Orange TV va avea 29 de posturi HD, dublu fata de concurenta

  V-am spus saptamana trecuta ca Orange Romania a cerut deja de la CNA avizul pentru retransmiterea a 99 de posturi TV prin sistemele DTH si OTT. Ieri cei de la ZF au aflat ca dintre cele 99 de posturi TV, 29 urmeaza a fi HD si practic Orange TV ar urma sa ofere de 2 ori mai multe posturi TV HD decat oricare dintre ceilalti competitori locali. Ieri cei de la CNA au aprobat cererea companiei Orange, iar acum operatorul urmeaza sa isi anunte oficial planurile, impreuna cu abonamentele pentru viitorii clienti.

Orange România, liderul pieţei locale de telecomunicaţii, va încerca să îşi facă loc pe piaţa locală de servicii TV – dominată clar de RCS&RDS, Romtelecom şi UPC – venind cu o ofertă diferită de servicii care include, spre exemplu un număr de 29 de posturi TV în format HD – dublu faţă de ceea ce propun rivalii de pe piaţă, arată documentele depuse de companie la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a obţine avizul de retransmisie. Numărul total de posturi TV livrat prin intermediul platformei va fi de 99, conform datelor de la CNA.

  Issy Les Moulineaux este locatia din care Orange TV ar urma sa retransmita toate cele 99 de posturi care echipamentele clientilor, operatorul parand a fi interesat sa intre pe un segment premium al pietei. Avand in vedere ca vorbim despre o retransmisie prin satelit si de oferirea de TV pe terminale mobile, preturile abonamentelor nu vor fi chiar atat de accesibile pentru utilizatori, asta in constrast cu restul concurentilor la care pretul mediu al unui abonament este de 5€ – 7€ lunar.

  In cadrul Orange nimeni nu ofera informatii despre Orange TV, insa nu cred ca va trece mult timp pana cand vom afla toate detaliile legate de noile servicii.