ProScope este primul microscop profesional pentru iPhone si iPad (Video)

[youtube]http://youtu.be/gpsLacnEd8A[/youtube]

  Acum cateva luni de zile v-am spus cum un medic a reusit sa produca un microscop pentru iPhone folosind cateva banale obiecte dintr-un birou medical, insa doctorii nu vor mai nevoiti sa recurga la asemenea metode multumita ProScope. Dispozitivul despre care vorbesc astazi este primul microscop profesional pentru iPhone si tabletele iPad, iar in clipul video de mai sus il aveti prezentat. Practic ProScope este un accesoriu care se ataseaza la camera terminalelor, poate mari cu de pana la 80 de ori orice se afla in fata sa, are 12 LED-uri care ilumineaza zona spre care privim, iar totul poate fi vazut folosind orice aplicatie care acceseaza camera iDevice-urilor.

While a handful of companies make microscope attachments for mobile devices, Bodelin’s has more zoom power — up to 80-power magnification — and is equipped with a ring of 12 LED lights to illuminate an object. It works through the camera app of an iPhone, iPad, iPad mini or iPod Touch, allowing users to simply take pictures or video. Rod Englert, who investigated major crimes and homicides for the Multnomah County Sheriff’s Office and continues similar work with his forensic analysis firm, said Bodelin’s devices allow him to quickly send off photos in a text message or email to partners who aren’t at the scene. Those up-close photos of bloody clothing or bullet holes can be labeled as evidence to be later used in court.

  Principalii clienti ai ProScope sunt institutiile scolare, medicii si chiar criminalistii, unul dintre ei declarand pentru un ziar american ca dispozitivul i-a fost de un real ajutor in slujba. Partea interesanta este ca seriale precum CSI, SCI: New York sau CSI: Miami le-au folosit deja la filmari, deci probabil unii dintre voi l-ati si vazut. Adevarul este ca accesoriile de acest gen au inceput sa devina din ce in ce mai populare, mai ales ca ele pot fi extrem de usor atasate la terminalele noastre si ofera o functionalitate pe care nicio aplicatie din App Store nu o poate oferi, insa problema este ca ele nu sunt chiar atat de ieftine si nu sunt utile oricui.

  ProScope costa 150$, fara taxele de transport, si poate fi cumparat de aici.

1 COMENTARIU