Apple este presata sa implementeze in iPhone-uri software care sa faca dispozitivele inutilizabile in cazul unui furt

  Eric Schneiderman este seful procurorilor din New York, unul dintre orasele americane in care se inregistreaza cele mai multe furturi de terminale mobile, iDevice-urile reprezentand o mare majoritate a acestor furturi. Intr-o scrisoare trimisa recent producatorilor de smartphone-uri, Schneiderman ii intreaba pe acestia ce masuri iau pentru a asigura clientii ca un smartphone furat nu mai poate fi utilizat de catre hot. Procurorul le aduce in atentie companiilor cateva incidente de anul trecut cand unele persoane au fost injunghiate pentru a le fi furate terminalele, insa in aceeasi masura intreaba companiile cat de mult beneficiaza de pe urma vanzarii de telefoane noi catre victime.

New York Attorney General Eric Schneiderman wrote to Apple, Google, Microsoft Corp. and Samsung Electronics Co. seeking information about what the companies are doing to combat thefts of their devices in the state, according to copies of the May 10 letters. I seek to understand why companies that can develop sophisticated handheld electronics, such as the products manufactured by Apple, cannot also create technology to render stolen devices inoperable and thereby eliminate the expanding black market on which they are sold.

  Stim deja ca Apple schimba inclusiv iPhone-uri furate aduse blocate in magazinele sale, stim ca politica sa nu presupune blocarea terminalelor furate, iar Eric Schneiderman le cere producatorilor sa isi schimbe politicile. El ar vrea ca in terminalele mobile sa fie implementata o metoda de a face acele terminale inutilizabile daca sunt furate, procedura asemanatoare cu introducerea unui IMEI intr-un baza de date de terminale furate, acel telefon neputandu-se conecta la vreo retea de telefonie mobila a tarii in care a fost declarat furat.

  Chiar daca in SUA exista o asemenea baza de date, ea nu a redus numarul furturilor de terminale mobile, asa ca justitia cere implementarea de masuri mult mai duri, insa ramane de vazut daca vor exista producatori dispusi sa le implementeze.

7 COMENTARII

  1. dar daca sa zicem implementeaza aceasta masura de block al terminalului si il gasestindupa ce til fura cate luni-ani trebe sa stepti ca sa ajunga randul tau sa ti-l deblock ???