Tim Cook sustine ca iOS-ul va deveni mai usor de personalizat

  In cadrul aceluiasi interviu pentru conferinta D11, Tim Cook a fost intrebat despre sistemul inchis numit iOS si despre posibilele schimbari care ar putea fi implementate in viitor pentru a permite utilizatorilor sa il personalizeze. In stilul sau caracteristic, Tim Cook a afirmat ca iOS ar putea deveni ceva mai usor de personalizat in viitor, Apple urmand a le oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a manipula mai multe API-uri, insa nu va asteptati la ceva in genul Android OS.

On the general topic of opening up APIs, I think you’ll see us open up more in the future, but not to the degree that we put the customer at risk of having a bad experience. So there’s always a fine line to walk there, or maybe not so fine. We think the customer pays us to make choices on their behalf. I’ve see some of these settings screens, and I don’t think that’s what customers want. Do some want it? Yes.

  Am aflat saptamana trecuta ca Apple testeaza deja implementarea de noi widget-uri pentru Notifications Center, de toggle-uri pentru controlarea diverselor functii ale iOS-ului, dar si de wallpaper-uri panoramice si probabil la aceleasi lucruri face referire si Tim Cook. Ideea de a personaliza terminalele si de a oferi o functionalitate asemanatoare cu cea a altor sisteme de operare nu se va intinde mai mult de atat, asa ca nu va asteptati la altceva.

  In aceeasi idee, Tim Cook a afirmat ca iOS-ul nu va vedea prea curand Facebook Home-ul din Android OS, tocmai pentru ca majoritatea utilizatorilor nu si-ar dori acel sistem in iOS.