In viitor ultrasn0w ar putea face unlock noilor iPhone-uri multumita unei schimbari a legislatiei americane

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca in SUA a fost promulgata o noua lege care interzice decodarea terminalelor mobile, iar in anumite cazuri extreme permite instantelor sa aplice amenzi colosale sau pedepse privative de libertate. De atunci mai multe organizatii guvernamentale si non-guvernamentale au incercat sa creeze o noua lege care sa permita decodarea permanenta a terminalele mobile, indiferent care ar fi acestea. Unlocking Technology Act of 2013 este numele noii legislatii, insa ea trebuie sa fie aprobata de Congresul american si dupa promulgare va elimina interferetenele Librariei Congresului sau a Oficiului pentru Copyright, entitati care au impus pana acum legislatia in aceasta materie.

  Acum probabil va intrebati ce legatura are acest act cu ultrasn0w sau dezvoltarea solutiilor de unlock pentru iPhone, iar raspunsul este desul de simplu. Dev Team dezvolta doar software care se este legal, lanseaza doar programe care nu ii expun in fata unor anchete penale, iar lansarea unui ultrasn0w in actualele circumstante le-ar fi adus numeroase probleme legale. In ultimii ani se specula ca va fi interzisa decodarea terminalelor mobile si poate acesta a fost unul dintre motivele pentru care Dev Team a oprit procesul de dezvoltare a solutiilor de unlock, iar daca acest lucru este adevarat, atunci noua lege ar putea schimba acest lucru.

  Desigur ca nimeni nu garanteaza faptul ca Dev Team se va apuca din nou de dezvoltat solutii de unlock, insa implementarea noii legi ar putea motiva si alte echipe sa faca acest lucru.

12 COMENTARII

  1. @zaone in momentul de fata dev team (muscle nerd) nu mai pare interesat de jailbreak sau unlock avand in vedere ca redsn0w nu mai este la zi de ceva vreme, ultrasnow nu merge corect peste ios 5.1.1 si activitatea lui M N pe twitter este foarte redusa …in conditiile astea sau a fost angajat de apple sau s-o plictisit .. Oricum zilele de glorie ale jailbreakului sunt de mult apuse si evasi0n este una din cele mai prost implementate JB-uri de pana acum.

  2. Si la mine pe 4s merge foarte bine nu stiu nici eu la voi ce nu merge. Nu as renunta la jalibreak pt nimic. Un iphone fara jb pt mine nu face nimic as renunta imediat la el.

  3. Mai da-le-n colo de aifoane, am trecut la s3 mini si imi este arhisuficient ptpushemail si navigatie google.Doar atat ma intereseaza.
    Si atunci de ce sa dau o caruta de bani pe un iphone cand cu o treime de bani imi satisfac nevoile ?
    De curand un prieten mi-a adus la reparat un iphone 4s scapat in apa si nu am mai putut face nimic , placa facuse prea tare electroliza…
    De ce nu critica nimeni acest dezavantaj atat de evident? De ce sa dai o caruta de bani pt un lucru asa fragil?
    Singurul lucru pt moment pe care Apple il poate face ca sa creasca este sa faca un iphone ieftin, sunt multi in cazul meu care au nevoie de functii limitate pe mobil, gen push email si navigatie google.

  4. Adevarul e ca daca cade in apa e naspa ai sansa de 1 la suta sa-ti mai mearga si asta din cauza ca nu poti scoate bateria imediat si eu am unu care a intrat apa in el si sa dus. Asta cred ca e un mare dezavantaj la ele in ciuda senzorului de apa tot bulit scrie daca nu scoti bateria cat mai repede.

  5. Nu mi se pare normal ca dupa ce ai cumparat un Iphone si ai platit abonament 2 ani ,deci ai platit subventia cum ar veni ,ai platit si Iphonul sa fi obligat in continuare sa ramii in reteaua din care ti-ai cumparat telefonul.

  6. Iulius am Iphone 4 cumparat vodafone si dupa doi ani am platit 10 euro pentru deblocare permanenta si acum il folosesc in orice retea,deci mai intreaba

  7. sa speram ca intrun final va aparea ultrasn0w ca il astept de cel putin 1 an si nu vreau sa dau 500 la decodare mai bine imi iau alt telefon de bani astia e un pret aberant !

  8. Am si eu o rugaminte cine ma poate ajuta il rog sa ma ajute, am dus tel la garantie (iPhone5) si cand a venit si I-am dat sa faca restore dar nu mi-a pus tot ce aveam pe el inainte (aplicatii) multe din ele sunt cumparate ce pot face???