iOS 7 are implementata functia AirDrop pentru a ne permite sa partajam fisiere intre iDevice-uri folosind conexiuni Wi-Fi Direct

  AirDrop este un sistem implementat de catre Apple in OS X si el permite posesorilor de Mac-uri sa transfere fisiere intre calculatoare folosind o simpla conexiune Wi-Fi Direct. Practic utilizatorul se conecteaza la alt Mac, face drag & drop unui fisier intr-un meniu special, iar acel fisier apare pe HDD-ul celuilalt Mac. Acelasi lucru este testat in momentul de fata in iOS 7, compania permitandu-le angajatilor sa transfere fisiere intre iDevice-uri folosind o conexiune Wi-Fi formata intre terminale, transferul de fisiere putand fi generat in viitor chiar si cu Mac-uri sau terminale Android, de exemplu.

Apple is currently testing versions of iOS 7 internally that include the AirDrop WiFi-direct file sharing tool from the Mac, according to people familiar with the software. Sources say that the AirDrop functionality is currently integrated into the standard iOS share menu. AirDrop will work between two iOS devices and potentially between an iOS device and a Mac. The feature will make it easier than ever to transfer, for example, a photograph or document from one person’s iPhone to another person’s iPad.

  Tehnologia Wi-Fi Direct permite transferul de fisiere intre terminale fara a folosi un Wi-Fi HotSpot, deci practic tot ce trebuie sa faceti este sa aveti terminalele in raza de actiune Wi-Fi. Tehnologia a fost testata si anul trecut inaintea lansarii iOS 6, insa Apple a decis sa nu o lanseze, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a sincroniza documente si poze prin iCloud. Problema la iCloud este ca totul se face folosind o conexiune de internet si utilizatorii nu pot partaja fisiere cu terminale care nu sunt logate in contul lor iCloud, AirDrop rezolvand aceasta problema.

  Desi in momentul de fata build-urile alpha ale iOS 7 au inclus AirDrop Sharing, nu se stie daca functia va fi disponibila in versiunea finala a sistemului de operare.