Cydia ajunge in Android OS, cum va fi afectata platforma iOS ? (Video)

[youtube]http://youtu.be/lGPKQgAb3S4[/youtube]

  Aseara saurik, creatorul Cydia, a lansat Cydia Subtrate pentru Android OS, adica MobileSubstrate-ul pentru iOS a fost portat pe sistemul de operare Android impreuna cu aplicatia Winterboard, iar o aplicatie asemanatoare Cydia este disponibila in Google Play. saurik lucra de ani de zile la acest proiect, acum a reusit sa il finalizeze si le ofera dezvoltatorilor de tweak-uri si aplicatii posibilitatea de a isi dubla sau chiar tripla audienta de potentiali clienti prin portarea tweak-urilor existente pe platforma Android OS, sau pentru dezvoltarea altora noi.

  Desi dezvoltatorii vor fi probabil bucurosi de realizarea lui saurik, in timp posesorii de iDevice-uri vor fi afectati serios. De ce spun acest lucru? Ei bine pentru ca acum dezvoltatorii vor trebui sa produca software pentru doua platforme diferite si unii vor incerca sa faca acest lucru, procesul de dezvoltare fiind extrem de laborios. Nu e usor sa dezvolti pentru iOS, dar cand ai in fata un Android cu sute de terminale diferite, cu multe incompatibilitati si probleme, lucrurile se complica serios si in final noi vom fi afectati. Practic timpul dezvoltatorilor va fi impartit si in viitor acest lucru ar putea duce la amanarea lansarii unor tweak-uri, la renuntarea pentru lansarea altora, sau la renuntarea oferirii de suport pentru software-ul existent.

  Este arhicunoscut faptul ca posesorii de terminale Android nu platesc pentru software si prefera sa il pirateze, acelasi lucru se intampla si in iOS, dar intr-o masura mai mica, asa ca atentia pe care o primeste Cydia va determina atentia acordata de catre dezvoltatori platformei Android. Partea buna pentru noi este ca pentru platforma Android exista o multitudine de hackeri care dezvoltat tot felul de mod-uri, Cydia va fi doar unul dintre magazinele care ofera tweak-uri si acest lucru este bun.

  In timp vom vedea cati dezvoltatori vor alege aventura Android si vom vedea cati vor avea curajul de a dezvolta pentru ambele platforme, insa avand in vedere ca jailbreak-ul pentru iOS este o mina de aur pentru multi, e posibil ca lansarea Cydia Substrate sa fie un factor motivator pentru lansarea mai multor solutii de jailbreak in anii urmatoari.