Chicago Sun-Times isi concediaza echipa de fotografi, instruieste jurnalistii sa faca poze folosind iPhone-urile (Video)

  Chicago Sun-Times este unul dintre respectatele ziare americane, iar recent echipa sa de administratie a luat decizia de a concedia intreaga echipa de fotografi. Compania nu a dat detalii in legatura cu motivul real al concedierii, a afirmat intr-un comunicat de presa ca lumea se schimba, ei trebuie sa evolueze, trebuie sa fie mai atractivi pentru consumatorii care au cunostite tehnologice avansate, bla bla, si a inceput sa isi instruiasca jurnalalistii sa faca poze folosind iPhone-uri. Desigur ca nu vorbim despre functiile de baza, ci despre un curs avansat de fotografie folosind iPhone-urile, cursuri de acest gen existand de o buna parte de timp in SUA.

It is unclear how, precisely, canning the entire photo staff helps the company “evolve” with its “digitally savvy customers.” The company isn’t otherwise saying anything. But a tweet this morning from Robert Feder, who was the Sun-Times’ widely respected media reporter for 28 years until he was laid off in 2008, puts things in perspective: “Sun-Times reporters,” he wrote, “begin mandatory training today on ‘iPhone photography basics’ following elimination of the paper’s entire photo staff.”

    Avand in vedere ca iphone-urile nu pot inregistra poze la fel de bune precum aparate foto profesionale si ca un jurnalist nu are aceeasi experienta precum un fotograf, decizia conducerii ziarului este surprinzatoare. Este adevarat ca de pe iPhone-uri pozele pot fi incarcate mult mai rapid pe website-urile ziarului, sau trimise direct catre redactie, sa nu mai vorbim de functia FaceTime, insa acesta este primul ziar care ia o decizie atat de radicala, dar e putin probabil sa fie ultimul.