153.000 de posesori de iPhone/iPod-uri vor primi bani de la Apple in baza unui proces incheiat in SUA

  Acum cateva saptamani v-am spus ca Apple ar fi dispusa sa plateasca 53 de milioane de dolari unui grup de clienti nemultumiti de regulile privind anularea garantiei in baza declansarii senzorilor de umiditate implementati in iPhone-uri. 153.000 de utilizatori au fost reprezentati in procesul intentat companiei Apple in SUA in urma cu cativa ani de zile, iar fiecare dintre ei urmand sa primeasca echivalentul a 346$, suma totala platita de catre Apple ridicandu-se la 53 de milioane de dolari.

In documents filed with the United States District Court for the Northern District of California Tuesday, class-action attorneys said the money from Apple would be placed in a fund to be shared by roughly 153,000 customers who had been denied warranty coverage under an Apple policy associated with handling water damage. The papers seek court approval of the proposed settlement.

  Procesul a fost initiat deoarece Apple refuza sa onoreze garantia unor terminale din cauza faptului ca senzorii de umiditate erau declansati, insa senzorii respectivi erau defecti si se declansau chiar daca terminalul se afla intr-o zona cu umiditate ridicata, fara a intra in contact direct cu apa. Justitia americana le-a dat intr-un final dreptate clientilor Apple, compania le va restitui suma platita pentru schimbarea dispozitivelor, plus un bonus, iar in final toata lumea este fericita.

6 COMENTARII

  1. pentru jailbreak nu pierzi garantia , de curand am schimabat un ipad pentru ca la update am avut erorarea (-1) foarte rara care apare din cauaza unui jailbreak si tipul de la service sita acest lucru

    p.s:la magazine precum quickmobile , telefonultau ,etc politica de garantie nu cea propusa de apple deci poti sa pierzi garantia si daca incarici telefonu :))