Google I/O ridica stacheta pentru WWDC 2013

  In cursul serii trecute Google a organizat Google I/O, o conferinta de 3 ore in care compania Google a prezentat numeroase noutati pentru serviciile sale, dar si un produs nou. Pietele au reactionat pozitiv la noutatile Google, valoarea actiunilor companiei a depasit pentru prima oara 900$ si valoarea capitalizarii bursiere a trecut de 300 de miliarde de dolari. Google a uimit intr-un mod placut destul de multa lume cu noutatile pentru Google Maps, Google Now, cu lansarea aplicatiei Hangouts, implementarea de servicii noi pentru dezvoltatori, etc, si a ridicat stacheta pentru WWDC 2013 care va incepe pe 10 iunie.

  Google si-a pozitionat strategic I/O-ul cu doar o luna inaintea WWDC-ului si a trimis acum mingea in curtea celor de la Apple care trebuie sa faca un eveniment cel putin la fel de spectaculos. Apple se pregateste sa prezinte iOS 7, OS X 10.9, probabil noi versiuni ale Mac-urilor, insa mai departe de atat nu stie nimeni daca Apple mai are ceva uimitor. In general WWDC-ul era vazut ca un eveniment foarte important in care Apple prezenta hardware, strategia companiei s-a schimbat, insa atentia acordata acestui a ramas, toate biletele cu pretul de 1600$ vanzandu-se in doar doua minute.

  Avand in vedere ca ochii intregii lumi sunt atintiti asupra Apple in seara zilei de 10 iunie, oare va reusi compania sa prezinte cel putin la fel de multe lucruri interesante precum Google? E greu de spus, e posibil sa vedem noutati legate de Apple Maps, e posibil sa vedem noutati legate de Siri, cu siguranta vom vedea multe lucruri noi legate de iOS 7 si OS X 10.9, insa fara un iPhone prezentat atunci lumea va ramane oarecum dezamagita. Google a aratat ca pentru a tine dezvoltatorii si utilizatorii fericiti este nevoie de inovatie, de implementarea de noutati, acum ramane sa vedem daca Apple va face un WWDC mai interesant decat anul trecut cand iOS 6 nu a stralucit.

13 COMENTARII

  1. Nu vrei sa treci pe Android. Eu am trecut pe Android-ul Nexus si dupa ceva timp, nu mai e ca inainte. Se misca greu and so on.

    De abia astept sa revin pe iPhone. Momentan ma multumesc cu iPod-ul touch pe care il am.

  2. asteptam multe de la apple in urmatorele luni, dar cu cat mai repede cu atat mai bine:-) iar cu urmatorul iphone trebuie sa revolutioneze din nou:-) ne trebuie functii nou incluse in soft fara sa mai avem nevoie de cydia pentru tweek-uri. ios 7 trebuie sa aiba tot felul de lucruri marunte,dar interesante, nu doar sa schimbe 4icoane si 2 culori.

  3. m-am jucat zilele astea cu un s4, e interesant,face multe lucruri cu toate ca nu le utilizezi pe toate,dar iti capteaza atentia. nu pot sa renunt la iphone pt s4, si daca are procesor puternic si memorie ram, nu ruleaza la fel de bine ca ios-ul:-) pt apple noile inovatii conteaza, senzori in plus, si… sa nu puna plastic pe iphone ca atunci chiar dezamageste

  4. Dap si eu am trecut pe s3 ca nu eram incantat de ip5 .( mare greseala)acum atept cu nerabdare ip5s sa revin la produse de calitate 🙂

  5. Samsung detine 95% din piața pe Android. Daca instalati Nova Launcher pe un Android si setați optiunea “mai repede decât lumina”, veti observa că zboară telefonul si nu are deloc, deloc lag.