va avea acest iphone ieftin la noi pe piata … cat sa dai pe unu nou si sa fie mai avantajos decat un iphone 5 🙂

  2. la noi bisnitarii care vand produse apple(adica magazinele astea de reselleri) iphone-ul “ieftin” va fi mai mult ca sigur 400 sau 500 de euro)pentru ca asta este romanica nimeni nu-i controleaza sa vada ce fac ei cu preturile pentru ca ei ii controleaza pe cei care ar trebui sa faca ordine.deci daca vrei si ai mai pui nitel peste si iti iei un iphone 5 sau mai astepti putin si iei si noul iphone 5s.

  3. Daca va costa 250 – 300 usd nou neverlocked si probabil 99 usd la operatori probabil ca va fi un hit ca si vanzari … Numai sa nu vina cu chip-ul A5 si 512 ram pt ca in cazu asta se poate sa beneficieze de numai o perioada de 1 an de suport..

  4. Comparatia corecta este pret pe “piata neagra” si la iphone ieftin si la alte modele deja lansate … Pe “piata neagra” si iphone ul ieftin ar costa mai putin …

  5. treaba este mult mai interesanta decat pare, un iphone cu un hardware mai slab inseamna un iOS mai fiabil adaptat si la acest produs, nu sunt de acord cu tine chatagra, vor oferi suport in aceeasi masura ca si pana acum, asta inseamna ca terminalele gen iphone 4 vor mai avea viata lunga

  6. Am văzut in Italia la un centru comercial,si la un magazin de electronice un Iphone 4 la 299 de euro cred ca segmentul mediu il poate acoperi ca preț,daca Apple vrea low end nu trebuie sa costa mai mult de 200 de euro,ceea ce pare imposibil un asemenea preț din partea lor dar nu se știe niciodată ….

  7. S-ar putea sa nu prea aiba succes….ce “rost” are sa ai un iphone ieftin ?…te vede lumea si stie ca esti “ieftin”….se pierde toata chestia cu “am si eu iphone”…sa ai unul “ieftin” care nu prea poate multe si e mult mai slab comparativ cu alte device-uri care au putere de procesare mult mai mare….