Apple a generat 80% din veniturile Samsung pentru fabricarea de microchip-uri

  In ciuda faptului ca Apple si Samsung au deschise cateva zeci de procese in lumea intreaga, compania din Cupertino a generat in 2012 80% din veniturile Samsung pentru fabricarea de microchip-uri. Cei de la Digitimes sustin ca Apple este unul dintre principalii colaboratori ai coreenilor, iar cifrele de vanzari confirma acest lucru, desi intre companii exista o situatie extrem de tensionata. Samsung produce de cativa ani de zile multe dintre componentele din iPhone-uri, inclusiv chip-urile din seria A, dar lucrurile se vor schimba.

Digitimes Research estimates that Apple accounted for 80% of Samsung’s foundry revenues in 2012. With the development of its advanced technology, Samsung is expected to attract more orders from IDMs and customers other than Apple, Digitimes Research said. Orders placed by its non-Apple customers, which include Qualcomm, Texas Instrument (TI), Xilinx, Marvell, STMicroelectronics, Toshiba and Renesas, collectively accounted for 20% of Samsung’s foundry revenues in 2012.

  Apple incearca sa gaseasca inlocuitori pentru coreenii care pana in prezent i-au copiat produsele si pare sa fi avut succes in a ii suplini, macar partial. Pe viitor nimeni nu stie cat de bine va compensa Apple lipsa celor de la Samsung, insa probabil lucrurile nu se vor schimba in bine.

3 COMENTARII

  1. Si eu am auzit ca au probleme : nu sunt in stare sa produca atat de multe procesoare cat pot sa vanda. Dar isi suplinesc necesarul cu procesoare facute de altii.